Un baietel de trei ani din India a primit din partea unui tribunal local un permis special pentru a conduce o motocicleta. Azeem Khan este in culmea fericirii ca dupa ce a demonstrat ca poate controla puternica motocicleta Royal Enfield Bullet, careia tatal sau, Shantanu Khan i-a atasat extensii speciale la ghidon si pedale are voie sa conduca oricand si oriunde. "Este mult mai sigur decat multi alti soferi pe care ii cunosc. Obisnuiam sa-l asez pe motocicleta, iar el apuca mereu ghidonul. Intr-o zi va ajunge un pilot profesionist de curse", a declarat mandrul tata. Baietelul, care va implini patru ani luna viitoare, nu are insa voie sa circule pe drumurile principale de unul singur, deoarece tatal sau se teme sa nu i se intample ceva din cauza celorlalti soferi mai putin "experimentati", scrie Libertatea.

Sculpteaza in... carti de telefon Artistul american Alex Queral, in varsta de 51 de ani, a gasit un material inedit in care sa sculpteze: el a transpus unele dintre cele mai faimoase fete din lume in... carti de telefon. Desi lucrarile sale arata la prima vedere ca niste simple schite, acestea sunt de fapt modelate cu cea mai mare grija si atentie la detalii in paginile cartilor de telefon care nu mai sunt de folos nimanui. Ideea i-a venit in momentul cand facea curat prin casa si si-a dat seama ca are prea multe astfel de obiecte care ocupau spatiu degeaba. "In fiecare an cand iese una noua iti dai seama de gramezile de carti vechi adunate prin casa", scrie Libertatea.

Dependentii de jocuri pe calculator sunt, in general, oameni supraponderali si depresivi, se arata intr-un studiu efectuat de un grup de cercetatori de la Universitatea Emory din SUA. Varsta medie a gamerilor este de 35 de ani, iar majoritatea dintre acestia au probleme de sanatate din cauza sedentarismului. Probabilitatea ca o femeie dependenta de jocuri sa fie depresiva este mai mare decat pentru o femeie normala, pe cand barbatii care se joaca toata ziua sunt mai grasi decat cei care au o viata echilibrata, scrie Libertatea.

Noroc chior pentru un englez care a scapat cu viata, dupa ce a cazut de la o inaltime de 3 kilometri. Paul Lewis, in varsta de 40 de ani, isi filma doi colegi care au executat o saritura din avion, insa, cand a incercat sa-si deschida parasuta, dispozitivul nu a mai functionat. El a aterizat pe acoperisul unui hangar de avioane, care s-a curbat, salvandu-i astfel viata. Imediat, Paul s-a rostogolit de pe acoperis, fentand pentru a doua oara moartea. Parasuta de rezerva, care nu se deschisese nici ea din prima, s-a agatat de niste cuie si l-a scutit pe Lewis de o cazatura de la 15 metri, scrie Libertatea.

Un grup de aproape 2.500 de scufundatori a stabilit un nou record mondial pentru cea mai mare scufundare colectiva, in apropiere de Manado, in largul insulei indoneziene Sulawesi, au anuntat reprezentantii Guinness World Records. In total, 2.486 de scufundatori s-au aruncat in apa, impreuna, in largul localitatii Manado. Ei au desfasurat sub apa drapelul Indoneziei, cu ocazia implinirii a 64 de ani de la proclamarea independentei acestui stat. Precedentul record, cu 958 de scufundatori, a fost stabilit in 2006, in Maldive, scrie Click.

De la 500 de kg a ajuns la 88, apoi la 412! Americanul Michael Hebranko (56 de ani) poate fi considerat recordman mondial la slabit si la ingrasat. In 1990, el a intrat in Cartea Recordurilor pentru ca a slabit de la 500 la 88 kilograme, apoi s-a ingrasat la loc. Dupa ce a fost inclus in Cartea Recordurilor pentru ca i-a reusit cea mai drastica dieta cunoscuta vreodata, Hebranko s-a pus pe sarbatorit. Si cum, altfel, putea sa se bucure deplin de performanta decat printr-o… masa copioasa! A infulecat fericit patru hotdogi si cartofi prajiti cu branza rasa. Dupa serbare si-a dat dezlegare dupa dezlegare, pentru ca nu mai era supraponderal. Numai ca grasimea s-a pus la loc pe nesimtite. Ajuns rapid la 254 de kilograme, Michael Hebranko s-a jurat ca-si va schimba modul de viata, scrie Click.