Sapte persoane, inculpate in cazul atentatelor din 2008, de la Mumbai. O instanta din Pakistan a pus sub acuzare sapte persoane in legatura cu atentatele de anul trecut din capitala economica a Indiei, Mumbai, a declarat avocatul unuia dintre suspecti. Suspectii sunt Zaki-ur-Rehman Lakhvi, considerat creierul atacurilor, Umar Abjul Wajid, Shahid Jameel Riaz, Jameel Ahmed, Mohammad Younas Anjum, Mazhar Iqbal si Hammad Amin Sadiq. Toti cei sapte au pledat nevinovati. Alyas Saddiqi, avocatul apararii al lui Jameel Ahmed, a spus ca cei arestati au fost acuzati de acte de terorism, spalare de bani si creditare a actelor de terorism. Suspectii risca pedeapsa cu moartea daca sunt condamnati pentru savarsirea de acte de terorism. Asediul din Mumbai a durat 4 zile, ce a inceput pe 26 noiembrie 2008, si a constat in atacuri armate sincronizate care au vizat obiective frecventate de occidentali. Cel putin 160 de oameni au fost ucisi, precum si 9 dintre atacatori, noteaza CNN.

Canada si Australia sunt cele mai bune locuri pentru a emigra. Conform unei studiu anual Canada, Australia si Thailanda sunt cele mai bune tari pentru a emigra si a gasi un loc de munca, iar Marea Britanie, datorita crizei economie este unul din cele mai proaste locatii in acest scop. Cel de-al doilea studiu anual publicat de Expat Experience, comandat de HSBC Bank International, a concluzionat ca in Canada emigrantilor le vine cel mai usor sa se integreze in comunitatile locale si sa isi gaseasca un loc de munca. Australia si Thailanda sunt pe locul doi si trei in acelasi studiu, efetuat pe un esantion de 3.146 de persoane ce lucreaza in 30 de domenii diferite din 50 de tari, chiar daca Thailanda este una din tarile cel mai puternic afectate de recesiune din punct de vedere al emigrantilor, noteaza Reuters.

Obama va participa la summitul de la Copenhaga cu privire la schimbarile climatice. Presedintele Obama va participa la summitul de la Copenhaga, Danemarca, cu privire la schimbarile climatice, a declarat miercuri un oficial al Casei Albe. Conform unui comunicat de presa, Obama isi va fixa ca tinta reducerea emisiilor cu 17 procente sub nivelul din 2005 in urmatorii 10 ani. In acelasi comunicat s-a accentuat ideea ca intentia presedintelui american este de a reduce emisiile cu 83 de procente pana in 2050, noteaza CNN. "Tinta este in ton cu legislatia curenta in ambele camere ale Congresului si demonstreaza o contributie semnificativa la o problema pe care SUA a neglijat-o de prea multa vreme", a declarat un oficial al Casei Albe, scrie CNN.

Naveta Atlantis s-a desprins de Statia Spatiala Internationala. Naveta Atlantis s-a desprins miercuri dimineata de Statia Spatiala Internationala(SSI) dupa o misiune de sapte zile in care astronautii au efectuat cu succes misiuni de intretinere, revizii tehnice, si au aprovizionat statia cu alimente si materiale necesare efectuarii de experimente stiintifice. Inginerul de zbor al SSI, Nicole Stott, s-a alaturat echipei de astronauti de pe naveta Atlantis si se va intoarce pe Pamant. Naveta urmeaza sa aterizeze vineri, in Florida, noteaza Reuters. "Multumim pentru indeplinirea cu succes a misiunii", i-a trasmis prin radio Jeff Williams, comandantul SSI, astronautului Stott, in timp ce naveta sa pregatea de plecare.

Supervulcanul care a defrisat India. Un nou studiu vine cu o concluzie terifianta pentru cei care se tem de izbucnirea periodica a supervulcanilor care pot schimba la propriu infatisarea Terrei. Conform unei echipe de geologi australieni, acum 73.000 de ani, eruptia unui supervulcan din insula Java a fost atat de puternica incat suflul sau a distrus toti copacii de pe subcontinentul indian. Vulcanul gigantic Toba a aruncat in atmosfera o cantitate imensa de cenusa vulcanica. Forta eruptiei sale a lasat un crater cu o lungime de 100 kilometri si o latime de 35 kilometri. In prezent, in crater este cel mai mare lac vulcanic din intreaga lume. Mostre din cenusa degajata in atmosfera au fost gasite in India, Oceanul Indian, Golful Bengal si Marea Chinei de Sud. Cantitatea de cenusa rezultata a fost atat de mare, incat supervulcanul Toba a provocat o era glaciara instantanee, scrie Descopera.