Ministrii europeni de externe au pus pariu pe castigatorul prezidentialelor din SUA. Reuniti la Avignon sa discute despre un dosar destul de „fierbinte” – viitorul relatiilor UE cu Rusia – ministrii de externe din Europa au simtit nevoia sa-si descreteasca fruntile. Ideea „salvatoare” a venit din partea sefului diplomatiei britanice, David Miliband, care i-a implicat pe colegii sai intr-un joc. Mai exact, o coala de hartie alba a fost pasata de la un ministru la altul, dupa ce fiecare in parte isi dadea cu parerea care va fi castigatorul alegerilor prezidentiale din Statele Unite. „Obama sau McCain?” – un joc simplu cu doua optiuni, care a produs amuzament in randul celor 27 de diplomati, relateaza Gandul.

Big Dog, robotul razboinic. Botezat „Big Dog“, robotul creat de firma americana Boston Dynamics pentru Pentagon are dimensiunea unui caine de talie mare si un sistem de propulsie hidraulic, actionat de un motor pe benzina. Masinaria poate sa alerge cu o viteza maxima de 6,4 km/h, sa urce pante de pana la 35 de grade si sa mearga peste ruine, totul in timp ce poarta o sarcina de peste 150 de kilograme. Cele patru membre ale robotului se misca aproape exact ca ale unui animal si pot absorbi socuri prin repozitionarea de pana la 500 de ori pe secunda a celor trei articulatii ale lor, informeaza EvZ.

Femeia cu pielea de argint. Americanca Rosemary Jacobs, in varsta de 66 de ani, se confrunta cu o boala mai putin obisnuita, care ii transforma pielea intr-un strat subtire de argint. Potrivit medicilor, aceasta afectiune e cauzata de unele medicamente pe baza de argint pe care Rosemary le-a luat in copilarie, pentru a scapa de o alergie. Cazul femeii nu este unic, americanul Paul Karason, cunoscut drept "Omul albastru", sufera si el de un sindrom asemanator, scrie Cancan.

Avea in stomac 13 mingi de golf. Scotianul Chris Morrison isi plimba cainele in jurul unui teren de golf, iar patrupedul parea foarte entuziasmat de mingi, dupa care alerga ca sa le prinda. Comportament tipic pentru un dulau. Partea mai putin obisnuita e faptul ca, recent, Chris a auzit un zgomot ciudat din stomacul lui Oscar si l-a dus la veterinar. Acolo, mare i-a fost surpriza cand a descoperit ca in stomacul cainelui se aflau... 13 mingi de golf! Obiectele au fost scoase in urma unei operatii complicate fiindca unele dintre acestea, vechi de mai multe luni, erau deja intr-un stadiu avansat de descompunere, relateaza Libertatea.

Scandalul prostituatelor din sanul "nationalei" si al FRF: orgie cu patru dame de consumatie. Surse din apropierea echipei nationale ne-au dezvaluit ca episoadele Constanta sau Belarus au fost prefatate de alt urias dezmat: turneul din mai 2006 in America. "Intre meciurile jucate acolo, organizatorii ne-au invitat in mai multe seri la petreceri. Odata am fost in barul unui roman stabilit acolo. A iesit dezmat. Baietii au baut, au fumat, iar unii dintre ei au plecat cu fete de 17-18 ani. Cei mai activi au fost Lobont si Tamas, care nu s-au dezlipit de niste pustoaice", ne-a declarat sursa noastra, sub protectia anonimatului. Legat de Prunea, Cancan a primit un set de fotografii, care au o poveste incredibila! Prunea si Constantin Iacov (ex-patronul lui FC National) s-au "rasfatat" cu doua blonde si doua brunete sexy intr-un apartament de lux, pe care l-au inchiriat in spatele hotelului Bucuresti.

Au remorcat un avion, imobilizati in carucioare cu rotile. 50 de persoane cu handicap din Anglia au reusit zilele trecute sa intre in Cartea Recordurilor, dupa ce au tras un avion Boeing 757 pe o distanta de 100 de metri. Aparatul de zbor, care cantareste peste 65 de tone, a fost legat cu niste sfori de scaunele cu rotile in care se aflau persoanele cu picioarele paralizate, care au remorcat efectiv Boeingul pe pista de decolare, sustine Libertatea.

Ziarist surprins cand se „mangaia“ in public. Un jurnalist din Hong Kong al canalului TV Asia Television a fost arestat, la sfarsitul lui iulie, pentru ca se masturba la etajul superior al unui autobuz. Un politist aflat in afara serviciului l-a vazut si si-a alertat colegii. Reporterul TV Chiu Yu Kit, de 31 de ani, si-a recunoscut fapta si a explicat ca „a actionat“ in acest mod pentru a-si mai domoli stresul, relateaza EvZ.

Televizorul, controlat cu miscari din palme. Creatorii de la laboratorul de cercetare Toshiba din Cambridge (Marea Britanie) vorbesc de o „interfata gestuala”, dar, practic, este vorba de o simpla miscare a palmelor, care este recunoscuta de o camera video plasata deasupra ecranului. Imaginile sunt rapid decodificate, iar televizorul efectueaza anumite operatiuni in functie de acestea, anunta Gandul. O mana ridicata in sus, potrivit semnalului universal „stop”, va fi intrepretata la fel si de catre televizor.

Dragoste de inchisoare. Autoritatile din Marea Britanie se confrunta cu un caz neobisnuit, un detinut de nationalitate straina refuzand sa paraseasca inchisoarea unde a ispasit o pedeapsa de sase ani pentru violenta si jaf. Detinutul, care sta in penitenciar de doi ani dupa expirarea pedepsei, a refuzat tot timpul sa-si declare numele si tara de origine, fara de care autoritatile britanice nu pot completa documentele necesare eliberarii din inchisoare si extradarii. Incapatanarea sa ii infurie pe oficialii inchisorii, care se tem ca barbatul ar putea ramane in custodia lor pe o peioada nedefinita, costurile intretinerii lui fiind de 37.000 de euro pe an, scrie EvZ.