Un tata i-a vandut fiului cadoul de Craciun pentru ca l-a prins fumand «iarba». Un canadian a vandut cadoul pentru Craciun al fiului sau, dupa ce l-a surprins pe acesta ca se droga. Cadoul, un joc video care sa gaseste foarte greu, a fost scos la licitatie pe internet, de catre tatal furios. Pretul de achizitie fusese initial de 90 $, dar barbatul a reusit sa vanda jocul cu 9.000$. Guitar Hero III: Legends of Rock for Nintendo Wii fusese achizitionat cu greu da catre parinte, din cauza ca se gaseste pe piata foarte greu. “Am fost atat de fericit in momentul in care i-am gasit jocul si m-am grabit spre casa pentru a ii da vestea sotiei. Atunci l-am surprins pe fiul meu ca fuma iarba impreuna cu doi prieteni.” Tatal de meserie profesor a vrut sa ii dea o lectie baiatului si i-a vandut cadoul, scrie Gardianul.

873 de milioane de dolari va varsa un spammer in vistieria americana. Un cetatean canadian a fost condamnat de judecatoria din California la plata unei sume record de 873 de milioane de dolari, pentru multitudinea de mesaje spam cu care a asaltat adresele de e-mail ale utilizatorilor Facebook, barbatul nefiind la prima abatere de acest gen. Inculpatul, Adam Guerbuez, detinator al firmei Atlantis Blue Capital, a incalcat prevederile legale, folosindu-se in martie si aprilie 2008 de o parola furata pentru a bombarda userii Facebook cu 4 milioane de mesaje spam, care aveau continut publicitar despre consumul marijuanei, afrodisiacelor, dar si cu adrese ale unor site-uri pornografice, noteaza Curentul.

Longyearbyen - moartea este interzisa prin lege. Moartea interzisa! In oraselul norvegian Longyearbyen, din arhipelagul Svabard, acesta lege sta scrisa cu litere de-o schioapa. Daca ai nenorocul sa te imbolnavesti grav, sa te accidentezi mortal, nimeni nu te va ingropa. Motivul? Conditiile vitrege de clima impiedica descompunerea cadavrelor. Astfel, in cel mai nordic dintre orasele accesibile ale lumii, mortii nu se pot odihni in pace. De 70 de ani incoace, cimitirul orasului nu mai accepta “noi” cadavre. Oricat de ciudat ar parea, pentru cei aproximativ 1.500 de bastinasi moartea acasa este un lux. Longyearbyen-ezii nu pot muri decat in deplasare, scrie Click.

Pantofi cu toc pentru bebelusi. O firma din SUA a lansat, recent, pe piata, o linie de pantofi cu toc pen­­­­tru bebelusii care au varsta de pes­­­­­­­­­te sase luni. Incaltarile se gasesc in culori variate, de la roz bombon pana la imprimeul de leopard, si au to­­­­­­­culet de doar cativa centimetri, o pereche costand 40 de dolari. Pan­­tofiorii au starnit deja o adeva­­­­­­­­­rata moda in randul micutelor domni­­­­­­soa­­­­­­­re, care nu isi puteau face altfel in­­­­­­­­­­tra­­­­­­­rea in societate, decat "la inalti­­­­­­­­­­me". Desi producatorii considera ca incaltarile sunt foarte u­­­­­­­­­­soa­­­­­­­­­­re si comode, unele mamici nu au parut deloc in­­­­­cantate de idee, con­­­­­­­side­rand ca, la o varsta atat de fra­­­­­­­­ge­­­­­­­­da, to­­­­cu­­letele le-ar putea cauza fetitelor pro­­­bleme la coloana, scrie Libertatea.

Au fost impuscati din cauza GPS-ului lor. Trei turisti norvegieni au ajuns in mijlocul unui foc de arme, iar unul dintre ei a fost impuscat, fiindca s-au lasat ghidati de GPS-ul din masina lor. Cei trei barbati si-au scurtat vacanta din Brazilia, dupa ce unul dintre ei, Trygve Killingtveit, in varsta de 24 de ani, a fost impuscat in umar de catre un barbat, despre care se presupune ca face parte dintr-o banda de traficanti de droguri din Rio de Janeiro. Conform unui jurnal local, cei trei se intorceau dintr-o statiune din Buzios, la circa 3 ore de Rio, cand s-au ratacit. GPS-ul lor le-a recomandat un drum mai scurt spre aeroport, traversand zona periferica a orasului Rio, unde masina lor a devenit rapid tinta criminalilor, noteaza Gardianul.

German criticat pentru ca ”l-a vandut” pe Isus. Reprezentatii Bisericii Protestante din Germania au criticat sever un om de afaceri care a vandut mii de ciocolate a caror forma si ambalaj il reprezentau pe Isus. Frank Oynhausen, cel care a vandut ciocolata numita "Domnul dulce", si-a argumentat actiunea: " M-am gandit cum as putea sa readuc valorile traditionale religioase in aceasta lume comerciala", scrie Libertatea.

Se asteptau ca doua ursoaice polare sa se imperecheze. Conform Associated Press, ingrijitorii unei gradini zoologice din Tokyo, Japonia, au pus in aceeasi cusca doi ursi polari cu gandul ca acestia se vor imperechea. Dar dupa o vreme au inceput sa se intrebe de ce nu sunt deloc interesati cei doi ursi, unul de celalalt. Raspunsul l-au gasit luna aceasta cand conducerea gradinii zoologice a descoperit ca, de fapt, cei doi ursi nu erau o pereche, ci erau doua ursoaice. Tsuyoshi, in varsta de patru ani, si colega sa de cusca, Kurumi, in varsta de 11 ani, au impartit acelasi teritoriu din iunie si pana in prezent. Personalul gradinii zoologice a declarat pentru jurnalisti ca au crezut ca Tsuyoshi era mascul din cauza aparentelor. De regula, masculul este mult mai mare decat femela, scrie Gardianul.

Politisti, obligati sa tina o poza cu familia in buzunar. Primarul unui orasel din nord-vestul Mexicului a gasit solutia pentru a scapa de politistii corupti. Gabriel Arellano a anuntat ca politistii municipali din Aguascalientes vor trebui sa pastreze o fotografie cu familia in portofel pentru a evita sa cedeze tentatiei de abuz de putere sau coruptie, scrie Libertatea.

Mos Craciun concediat pentru ca i-a cerut unei pensionare sa i se aseze in poala. Managerii unui mare magazin au fost nevoiti sa il concedieze pe Mos Craciun, din cauza ca i-a cerut unei pensionare sa se aseze la el in ploala, scrie Daily Mail. Andrew Mondia, care era Mos Craciun de numai trei zile, si-a pierdut job-ul dupa ce o bunicuta s-a plans ca omul a jignit-o. Canadianul in varsta de 32 de ani, actor de profesie, a sustinut ca nu a vrut sa o ofenseze pe femeie si ca invita toti cumparatorii sa isi spuna dorintele, in poala lui. “Nu inteleg de ce am fost considerat un nerusinat, pentru gestul meu. Craciunul este pentru toata lumea. Am invitat oameni de toate varstele, sa se aseze pe genunchii mei, si sa isi spuna dorintele. Au fost si femei mai in varsta si fete tinere, copii si chiar barbati. Daca cineva ma refuza, nu insist. Am fost socat sa aflu ca sunt concediat din cauza ca am fost prea prietenos cu oamenii”, spunea Mondia, citat de Gardianul.

”Banditul Poponet”, arestat pentru ca isi lipea fesele de ferestre. Un barbat din Valentine, Nebraska, a fost arestat pentru ca avea un hobby foarte ciudat. Cel numit "Butt Bandit" (Banditul Poponet) isi dadea cu ulei pe fese dupa care isi lipea posteriorul de ferestrele magazinelor, scolilor sau bisericilor, lasand astfel urma feselor sale unsuroase. La inceput, adica in primavara anului 2007, locuitorilor orasului Valentine li s-a parut un lucru amuzant, insa cu timpul faptele barbatul au devenit o teroare pentru acestia, mai ales atunci cand a folosit ferestrele scolilor si cele ale bisericilor pentru a-si satisface ciudata pasiune, scrie Libertatea.

A castigat 2 masini in decursul a 10 zile. Prietenii l-au denumit pe Michel Horton, “Norocosul”, dupa ce a reusit performanta de a castiga 2 masini la numai 10 zile distanta. Horton a participat la doua concursuri diferite. Pe 5 octombrie a fost anuntat de primul castig, o limuzina, iar pe 15 octombrie a primit foarte surprins si vestea ca a mai castigat o masina, de teren de data aceasta. Barbatul a ales sa pastreze cel de-al doilea vehicul, pe care l-a si ridicat vinerea trecuta de la o reprezentanta din Topeka. Horton a “sacrificat” primul castig, a preferat sa ridice contravaloarea automobilului, 28.000 $. Pe langa cele doua automobile americanul a mai castigat: o chitara, o colectie de “aur” Bon Jovi si bilete la meciurile de base-ball, pentru un intreg sezon, cu echipa preferata, informeaza Gardianul.