Magarul hot a ajuns la puscarie. Un magar din Egipt a fost bagat la inchisoare pentru ca a furat porumb dintr-un lan apartinand unui institut de cercetari agricole din Delta Nilului. Magarul si proprietarul lui au fost surprinsi de un control al politei, survenit dupa ce directorul institutei a depus plangere pentru ca se fura din culturile sale. Magarul a fost prins cu un stiulete de porumb apartinand institutului, judecatorul condamnandu-l la 24 de zile de inchisoare. Proprietarul a trebuit sa achite o amenda de cinci lire egiptene, adica in jur de sase euro, scrie Romantica.

Cele mai ciudate nume ale animalelor de companie.Asigurarea pentru animale (Veterinary pet insurance sau VPI) a publicat o lista a numelor cele mai ciudate ale cainilor si pisicilor, alese dintre cele 465.000 de animale domestice figurand drept clienti. Potrivit VPI, cele mai ciudate nume pentru caini sunt: Rush Limbark, Sirius Lee Handsome, Rafikikadiki, Peanut Wigglebutt, Hairy Putter sau chiar Sophie Touch and Pee. La pisici, in topul listei sunt nume precum Edward Scissorpaws, Sir Lix-a-Lot, Optimus Prrrrime, Buddha Pest, Rosie Posie Prozac, Snoop Kitty Kitty sau Admiral van Poof, afirma Romantica.

Plaja furata, in Jamaica. Politistii din Jamaica au de investigat un caz mai special. O plaja din coasta de nord a tarii a fost...furata. Potrivit oamenilor legii tonele de nisip de pe plaja Coral Spring ce urma sa fie tranformata intr-o statiune de lux au disparut din senin, dupa ce zona a fost jefuita de hoti, scrie Libertatea.

Un mar urias care cantareste peste 600 de grame a fost vandut pentru 10.000 de dolari la un festival organizat in Beijing, anunta Libertatea. Licitatia a fost organizata duminica, in ultima zi a Festivalului Marului Changping Beijing, care dureaza doua zile. In acest an, marul rosu Fuji a fost ales drept "regele fructelor" si a fost cumparat cu 10.200 de dolari de un barbat care a spus ca se numeste Cheng.

Travis Fessler, un american de 35 de ani, a lasat masca zeci de privitori care au asistat recent la o "cascadorie" scarboasa. In dorinta de a bate recordul mondial anterior detinut tot de el, Travis si-a indesat in gura 11 gandaci de Madagascar. Un exemplar din aceasta specie de insecte masoara nu mai putin de 7,5 centimetri la maturitate. Americanul si-a bagat in gura 11 astfel de gandaci, unul dupa celalalt, si, conform regulilor Cartii Recordurilor, i-a tinut acolo timp de 10 secunde. Reprezentantii Guiness Book i-au omologat reusita si l-au felicitat ca nu a strivit intre dinti nici o insecta, informeaza Libertatea.

Au ratat recordul din cauza flamanzilor. Iranul a ratat sansa de a intra in Cartea Recordurilor pentru cel mai mare sandvis din lume, dupa ce miile de persoane care au asistat la realizarea sa s-au imbulzit spre preparatul-record si l-au mancat, inainte de a fi masurat. Sandvisul, lung de 1.500 metri, fusese preparat din 700 kg de carne de strut si 700 kg carne de pui, intr-un parc din capitala tarii, Teheran, afirma Click.

Mai multe magazine alimentare din Marea Britanie au inceput sa securizeze bucatile de carne puse la vanzare, din cauza cresterii numarului de furturi in contextul crizei financiare mondiale. Experientele pe care le-au trait in alte perioade de recesiune determina supermarketurile sa sporeasca la maximum vigilenta impotriva hotilor de alimente. Etichetele plasate pe bucatile de carne functioneaza in acelasi mod precum cele de pe alte produse, cum ar fi articolele de imbracaminte, sau cartile. La iesirea din magazin, carnea sustrasa ii va da de gol pe hoti, declansand alarma, relateaza Click.