„JewBerry“, rugaciuni la purtator. Un nou program pentru celularele PDA BlackBerry combina religia cu inalta tehnologie, oferind pe terminalele mobile rugaciuni zilnice evreiesti, scrie EVZ. Botezat „JewBerry“ programul in cauza isi propune sa suplineasca traditionalele carti de rugaciuni tiparite. „JewBerry“ a fost creat de doi studenti ai Universitatii Yeshiva din New York. Programul costa 30 de dolari si a fost deja vandut in peste 10.000 de exemplare. „JewBerry“, spun autorii sai, nu este in niciun fel legat de firma canadiana Research In Motion, care fabrica terminalele BlackBerry. Jonathan Bennett, unul dintre creatorii softului, se declara a fi extrem de mandru de opera sa.

Au fost arestati fiindca faceau un film. Conform jurnalului Reuters, in orasul Melbourne, 4 persoane care filmau o scena cu ostatici la miezul noptii au "declansat" o adevarata interventie a politiei in caz de urgenta. Totul a inceput cand un martor speriat s-a dus la sectia de politie din apropiere si a dat o declaratie conform careia, in apartamentul din fata casei sale, un barbat il ameninta pe altul cu un pistol. Membrii echipajului de politie au blocat strazile si au tinut la distanta toti trecatorii. Cand echipa de interventie a intrat in apartamentul cu pricina, si-au dat seama ca era vorba despre inregistrarea unui film, iar arma era de jucarie. Cele patru persoane care erau implicate in realizarea scenei au fost arestate si acuzate de creare de panica in masa, noteaza Gardianul.

Adidasii „supersonici“. O marca de pantofi de sport face furori in Japonia, milioane de copii fiind vrajiti de promisiunea ca vor putea alerga mai repede. Lansati in 2003, pantofii de sport „Syunsoku“ s-au vandut pana acum in peste 10 milioane de perechi, iar producatorii se asteapta la vanzari-record si anul acesta. Talpile pantofilor sunt asimetrice, cu o serie de benzi de cauciuc orientate spre partea dreapta, oferind mai multa stabilitate si o aderenta sporita, pentru a contracara forta centrifuga atunci cand se alearga pe pista in sens invers acelor de ceasornic. Pantofii au fost special conceputi pentru a-i ajuta pe copii sa alerge la viteza maxima fara sa se dezechilibreze, scrie EVZ.

In Londra, fumatorii nu mai pot adopta copii. Un consiliu din Londra a dat prima regula care interzice persoanelor fumatoare sa mai adopte copii. Membrii consiliului Redbridge au convenit marti seara ca fumatorii sa nu mai poata adopta copii. Asadar, impatimitii tigarilor din nordul Londrei care isi doresc un copil, nu pot fi parinti, decat in conditii speciale. Autoritatile au spus ca legea, care va fi aplicata in intreaga tara in 2010, a fost data pentru a-i proteja pe copii de fumatul pasiv, despre care se stie bine ca are "efecte devastatoare", mai ales asupra celor mici. "Stim ca este o problema delicata si ca unele persoane vor crede ca la invadam intimitatea, dar stim, de asemenea, ca fumatul creste riscul bolilor la copii" a declarat consilierul Michael Stark, citat de Gardianul.

Farfurie zburatoare produsa pe Terra. Profitand de interesul oamenilor pentru OZN-uri, compania Moller International a anuntat ca, incepand cu 2009, va produce farfurii zburatoare in serie, informeaza Romania Libera. Farfuria zburatoare de productie autohtona (California, Terra) se poate ridica 3 metri deasupra solului si atinge o viteza de 120 de kilometri pe ora. M200G a fost proiectata in asa fel incat sa nu se inalte mai mult de 3 metri pentru ca proprietarul acesteia sa nu fie nevoit sa obtina si un certificat de zbor, scrie Romania libera.

A alergat mai bine de un kilometru cu o vulpe prinsa cu coltii de bratul sau. Conform autoritatilor din Prescott, Arizona, o femeie a fost atacata de o vulpe si a alergat mai bine de un kilometru si jumatate cu vulpea prinsa cu coltii de bratul ei, pentru a putea ajunge la spital. Femeia le-a spus politistilor ca alerga pe o poteca, afara din orasul Prescott, cand a fost atacata si muscata de picior de vulpe. Incercand sa se elibereze, a apucat animalul de gat, dar acesta a muscat-o de mana, scrie Gardianul.

L-a pictat cu penisul pe Obama. Euforia alegerii lui Barack Obama presedinte al Statelor Unite nu pare a se stinge. Daca in Kenya oamenii inca mai ies pe strazi si danseaza bucurosi, la San Francisco, in America, doritorii se inghesuie sa cumpere suvenire care mai de care mai originale. In ajutorul lor a sarit vestitul Pricasso, pictorul care foloseste propriul penis imbibat in vopsea ca sa realizeze tablouri. Mii de oameni au trecut pragul unei uriase expozitii erotice deschise la San Francisco. Cei mai multi au fost atrasi de creatiile lui Pricasso, care tocmai isi incheiase lucrul la portretul noului presedinte american, Barack Obama, noteaza Libertatea.

Au scapat de inchisoare datorita unui judecator adormit. Inalta Curte de Justitie a Australiei a anulat condamnarea a doi traficanti de droguri, din cauza ca judecatorul a adormit de mai multe ori in timpul procesului. Rafael Cesan si Ruben Mas Rivadavia au fost condamnati in 2004 la 13 ani de inchisoare, respectiv 11, dupa ce au fost gasiti vinovati de trafic de ecstasy. Nemultumiti ca judecatorul Ian Dodd a dormit uneori 20 de minute si chiar a sforait in timpul procesului, cei doi au facut apel, iar condamnarea le-a fost anulata, informeaza Libertatea.

A aruncat frigiderul in spatiu. Un astronaut de pe Statia Orbitala Internationala a decis sa scape de instalatia frigorifica defecta, azvarlind-o de la 321 de kilometri deasupra Pamantului. Astronautul american Clay Anderson, aflat pe Statia Orbitala Internationala, a devenit vedeta in Statele Unite dupa ce a povestit cum scapa de obiectele electrocasnice defecte atunci cand se afla in misiune in spatiu. Astfel, in luna iulie a anului trecut, barbatul, in varsta de 49 de ani, a decis sa faca mai mult loc in naveta, aruncand peste bord un frigider defect, cu o capacitate de 635 de kilograme. Anderson a asteptat ca Statia Orbitala sa ajunga la 321 de kilometri deasupra Oceanului Atlantic, apoi, fara nicio remuscare, a scapat de instalatia frigorifica urat mirositoare, scrie Cancan.

Nu s-a culcat cu ea in noaptea nuntii pentru ca avea cosuri. Un indian din Mumbai a avut parte de-o surpriza de proportii in luna de miere. Tanarul s-a casatorit cu o femeie pe care de abia o cunostea, nunta fiind aranjata de parintii celor doi. Nu statuse prea mult cu ea, dar i se parea chiar o tanara draguta. Totusi, dupa nunta, cand au plecat in luna de miere, proaspatul insuratel a observat ca mireasa lui e plina de cosuri. Atunci aceasta i-a marturisit ca are acnee si nu poate scapa de ea. De-a dreptul scarbit, indianul nu a mai reusit nici macar sa se culce cu nevasta lui si s-a intors acasa cu gandul sa divorteze, informeaza Libertatea.

A gasit o perla in scoica din farfurie. Britanicul Geoff Moul a luat pranzul la un restaurant din Dorset, cand a avut parte de o surpriza de proportii. Barbatul, in varsta de 77 de ani, a comandat o portie de scoici si a constatat ca are o perla intr-una dintre acestea. Geoff s-a suparat pe moment ca nu si-a putut termina pranzul, insa s-a inveselit imediat ce personalul restaurantului a decis sa ii ofere perla cadou, informeaza Cancan.

Violator condus la politie de victima. In Noua Zeelanda, un violator a fost condus la politie chiar de catre victima sa. Femeia il cunoscuse pe agresor, Vipul Sharma, in varsta de 22 de ani, intr-un bar. La plecare, Sharma a luat-o pe femeie la o plimbare cu masina sa. A oprit intr-un parc unde, pe bancheta din spate a masinii, a violat-o. Multumit probabil de deznodamant, barbatul a lasat-o pe femeie sa-i conduca masina, el adormind pe scaunul din dreapta. Cand a vazut ca Sharma a adormit, femeia a condus masina pana in fata sectiei de politie Auckland, unde barbatul a fost arestat, noteaza Libertatea.