1. S-au inventat adidasii care cresc odata cu piciorul copilului. Incaltarile Inchworm se pot lungi cu un numar, iar parintii nu trebuie decat sa-i ajusteze apasand pe un buton aflat in lateralul pantofului, scrie Romantica.

2. Noul logo al BBC a fost gandit pentru a conferi stiriloro coerenta si un aspect fresh. Dar graficele corporatiei, adica un glob rosu invartindu-se, le-au provocat telespectatorilor greturi si ameteli sustine Romantica

3. Musulmanii ar vrea ca toata lumea sa isi potriveasca ceasurile dupa Mecca. Oamenii de stiinta si clericii musulmani cer ca lumea sa adopte „ora de la Mecca” in locul „orei” GMT (Greenwich Mean Time), folosita in prezent, motivand ca orasul saudit este adevaratul centru al Pamantului, noteaza Gandul

4. Satul de atata violenta din partea romanilor, unul dintre candidatii la Primaria Romei, Francesco Rutelli, a propus ca femeile din Italia sa poarte bratari antiviol pentru a se proteja de agresiunile conationalilor nostri, informeaza Libertatea.

5. Un barbat din Fujian, China, a intrat in Cartea Recordurilor dupa ce a rezistat 90 de minute intr-un container umplut cu gheata. Wang Jintu (43 de ani) a doborat fostul record de o ora si 13 minute stabilit in urma cu doua luni de olandezul Wim Hof, relateaza Libertatea

6. O fetita de opt ani din Yemen a obtinut recent hotararea de divort in instanta, dupa ce a depus plangere impotriva tatalui ei care, in urma cu doi ani si jumatate, a fortat-o sa se casatoreasca cu un barbat de 28 de ani, scrie Click.

7. La numai zece luni, indianul Karan Singh este un gigant printre copiii de varsta lui.Micutul, care este fiul celei mai inalte femei din Asia, cantareste 22 de kilograme si, spre disperarea parintilor lui, cere mancare de 20 de ori pe zi, titreaza Cancan.

8. Desi s-a antrenat luni intregi pentru a face o figura frumoasa la festivitatile prilejuite de ziua de nastere a reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, o tanara artilerista a fost aruncata din sa de armasarul pe care il calarea, chiar in clipa in care totii ochii erau atintiti asupra ei, sustine Cancan.

9. Raportul privind un incident OZN la Aeroportul Kogalniceanu a fost ingropat, spune Dumitru Dorin Prunariu, primul roman care a zburat vreodata in spatiul cosmic, citat de Gardianul

10. Federatia olandeza de ciclism a propus ca bicicletele sa fie dotate cu airbaguri laterale, scrie Reuters. Acesta masura se impune doarece mari amatori de mers cu bicicleta olandezii sunt adesea accidentati de alte vehicule.