Decat ca Letonia sa fie vanduta catre FMI, mai bine catre... oligarhul rus Roman Abramovici, considera un leton care a postat o petitie online in acest sens. El si-a ascuns identitatea – lucru intelept intr-o tara in care serviciile de contraspionaj au arestat si anchetat un profesor universitar pentru „previziuni prea sumbre” asupra economiei” –, insa nu si nemultumirea fata de faptul ca guvernantii se pregatesc „sa vanda tara”, scrie Gandul.

Hotii devin tot mai ingeniosi atunci cand se pregatesc sa dea marea lovitura. Un infractor din SUA a recurs la o metoda extrem de neobisnuita pentru a-l convinge pe casierul unei banci sa-i dea banii. Americanul a scris un mesaj de amenintare pe un cec personal si i l-a inmanat casierului. Stupoare insa pentru angajatul bancii: in loc sa fie completat cu datele personale, pe cec era scris: "Misca-te repede si nu fa zgomot. Da-mi banii sau trag!", scrie Libertatea.

Pe 20 ianuarie 2009, Barack Obama va deveni cel mai puternic om de pe planeta, dar, cu toate acestea, nu va putea face un lucru chiar in resedinta lui, la Casa Alba. Fumator moderat, va trebui sa renunte la tigari, deoarece fosta prima doamna Hillary Clinton a interzis fumatul. “Fumez maximum opt tigari pe zi, dar voi incerca sa renunt. Nu am de gand sa stau prin curtea Casei Albe pentru a savura o tigara”, a declarat Obama, informeaza Libertatea.

Angajatii Gradinii zoologice din Hamburg au avut de rezolvat zilele acestea o sarcina mai putin obisnuita. Toate animalele gazduite la aceasta gradina zoologica, una din cele mai mari din Europa, au fost inventariate, activitate ce a implicat masurarea si cantarirea acestora. Angajatii, imbracati in costume de scafandru, au intrat in imensul acvariu si au masurat metodic pestii, unii de mari dimensiuni. Pestele din imagine, pe nume Zorro, nu a fost deloc deranjat de activitatea scafandrilor, stand cuminte la masuratoare, scrie Click.

Pompierii din Buckinghamshire, Marea Britanie, au folosit masti de oxigen pentru bebelusi ca sa salveze sase pui de pisica. Felinele, care au fost descoperite lesinate, se intoxicasera cu fum din cauza unui incendiu declansat in casa in care se aflau, scrie Cancan.