Conducerea gradinii zoologice din orasul polonez Poznan a fost aspru criticata de un consilier local dupa ce a platit aproximativ 11 milioane de dolari pentru achizitionarea unui elefant cu pronuntate tendinte homosexuale. Pachidermul, denumit Ninio, prefera compania celorlalti masculi si probabil nu va ajunge sa se imperecheze cu vreo femela, se arata in presa locala, citata de Reuters. Michal Grzes, un consilier al orasului Poznan, s-a declarat revoltat de faptul ca "gradina zoologica care gazduieste cea mai mare populatie de elefanti din Europa a platit 37 de milioane de zloti (11 milioane de dolari) pentru un exemplar homosexual". "Planuisem sa avem o turma de elefanti, dar pentru ca Ninio prefera compania masculilor, in loc de cea a femelelor, cum ar putea sa procreeze?" a adaugat Grzes, scrie Gandul.

Desi se credea ca in mintea barbatilor subiectul numarul unu este sexul, un studiu efectuat recent arata ca barbatii se gindesc mai mult la fotbal decit la placerile trupesti. Aproape 60% au recunoscut ca sportul rege le ocupa mintea mai mult de o ora pe zi, in timp ce mai putin de jumatate au declarat ca se gindesc la a intretine relatii intime. Clubul sportiv britanic Sheffield Utd este cel spre care se indreapta cele mai multe ginduri – 110 pe zi, urmat de Charlton cu 104 si Chelsea cu 90 de ginduri pe zi. Studiul realizat de Sports Interactive si Sega a mai descoperit ca unii barbati sint dispusi sa rateze nasterea primului copil pentru a nu pierde un meci din cupa finala, scrie 7Plus.

In Australia, piata lenjeriei intime este in plina extindere, la propriu. Conform ultimelor cercetari de piata, mai mult de 40% din australience isi cumpara sutiene de cupa DD sau mai mare, comparativ cu anii ’50, cind cea mai cautata cupa era B. Sinii australiencelor prind proportii pe zi ce trece, astfel incit unele companii de lenjerie au inventat cupe de marimea K, G si J. Expertii dau vina pentru aceasta “crestere” pe obezitate, pastile contraceptive si hormoni artificiali. Potrivit declaratiilor unor companii producatoare de lenjerie intima, vinzarea de sutiene cu cupa DD a crescut cu opt la suta in ultimii cinci ani. Compania Eveden Australia a scos anul trecut pe piata cupa K, iar Victoria Jubb, reprezentant al firmei, a declarat ca unul din factorii principali ai bustului supradimensionat este obezitatea, desi nici femeile cu silueta normala si sini mari nu sint putine la numar, relateaza 7Plus.

Infometata peste masura si atrasa de luminita decorativa instalata intr-un copac, din statul Florida, o broscuta de copac a inghitit pe nerasuflate unul dintre becuri, informeaza Splashnews. Desi a fost surprinsa initial de faptul ca a ramas agatata in copac, broscuta nu a dat drumul becului care continua sa lumineze intermitent. In momentul in care acesta a inceput sa se incalzeasca in stomacul ei, amfibianul a scuipat obiectul luminos. Insa prestatia neobisnuita i-a atras notorietatea, pentru ca, pret de cateva secunde bune, ea a fost singura broasca luminoasa din lume, informeaza Click.

Un rus a supravietuit in mod miraculos dupa ce a baut trei sticle de vodca si s-a aruncat de la etajul cinci al unui bloc - de doua ori! Aleksei Roskov a explicat ca s-a aruncat pentru a doua oara de la fereastra intrucat n-a mai suportat tonul cicalitor al nevestei sale. Femeia, pe nume Iekaterina, a povestit ca a urmarit ingrozita cum sotul ei deschide geamul de la bucatarie si se arunca in gol. In mod surprinzator, rusul (22 de ani) a supravietuit si a reusit sa revina in apartament, cu doar cateva zgarieturi, dupa o cadere de la 15 metri inaltime. Dar in timp ce sotia suna la ambulanta si-l certa pentru gestul necugetat, barbatul a plonjat din nou pe fereastra. Uimiti, medicii l-au tratat pe rus pentru cateva taieturi si vanatai, inainte de a-i da drumul acasa, scrie Click.

Cativa medici din regiunea Uralilor din Rusia au descoperit un molid de cinci centimetri inaltime crescand in plamanul unui barbat. Artyom Sidorkin, de 28 de ani, avea dureri in piept si tusea cu sange. Se pare ca rusul a inhalat o samanta, care apoi a incoltit in plaman, scrie Cancan.

Golden Retriever-ul Bailey a infulecat, pana in prezent, doua manusi de golf, o manusa de box, un dres, zece sosete, prosoape si o pereche de manusi de rugby. Un caine din Marea Britanie si-a bagat in sperieti stapanii, dupa ce le-a mancat mai multe haine. Golden Retriever-ul Bailey, in varsta de sapte ani, asteapta ca stapana sa, Nicola Perrett, sa intinda hainele la uscat pe sarma din curte, apoi fura ce-i pica in labute si se furisa in spatele casei pentru a le manca linistit, in timp ce femeia le cauta disperata prin curtile vecinilor, crezand ca au fost luate de vant, scrie Cancan.

Paragon Space Development Corporation, o asociatie din SUA specializata in experimente in spatiu, a anuntat ca vrea sa cultive varza pe Luna. Proiectul, intitulat “Oaza lunara”, consta in amenajarea pe Luna a unei minisere fixate pe un trepied de aluminiu. Sera in miniatura, care va contine seminte de varza alba si de varza de Bruxelles, va fi lansata in spatiu in 2012. Astfel, astronautii americani vor putea avea parte in misiunile selenare si de altfel de alimente, decat clasica mancare la tub, scrie Libertatea.

Clericii din Marea Britanie au gasit o solutie pentru criza financiara. Bisericile, moscheile si sinagogile britanice isi ajuta enoriasii sa-si depaseasca problemele economice, organizand consultatii financiare si juridice gratuite. Consultantii ofera sfaturi celor care nu reusesc sa-si achite creditele sau care si-au pierdut locul de munca. In anumite cazuri, la cererea enoriasului, consultantii pot chiar sa negocieze cu creditorii, pentru a reglementa problemele aparute. Insisi consultantii remarca faptul ca britanicii au inceput sa se adreseze din ce in ce mai des oficiilor create in acest scop pe langa biserici. Astfel, reprezentantul uniunii Christians Against Poverty precizeaza ca, in ultimul timp, se inregistreaza cate 3.500 de cereri de consiliere pe zi, scrie Libertatea.

Primarul orasului Milano, din Italia, Letizia Moratti, a achitat o amenda de 100 de euro, pentru un roman, artist ambulant. Cetateanul fusese sanctionat de politia milaneza, zilele trecute, pe bulevardul Vittorio Emanuele pentru ca, desi avea permis pentru spectacole in aer liber, isi facea veacul la cativa zeci de metri de zona autorizata. Totodata, s-a mai oferit sa plateasca amenda romanului si regizorul si scriitorul Dario Fo, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura, scrie Libertatea.