Umbla de zece ani in pielea goala. El Fonoll, satul spaniol din provincia Tarragona unde toti locuitorii umbla pe strazi in pielea goala, tocmai a implinit zece ani. Initiativa intemeierii unei localitati de nudisti ii apartine lui Emili Vives, care le-a cerut tuturor celor care se vor stabili aici sa duca o viata cat mai echilibrata, sa aiba o dieta sanatoasa si, mai presus de orice, sa nu distruga mediul inconjurator. Conform regulilor din El Fonoll, locuitorii se plimba, fac sport, gatesc la comun, merg la cumparaturi in pielea goala, iar atunci cand primesc musafiri, au pretentia ca acestia sa renunte la haine, scrie Cancan.

Regina Angliei, inconjurata de drogati. Cinci soldati britanici, resposabili de protectia reginei Elisabeta a II-a, au fost demisi din functie dupa ce au fost depistati pozitiv la un test pentru consum de droguri, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului britanic al Apararii, potrivit Romantica. King's Troop sunt militarii care asigura garda permanenta a Palatului Buckingham. Obligate sa fie imobile si sa se controleze foarte bine, anumite garzi regale au decis sa evadeze, gratie paradisului artificial. Toxicomanii faceau parte din prestigioasele trupe ale Royal Horse Artillery, ale caror ceremonial consta in a trage salve de tun la aniversarea reginei. De aici si pana la a trage pe nas...

Naveta cu trenul lui Saddam. Trenul de lux al lui Saddam Hussein va fi repus in circulatie luna viitoare. El va transporta calatori pe ruta Bagdad – Basra (in sudul tarii). Autoritatile irakiene au recurs la aceasta solutie, deoarece, compania nationala de cai ferate duce o lipsa acuta de garnituri pentru pasageri. Fostul dictator a utilizat trenul o singura data, in anii 70, insa vagoanele beneficiaza de cele mai luxoase dotari – aer conditionat, mobilier impozant si chiar o biblioteca, noteaza Click.

Confort periculos. Barbatii care adora sa stea pe scaunele din masina incalzite electric ar trebui sa fie constienti de faptul ca si-ar putea praji sansele de a deveni tati, noteaza EvZ. La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori germani, studiul lor fiind preluat de „New Scientist“. Cea mai buna productie de sperma are loc atunci cand temperatura scrotului este cu 1-2 grade Celsius mai mica decat temperatura corpului (37 grade Celsius). Studiul a aratat ca temperatura scrotului creste in medie cu 0,6 grade dupa ce barbatii stau circa 90 de minute pe scaunul cu incalzire electrica, ajungand la 37,3 grade C.

Ursul si vulpea au luat 'cina' in oras. Pentru a pune capat dusmaniei legendare dintre urs si vulpe, nu era nevoie decat de un festin. Cel putin asta reiese din pozele surprinse de reporterii Libertatii miercuri seara, la tomberoanele de la marginea statiunii Busteni, judetul Prahova. Chiar daca vulpea cea sireata l-a lasat pe urs fara coada, se pare ca Mos Martin e gata sa ingroape securea razboiului. Drept urmare, ursul a scos-o pe vulpe la cina si chiar a impartit cu ea acelasi tomberon cu mancare.

Aterizare de urgenta din cauza unor ciuperci. Un avion al companiei Ryanair care realiza o cursa Budapesta-Dublin a efectuat o aterizare de urgenta la Frankfurt marti, deoarece un pachet cu ciuperci congelate s-a dezghetat prea repede. Un pasager a pus pachetul cu ciuperci intr-un spatiu destinat bagajelor, iar acestea s-au dezghetat si au inceput sa curga pe un alt pasager. Acesta era alergic la ciuperci si a suferit o iritatie acuta a pielii, astfel incat avionul a fost nevoit sa efectueze o aterizare de urgenta la Frankfurt si pasagerul a fost spitalizat, informeaza Cancan.

Si-a reclamat dentistul ca ii implanteaza microcipuri. Iesenii au ori un simt al umorului foarte bine dezvoltat, ori au cele mai ciudate probleme din lume. Dupa spusele subcomisarului Madalin Taranu, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Iasi, oamenii se plang autoritatilor ca le-au fost implantate microcipuri in molari, ca sunt urmariti de clonele James Bond sau ca sotia nu gateste, scrie Libertatea.

Campionat de alaptat. Peste 300 de femei s-au adunat intr-o piata din Lima, capitala statului Peru, pentru a participa la campionatul national de alaptat. Doamnele si-au tinut copiii la sani, timp de un minut, sub privirile incantate ale trecatorilor. La finalul evenimentului, organizatorii au incoronat, simbolic, si un rege al alaptatului – este vorba de micutul Raul Montoya, un baietel de 4 luni care s-a hranit pofticios pe tot parcursul campionatului, scrie Click.

"Harta fericirii", publicata in Marea Britanie. Cercetatori de la universitatile britanice Sheffield si Manchester au realizat o harta a celor mai fericite si nefericite regiuni din Marea Britanie. Criteriile lor au fost nivelul de educatie pe care il poti obtine, serviciile de sanatate disponibile, linistea si somajul, dar cele mai importante au fost chiar evaluarile locuitorilor acestor regiuni. Cel mai nefericit loc din Marea Britanie s-a dovedit a fi orasul Edinburgh, in timp ce slab-populatul si linistitul district Powys din Tara Galilor a fost declarat cel mai fericit loc din tara, urmat de cunoscutul oras Manchester, scrie Curentul.

"Plangacila", prajitura pentru copiii EMO. Romanul e inventiv. Conducerea unei fabrici de produse de patiserie s-a gandit sa profite de pe seama curentului EMO, care e la mare moda in randul tinerilor din Romania, si a lansat o prajitura "tematica". Este vorba de un fursec care se numeste "Plangacila" si care are forma unui chip incruntat si plangacios sau, mai bine spus, sensibil si trist, stare de spirit pe care o afiseaza orice tanar "atins" de curentul amintit. Pe diferite forumuri de pe internet prajiturica a fost deja rebotezata, spunandu-i-se EMO Cake. "Plangacila" se vinde la caserola si costa in jur de 7 lei, anunta Cancan.

Pietonii, la panoul rusinii. Politia din Shanghai va posta, in ziare si la televiziuni, fotografii si filme cu pietonii care traverseaza neregulamentar, pentru a-i face de rusine ca incalca regulile, scrie EvZ. Pietonii neascultatori si biciclistii care se comporta stupid vor fi fotografiati in anumite intersectii, iar imaginile cu acestia vor fi difuzate in rubrici dedicate, puse la punct de politie. Initiativa a fost aspru criticata de juristi, care au avertizat ca umilirea publica a pietonilor care nu respecta regulile este o pedeapsa exagerata, iar politia ar putea fi data in judecata pentru defaimare.

'Isi bat joc de munca noastra'. In localitatea spaniola Valencia a avut loc, zilele trecute, celebrul festival 'La Tomatina', traditionala bataie cu rosii. Daca localnicii vad in acest eveniment un bun prilej de a se distra, romanii din Spania care lucreaza la fermele de unde au fost luate rosiile se simt jigniti de sarbatoare. Nu le convine deloc ca altii calca in picioare roadele muncii lor. Ionel Crivat, din Iasi, s-a simtit foarte ofensat cand a aflat ca rosiile culese cu atat efort au fost folosite pentru o astfel de distractie. 'Daca stiam cum folosesc spaniolii tomatele, nu mai lucram. Isi bat joc de munca noastra. Altii mor de foame in Romania si astia vin de la mii de kilometri, din America, doar pentru a-si da in cap cu rosii', a declarat indignat romanul pentru Libertatea.