Opt chinezi care au vrut sa-si ajute copiii sa treaca cu bine examenul de admitere intr-o institutie de invatamant superior folosind echipamente de telecomunicatii, precum telefoane mobile si casti wireless, au fost arestati, acuzati si condamnati pentru accesarea ilegala a unor secrete de stat. Grupul de parinti, provenind din regiunea Zhejiang, din estul Chinei, a pus la cale inca din 2007 planul prin care sa-si ajute copiii, deoarece testele de admitere in facultati sunt foarte dificile in China, iar copiii lor nu erau chiar niste elevi studiosi, scrie Gandul.

Danny Brown, in varsta de 35 de ani, nu a reusit sa se angajeze ca pompier din cauza inaltimii sale, dar se pare ca are in sange meseria de pompier, el reusind sa stinga o rulota incendiata cu ajutorul unor sticle de limonada. Domnul Brown lucreaza in prezent ca laptar in Litherland, iar vineri dimineata, in timp ce livra lapte, a vazut fum iesind dintr-o rulota parcata. S-a apropiat si a vazut ca luasera foc niste haine, iar langa acestea se aflau doua canistre cu benzina, asa ca a fugit pana in apartamentul sau si a adus patru sticle de limonada, pe care le-a agitat si le-a desfacut langa foc. Dupa aceea a scos repede canistrele din rulota si a asteptat pompierii. “Cand am vazut canistrele am stiut ca trebuie sa sting neaparat focul pentru ca daca acele canistre ar fi explodat atunci si cladirile din vecinatate ar fi fost incendiate. Am alergat pana acasa, am sunat repede la 999 si am luat cele mai mari sticle de limonada pe care le-am gasit”, scrie Gardianul.

Conform AP, un baiat in varsta de 13 ani, din Virginia, a incarcat masina parintilor cu mancare si haine, a montat remorca la masina, a luat doi cai si catelul sau si a condus aproximativ 2.000 de kilometri pana in Texas. Parintii l-au gasit in siguranta vineri. Autoritatile nu stiu inca motivul pentru care Wyatt E. McLaughlin a fugit de acasa. O camera de supraveghere dintr-o benzinaria din Mount Pleasant, Texas, l-a surprins pe baiat in timp ce facea plinul masinii, asa ca parintii au luat primul avion spre Texas pentru a vedea inregistrarea si pentru a confirma ca baiatul in cauza este fiul lor, scrie Gardianul.

Cu prilejul meciului de fotbal desfasurat in cadrul calificarilor la Cupa Mondiala din 2010 intre reprezentanta Angliei si cea a Ucrainei, pe 2 aprilie, 114 impatimiti ai sportului cu balonul rotund din Regat au stabilit un nou record la privit la televizor sub apa! Imbracati cu echipament de scubadiving, dar si de suporteri ai echipei favorite, scafandrii s-au adunat la Basildon, Essex (Anglia) si au urmarit ceea ce a fost, probabil, cel mai "tacut" meci din istorie! Se pare ca actiunea lor nu numai ca le-a adus temerarilor scufundatori succes in Cartea Recordurilor, ba le-a purtat noroc si sportivilor, care au castigat partida cu scorul de 2-1, afirma Libertatea.

Un submarin german U-40 a fost descoperit de o echipa de scafandri la o adancime de 67 de metri, in Marea Nordului, in apropiere de coasta Eyemouth din Berwickshire, Scotia, dupa 94 de ani de la disparitie. Submarinul s-a scufundat la 23 iunie 1915 cu un echipaj de 29 de marinari, de origine germana, dupa ce a fost atacat si lovit cu torpile de un submarin englez, in timpul Primului Razboi Mondial. Desi la momentul respectiv au fost demarate mai multe operatiuni de cautare a submarinului, acestea nu au avut nici un rezultat. La bordul navei au fost gasite si cele 29 de schelete ale echipajului, afirma Libertatea.

In urma cu trei saptamani, a venit pe lume catelusul Tom Thumb, care masoara acum 10 centimetri, de la botic pana la varful cozii, si cantareste numai 85 de grame. Minusculul chihuahua este de trei ori mai mic decat un porcusor de Guineea si incape intr-o ceasca! Stapana sa, Susan Thomson, din Marea Britanie, sustine ca Tom Thumb are putine sanse sa mai creasca. Acest lucru inseamna ca poate fi inscris in Cartea Recordurilor drept cel mai mic caine din lume, scrie Libertatea.

Sute de mii de oameni s-au adunat la sfarsitul saptamanii trecute la Kawasaki pentru a participa la "Falusul de Otel", un carnaval bizar pe care japonezii, dar si occidentalii, il onoreaza an de an cu credinta ca le va merge mai bine atat in viata intima, cat si in plan profesional. Nu trebuie decat sa atingi sau, ma rog, sa mangai unul dintre uriasele penisuri din lemn sau plastic pentru a avea aceste rezultate, relateaza Cancan.