Confruntarile pe teme politice sau avand ca plecare un astfel de pretext au ajuns la paroxism. Un exemplu in acest sens este incaierarea in toata regula izbucnita, marti seara, la Realitatea Tv, intre poetul Mircea Dinescu si democrat-liberalul Cristian Boureanu, noteaza Gandul.

Enuntarea de catre Mircea Dinescu a noii perspective din care presedintele Traian Basescu il priveste acum pe Klaus Iohannis l-a facut pe Boureanu sa explodeze.

Boureanu l-a acuzat pe Dinescu ca nu discuta in politica despre idei.

Mircea Dinescu: Esti mistuit de idei!

Boureanu: Auzi, poetule...

Dinescu: Nu fi nesimtit. Poet e tac-tu. Esti si analfabet; bisnitar, ce esti tu?

Boureanu: Dinescule, ma uit la tine si acum o s-o spun p-a dreapta ca n-am vrut s-o spun! Da' cand iti dadea primarul Craiovei cate 2000 de euro, pe care nu i-ai declarat niciodata, si cand, la manastire la Sucevita, ai venit la Basescu si ti-ai negociat banii, ca sa faci campanie pentru Alianta DA...

Dinescu: Ba, ce nesimtit! Cu mana pe Biblie spun ca nu am luat niciun ban... O-nghetata pe bat...

Boureanu: Da-ma-n judecata!

Dinescu: De ce sa ma judec cu tine, tu o sa dispari oricum ca politician...

Contactat ulterior de Gandul, Mircea Dinescu a declarat: Oricum, n-ai vazut ca pana la urma a dezmintit. A spus atatea porcarii despre mine, ca i-am luat interviu lui Ceausescu, ca soacra-mea-i kaghebista. E o jigodie sinistra. Asta-i modelul basescian. Uitati-va la astia care-i fac propaganda la tv, Traian Ungureanu si altii. Toti sunt la fel. Pai, ei vorbesc despre Iliescu. Eu am scris zeci de pamflete despre Iliescu si nu m-a trimis in Bulgaria. Nici macar Ceausescu. Acum, cand m-a trimis Solomon in Bulgaria, si presedintele si europarlamentarii lui radeau senin.

Boureanu, contactat de Gandul: Nu vreau sa mai discut despre domnul Dinescu. Este un om fara caracter. De fapt, cu un caracter jalnic. Poate ca este scriitor, dar din punct de vedere moral e un cadavru. Iar daca nu recunoaste de ce a facut campanie Aliantei DA, e foarte rau...