S-a gasit un schelet vechi de 4.500 de ani. Arheologii italieni au gasit scheletul unui barbat, pe o plaja din sudul Romei, mort de acum 4.500 de ani. Cel mai probabil, este vorba despre un luptator ucis cu o sageata, in batalie. Initial, s-a crezut ca „Nello", cum i-au spus italienii, ar fi fost soldat roman. Arheologii si istoricii au descoperit insa un lucru ciudat. Barbatul a trait undeva in jurul anului 2.500 i.e.n., cu mult inainte de nasterea Imperiului, scrie Libertatea.

La doar 3 ani i-au scos jumatate de creier! Dupa socanta operatie la care a fost supus, baietelul va duce o viata normala. Desi pare incredibil, chirurgii au fost nevoiti sa indeparteze aproape o jumatate din creierul micutului Haydn Boxhall, in varsta de trei ani, din Marea Britanie, pentru ca sa-i salveze viata. Medicii au luat hotararea drastica de a-i scoate jumatatea din stanga a creierului, deoarece viata copilului era in pericol, din cauza unor infioratoare crize de epilepsie, scrie Click.

Divortul te poate imbolnavi de inima. Cerecetatorii americani au descoperit ca divortul afecteaza sanatatea pe termen lung, contribuind la declansarea maladiilor cardiace si a diabetului. Chiar daca persoanele divortate se recasatoresc ulterior, ele tot prezinta riscul de a se imbolnavi, scrie Libertatea.

SUA: Taxe pe sucuri pentru combaterea obezitatii. Autoritatile americane vor sa introduca taxe pe sucuri, ca sa combata obezitatea. Oficialii de la Washington spera ca oamenii vor consuma mai putine bauturi dulci, daca acestea devin mai scumpe. “Americanii consuma 250 de calorii pe zi in plus fata de acum 20 sau 30 de ani. Dintre aceste calorii, circa 120 sunt continute in suc si alte bauturi sau alimente indulcite cu zahar”, a declarat Thomas Frieden, director al Centrelor federale de control si prevenire a bolilor. El crede ca autoritatile trebuie sa ia masuri urgente pentru a combate obezitatea si afectiunile provocate de kilogramele in plus, scrie Click.

17 ani de inchisoare pentru ca s-a crezut Rambo. Un tanar in varsta de 28 de ani, obsedat de personajul "Rambo", a fost trimis la inchisoare pentru cel putin 17 ani dupa ce a atacat un barbat si l-a injunghiat de peste 20 de ori. Incidentul violent a avut loc la o petrecere dintr-un bloc de apartamente din Southapmton, Anglia, unde Neil Hampson, in varsta de 32 de ani, a fost atacat de Tony Wilkinson, care l-a injunghiat de peste 20 de ori in gat si in inima. Desi victima a fost dusa de urgenta la Spitalul din Southampton, doctorii nu i-au mai putut face nimic si acesta a murit la 90 de minute dupa atac, scrie Libertatea.

Cel mai mic culturist din lume are doar 60 cm inaltime. Cel mai mic culturist din lume are o inaltime de doar 60 de cm si cantareste 6,5 kg. Barbatul are 21 de ani si este originar din India. Aditya Dev (sau Romeo, asa cum ii spun prietenii) sufera de nanism – o boala care ii impiedica organismul sa se dezvolte. Din acest motiv, arata ca un copil plapand, desi a ajuns la maturitate, scrie Click.

Au fost descoperite doua piese noi ale lui Mozart. Cele doua piese ale lui Mozart au fost descoperite recent de Ulrich Leisinger, la Salzburg. (Foto EPA) Doua noi partituri pentru pian ale faimosului compozitor Wolfgang Amadeus Mozart au fost descoperite recent si prezentate duminica publicului din orasul austriac Salzburg. Cele doua lucrari au fost compuse in copilarie si fac parte din manuscrisul "Cartea de Muzica a lui Nannerl" (Nannerl Notenbuch), care contine si lucrarile cele mai timpurii ale muzicianului, pe langa cateva din operele tatalui sau, scrie Libertatea.