Peste 1.000 de oameni au participat, ieri, la batalia cu rosii din cadrul festivalului "La Tomatina", care are loc anual in oraselul Sutamarchan, aflat in regiunea Boyacá, Columbia. Ideea organizarii unui astfel de festival le-a venit localnicilor in urma cu cinci ani, pe fondul unei crize a comertului cu faina. Astfel, s-au reprofilat pe rosii si au organizat un festival pentru a-si promova marfa. Timp de doua ore, participantii au "consumat" peste 10 tone de rosii. Sarbatoarea este similara celei spaniole din orasul Bunol, care dateaza din anul 1945, insa nu are aceeasi amploare. "La Tomatina" spaniola aduna anual zeci de mii de oameni care au parte de o distractie pe cinste intr-un "macel" cu peste 120 tone de rosii, scrie Libertatea.

Fiul dictatorului cubanez Fidel Castro, Antonio, a fost victima unei glume pe internet, fiind facut sa creada timp de opt luni ca vorbea cu o fata, desi conversa cu un barbat. Pe toata durata "relatiei", Antonio a trait cu impresia ca are o relatie pasionala pe internet cu o femeie frumoasa din Columbia pe nume Claudia, care intentiona chiar sa-l viziteze in Cuba. In aceasta perioada, Antonio si "Claudia" si-au transmis mesaje foarte explicite. In realitate, "Claudia" era Luis Dominguez, un barbat de 46 de ani nascut in Cuba, dar emigrat in SUA, la Miami, care a furnizat chiar o inregistrare video drept dovada unui post tv local, scrie Gardianul.

El a afirmat ca “sunt sigur ca este doar unul dintre stramosii lui Michelle (n.r. - prima doamna a SUA, Michelle Obama), probabil inofensiv”. DePass a spus ca “ii pare rau daca cineva s-a simtit lezat”, afirmand ulterior ca declaratia i-a apartinut chiar lui Michelle, care a declarat recent ca “toti suntem descendenti din maimute”, afirma Libertatea.

Cei care vor sa traiasca virtual unele dintre cele mai sumbre momente din istoria omenirii vor putea face acest lucru incepand cu luna august, cand va fi lansat un joc video numit "Darkest of Days". Jocul ii transporta pe jucatori atat in plin razboi de secesiune, cat si pe vremea distrugerii orasului Pompei sau cele doua razboaie mondiale. Aaron Schurman, cel care a conceput jocul, l-a descris ca fiind "o aventura nebuna de calatorie in timp". La inceputul jocului, jucatorul se afla printre soldatii generalului Custer in plin razboi de secesiune in timpul bataliei de la Little Big Horn in 1876. Chiar inainte de a fi invins de triburile indiene, personajul este salvat de "agenti ai timpului" si recrutat pentru a ajuta la demascarea si arestarea unui personaj care schimba cursul istoriei, informeaza Libertatea.

In acest weekend s-a desfasurat in localitatea Marswood (Dorset, Marea Britanie) traditionalul Campionat mondial de mancat urzici intepatoare. Competitia are loc in fecare an si aduna un numeros public. Cei 65 de concurenti au fost asezati la mese si au avut la discretie urzici crude pentru a le infuleca. Concursul a avut sectiuni separate pentru barbati si femei. Castigatorii de anul acesta au fost Mike Hobbs, la barbati, si Mel Lang, la femei. Ei au devorat impreuna 14 metri jumatate de tulpini de urzici, daca ar fi fost puse cap la cap. Urzicile crude sunt bune pentru sanatate, dar sunt prea usturatoare pentru gura, scrie Click.

Un american a fost condamnat la noua ani de inchisoare dupa ce a furat chilotii a peste 20 de femei, intr-o serie de spargeri de locuinte inceputa inca din 2006. Thomas Williams (25 de ani) a pledat vinovat in fata celor 11 capete de acuzare, dintre care noua de furt. Barbatul a fost arestat in aprilie 2008, dupa ce politia a gasit in casa sa din Cleveland peste 300 de chiloti de dama, informeaza Click.