“Luceafarul” a intrat in Cartea Recordurilor. Poemul “Luceafarul”, de Mihai Eminescu, a fost omologat ca cel mai lung poem de dragoste din lume. Pe site-ul oficial al Word Records Academy, poemul de 98 de strofe este descris ca o combinatie intre “Pe aripile vantului”, “Star Trek” si “Love Story”. Americanii se arata de-a dreptul impresionati de teiul lui Eminescu, pe care il numesc “copacul indragostitilor”, informeaza Click.

Si-a transformat barul intr-o plantatie de cannabis. Suparat nevoie mare ca pub-ul sau a fost inchis, englezul Mike Roberts a transformat totul intr-o adevarata plantatie de cannabis. Barul, ringul de dans si subsolul localului au fost ornamentate cu nu mai putin de 354 de plante de cannabis, valorand pe piata neagra aproape 118.000 de lire sterline. Pub-ul The Jailhouse Rock fusese inchis anul trecut iar proprietarul a fost retinut, fiind acuzat de tulburarea ordinii publice. Barul primise reclamatii de mai multe ori in ceea ce priveste barmanitele care serveau bautura fara sutien, programul prelungit sau zgomotul excesiv, informeaza Libertatea.

Fotomodelele Greciei sunt trase-n ciocolata. Orasul grecesc Thessaloniki a gazduit de curand o prezentare de moda inedita. Noua colectie de dulciuri a originalei “bucatarese” Virginia Anastasiadou Levi a adus pe scena fotomodele imbracate in haine de ciocolata, martipan si bomboane. Pe scena au defilat optsprezece piese gastronomico-vestimentare, fara nicio discriminare – au existat haine dulci pentru femei, barbati si copii, scrie Click.

La 76 de ani este student in anul I. Un barbat din municipiul Botosani s-a inscris la facultate la varsta de 76 de ani. Mircea Vizitiu, care este pensionar de 20 de ani, a devenit student in primul an la Facultatea de Drept a Universitatii “Danubius” din Galati. “Vreau sa obtin o diploma si sa arat ca se poate invata la orice varsta. Dreptul e o stiinta foarte frumoasa si interesanta. Am toate cursurile, pe care le-am citit din scoarta in scoarta”, a spus Vizitiu. Batranelul sustine ca s-a apucat de studiat pentru ca e nemultumit de modul in care sunt aplicate si respectate legile in Romania, scrie Libertatea.

32.000 de kilometri pe bicicleta pentru Cartea Recordurilor. Doi frati gemeni in varsta de 10 ani, din SUA, vor sa intre in Cartea Recordurilor mergand pe bicicleta din Alaska pana in America de Sud. Davy si Daryl Vogel au parcurs deja 10.720 de kilometri, impreuna cu parintii, si vor sa parcurga distanta totala de 32.000 de kilometri timp de doi ani si jumatate, noteaza Click.

Chelesc din cauza crizei financiare. Criza economica mondiala are efecte colaterale: tot mai multi oameni raman fara podoaba capilara din cauza stresului provocat de teama ca isi pierd slujbele si ca nu vor mai avea bani sa-si plateasca ratele la banci. Criza financiara internationala afecteaza nu doar buzunarele, ci si sanatatea, dupa cum sustin specialistii in medicina. Astfel, in Spania, a crescut numarul consultatiilor pe diverse probleme medicale. Una dintre marile probleme cu care se confrunta populatia este caderea parului din cauza stresului provocat de teama pierderii locului de munca si, implicit, a imposibilitatii de a mai face fata ipotecilor si platii ratelor la banci, scrie Cancan.

Cel mai scund om de pe planeta probeaza papucii celui mai inalt om din lume. Cel mai scund om de pe Planeta, mongolezul He Ping Ping, a “probat” unul dintre pantofii celui mai inalt om din lume, ucraineanul Leonid Stadnyk, care are inaltimea de 2,57 metri. Evenimentul a avut loc la Tokyo, Japonia, in cadrul turneului de lansare a Cartii Recordurilor, editia 2009, noteaza Libertatea.

Romanii, depasiti de croati la cel mai lung carnat afumat din lume. Locuitorii orasului croat Vinkovci au preparat, sambata, un carnat lung de 530 de metri, record care, chiar daca nu a fost inca omologat oficial, doboara performanta celor 392 de metri, stabilita de bucuresteni in decembrie, la initiativa primarului general Sorin Oprescu, scrie Click.

Si-au dat foc ca sa ajunga pe YouTube. Doi adolescenti teribilisti din Torino, intrati in pana de inspiratie, au hotarat ca isi doresc sa apara pe renumitul site care gazduieste filme, YouTube. Dar nu puteau sa apara in orice ipostaza ci intr-una cu totul si cu totul speciala. Astfel, cei doi, in varsta de 14 si, respectiv, 15 ani si-au dat foc in timp ce un al treilea prieten ii filma cu telefonul mobil pentru ca, ulterior, sa posteze grozavia pe YouTube, informeaza Libertatea.