Iata zambila care opreste circulatia vapoarelor. Raul Tha Chin din Thailanda incepe sa fie riu doar cu numele. Pe o portiune de doi kilometri, apa a fost acoperita de o planta, blocand astfel circulatia vapoarelor. Cum a fost posibil? Planta numita zambila de apa, este un organism vegetal care se gaseste in cele mai poluate ape din lume. Zambila de apa este o planta plutitoare asemeni nufarului, scrie Libertatea.

A donat 152 de litri de sange de-a lungul vietii. Un barbat din New York a donat sange pentru ultima oara aceasta saptamana, devenind astfel a doua persoana din Statele Unite care a donat 152 de litri de sange de-a lungul vietii, relateaza Metro. Al Fischer, in varsta de 75 de ani, din Massapequa, a obtinut acest record marti, dupa 58 de ani de cand a donat pentru prima oara sange. Conform asistentilor, numai Maurice Wood, un pensionar in varsta de 83 de ani, din St. Louis a donat mai mult sange decat domnul Fischer, scrie Gardianul.

La 104 ani este cea mai varstnica utilizatoare de Twitter. Credeati ca pentru o persoana trecuta de 100 de ani internetul reprezinta cel mai mister? Ei bine nu acelasi lucru putem spune despre Ivy Bean din Marea Britanie care marti a implinit frumoasa varsta de 104 ani si este un utilizator de seama al site-urilor de socializare. Femeia, care locuieste intr-un centru pentru batrani din Bradford, este cel mai batran utilizator de Twitter si are 27.000 de prieteni pe acest site cu care comunica zilnic despre coafuri, feluri de mancare si emisiuni TV. Inainte de a deveni activa pe Twitter Ivy era inregistrata pe Facebook insa i se parea greu de folosit, scrie Libertatea.

A cazut de pe o stanca in momentul in care iubitul sau a cerut-o in casatorie. Conform The Telegraph, un barbat care a cerut-o pe iubita sa in casatorie in timpul unei drumetii in muntii din zona Great Falls, Statele Unite, a avut mai mult succes decat planuia. Femeia a fost atat de socata incat picioarele au inceput sa-i tremure si a cazut de pe stanca pe care se afla. Salvamontistii spun ca femeia, a carei identitate a fost pastrata anonima, a acceptat cererea in casatorie si in urma cazaturii nu s-a ales decat cu cateva rani minore, chiar daca si-a pierdut cunostinta cateva minute, scrie Gardianul.

Cel mai ingenios funicular din lume: merge fara curent, din 1890. Funicularul care uneste doua sate din Anglia, Lynmouth si Lynton, este unic in lume, datorita modului sau ingenios de functionare. Acesta urca si coboara doar cu ajutorul apei, fara a avea nevoie de curent electric, pe principiul contragreutatii. Spre finalul secolului 19, locuitorii celor doua sate au cautat o modalitate de a face legatura intre asezari printr-un mod mai facil decat cu ajutorul magarilor. Fiindca piciorul sau animalele de povara erau o modalitate prea dificila de a urca dealul foarte abrut, au pus bazele unui funicular. In 1890, la trei ani dupa conceperea proiectului, a fost gata, scrie Libertatea.

Porcul de 100.000 de dolari - cel mai fericit porc din lume. Conform China Daily, Lai-fu este un porc in varsta de 4 ani, ce cantareste peste 200 de kilograme si care duce o viata "regala" pentru un animal. Lai-fu este hranit din belsug cu tot felul de mirodenii si este rasfatat in fel si chip de catre proprietarii sai. Stapanii animalului considera ca el este cel care aduce prosperitatea in casa, scrie Gardianul.

O fetita de un an este insarcinata cu fratele ei geaman. O intamplare socanta a uimit medicii chinezi, care au descoperit ca o fetita de doar un an este insarcinata, scrie cotidianul britanic The Sun. Micuta Kang Mengru din China a fost dusa la spital dupa ce burta i s-a marit fara nicio explicatie plauzibila. Dupa mai multe investigatii si o ecografie, doctorii au descoperit ca fetita are in pantec un fetus, considerat a fi fratele geaman al acesteia, scrie Libertatea.

Interzice ninsoarea la Moscova. Primarul capitalei Rusiei vrea sa controleze fenomenele meteo. Yuri Luzhkov, primarul Moscovei, se crede Dumnezeu, daca e sa ne luam dupa planurile pe care le are. El vrea sa foloseasca rachete speciale care sa imprastie norii astfel incat sa nu mai cada un fulg de nea peste capitala rusa. Proiectul face parte dintr-un program de control al fenomenelor meteorologice lansat de edilul moscovit, care considera ca ninsoarea abundenta creste cheltuielile. Daca nu mai ninge, economisim bani si imbunatatim viata moscovitilor, scrie Cancan.

Intrebare pusa de un bancomat nemtesc: "Locuiti in Romania?". Un bancomat din orasul german Konstanz a intrebat toti clientii, care de sambata pana luni au incercat sa schimbe bani, daca locuiesc in Romania. Situatia a fost pusa de reprezentantii bancii pe seama unui furnizor de servicii sau a unui atac extern. Reprezentantii sucursalei locale a Volksbank au declarat ca intrebarea ar fi putut fi introdusa voit de un angajat al unei firme de intretinere si programare a bancomatului, sau ca aparatul a fost, probabil, tinta unui atac extern, scrie Libertatea.

Moartea lui Michael, mana cereasca pentru serviciile funerare. Moartea lui Michael Jackson le-a adus bani frumosi celor din industria muzicala, celor care au produs tot felul de suveniruri care aminteau de regele muzicii pop, dar si celor care se ocupa de serviciile funerare. Dupa ce s-a finalizat inhumarea lui Michael la cimitirul Forest Lawn din Los Angeles, proprietarii locului de veci au inceput sa profite de pe urma celebritatii decedatului, potrivit tmz.com. Astfel, pretul unui loc de veci situat in vecinatatea megastarului a crescut cu 2.000, 3.000 de dolari, de la circa 7.000 de dolari, la aproape 10.000 $, scrie Libertatea.

De ce fac femeile sex? Din fix 200 de motive. Vrei sa aduci o femeie in patul tau? Atunci nu uita sa duci gunoiul. Si ar putea sa-ti fie de ajutor si daca dai cu aspiratorul. Potrivit unei noi carti, 'De ce femeile fac sex?', faptul ca pamantul se invarte este ultimul lucru la care le sta mintea. Dupa ce 1.000 de femei au fost intervievate, de catre psihologii Cindy M. Meston si David M., au reiesit 200 de motive pentru care ele ar fi de acord sa intre in pat cu tine, scrie Click.