O anorexica are cea mai mare medie la Cambridge. Mandy Kaye, o englezoaica in varsta de 25 ani, tocmai a absolvit Universitatea Cambridge cu cea mai mare nota, in ciuda luptei ei continue cu anorexia. In octombrie 2003, ea cantarea doar 31 de kilograme, medicii dandu-i atunci doar cateva ore de trait, mai ales ca nu voia sa renunte la dieta cu cafea si rosii, scrie Cancan.

Internetul ingrasa. Un adolescent care isi petrece majoritatea timpului in fata calculatorului, navigand pe internet, se ingrasa in medie cu 2 kg pe an. Studiul cercetatorilor americani de la Harvard Medical School si publicat in Journal of Pediatrics demonstreza ca internetul se asociaza cel mai adesea unui consum mare de cafea si bauturi alcoolice si, implicit, reduce orele de somn, scrie Click.

Sta in casa cu o oaie de 140 kg. Nicky Boing este o oaie obeza, cantarind 140 de kilograme, si, cat e ziua de lunga, nu are alta preocupare decat sa se uite la televizor, rontaind biscuiti. Mai mult chiar, ovina este plimbata cu masina si spalata saptamanal, in cada plina cu spuma de proprietarul ei, britanicul David Palmer (53 de ani), scrie Libertatea.

Dansatoare de cabaret la 80 de ani. La varsta cand alte femei se preocupa cu ce povesti sa isi mai adoarma nepotii, americanca Tempest Storm are alte preocupari, dupa parerea ei, mult mai incitante. Femeia, care a implinit 80 de ani la sfarsitul lunii februarie, frecventeaza cabaretele din Las Vegas, Reno, Palm Springs ori Miami, scrie Cancan.

Japonezii invata sa danseze cu cainii. Contrar opiniei larg raspandite potrivit careia oamenii sunt cei care danseaza, iar cainii cei care se uita uimiti la stapanii lor, japonezii au luat initiativa si in acest sens si au infiintat cursurile de dans pentru caini si stapanii lor, scrie Gandul.

Mega-arbore genealogic. Roy Blackmore, un pensionar din Marea Britanie, sustine ca a stabilit un nou record mondial in materie de arbori genealogici, reusind sa-si identifice aproape 10.000 de rude si stramosi. Blackmore arata ca printre stramosii sai se numara tarani, calugari, un cowboy din Vestul Salbatic, dar si un rege al Frantei, plus Wilhelm Cuceritorul si Alfred cel Mare, scrie Evenimentul Zilei.

Din cauza pretului la benzina, japonezii fura biciclete. Cum toata Japonia s-a reprofilat pe biciclete, nu din spirit ecologist, cat din cauza scumpirii benzinei, hotii s-au orientat si ei catre noile mijloace de transport. Pentru ca bicicletele nu mai erau in siguranta in parcarile stradale japonezii au amenajat parcari pazite pentru acestea, scrie Click.

Barbatul care a nascut o fetita va primi 2.000.000 $ pentru un film despre viata lui. Povestea americanului transsexual care a nascut o fetita va constitui subiectul unui film artistic. Mai multe studiouri cinematografice din Statele Unite si Marea Britanie au participat la o licitatie pentru ca proaspatul tatic, Thomas Beatie, sa aleaga oferta cea mai avantajoasa. Castigatoare au fost desemnate studiourile britanice DCD September Films, care se pare ca au oferit nu mai putin de 2.000.000 de dolari, scrie Libertatea.