10.000 de felinare zburatoare lansate in Indonezia. Un grup ecumenic a lansat peste 10.000 de felinare zburatoare de pe o plaja din Indonezia, stabilind un nou record mondial. Potrivit organizatorilor, numarul exact al felinarelor din hartie alba care au zburat deasupra Carnaval Beach din Jakarta, sambata noapte, urmeaza sa fie stabilit astazi, dupa ce oficialii Guinness World Records vor calcula cate felinare au lansat cei 7.000 de participanti. Recordul precedent de 3.682 de felinare a fost stabilit la 10 ianuarie in Columbia, scrie Libertatea.

Blocat in toaleta unui spital, a inceput sa cante colinde. George Hudson, in varsta de 80 de ani, era spitalizat pentru o interventie chirurgicala la sold cand a constatat ca nu mai poate deschide usa de la toaleta spitalului. "Am tras cordonul rosu de alarma, dar nu am primit nici un raspuns. Am asteptat un moment si cum incepuse sa mi se faca frig m-am intrebat ce as putea face sa atrag atentia asupra mea", a povestit batranul. Gandindu-se ca se apropie Craciunul, acesta a decis sa cante un colind si a interpretat cat de tare putea "Aleluia" de Haendel pentru a-i alerta pe angajatii spitalului. Integral in Libertatea.

Mos Nicolae, fugarit de politia ungara. Un barbat imbracat in costum de Mos Nicolae a jefuit, in noaptea de sambata spre duminica, un centru de inchiriere a DVD-urilor din localitatea Bekescsaba, in sud-estul Ungariei, relateaza Agerpres. "Mosul" a agresat-o pe femeia care lucra in magazin, a stropit-o cu un spray cu gaze, apoi a luat un bilet de loterie si incasarile centrului, in valoare de aproximativ 200.000 de forinti (745 de euro), si a fugit la volanul unei masini Lada de culoare deschisa, scrie Libertatea.

Un crematoriu vrea sa transforme caldura de la incinerare in energie electrica. Un crematoriu din Sussex, Anglia, intentioneaza sa investeasca in tehnologie, pentru a transforma caldura degajata de corpurile incinerate in energie regenerabila, scrie The Telegraph. Centrul spera ca, in schimbul unor generatoare de aproximativ 900.000 de euro, sa economiseasca bani pe termen lung, prin reducerea costurilor la factura de energie electrica. Directorul crematoriului a precizat ca energia nu va proveni direct de la corpurile incinerate, ci de la utilajele folosite in acest scop. Integral in Click.

"Autobuzul spatial" cu bilet de 200.000 de dolari. Naveta spatiala SpaceShipTwo, destinata calatoriilor suborbitale, va fi prezentata luni, in Statele Unite, dupa cinci ani de constructie in secret, integral din fonduri private si destinata companiei Virgin Galactic, a excentricului miliardar britanic Sir Richard Branson. Primele imagini ale navetei SpaceShipTwo, scoasa pentru un rulaj pe o pista din Mojave Desert, au fost asteptate cu nerabdare de zeci de potentiali turisti spatiali care au achitat deja in avans sume considerabile de bani pentru sansa de a participa la un zbor suborbital, in gravitatie zero, relateaza Click.

Un urangutan a devenit vedeta pe internet. Conform Metro, un fotograf "paros" in varsta de 33 de ani, are acum peste 500 de fani pe Facebook, dupa ce au aparut pe internet poze facute de el in timpul unei zile obisnuite pentru el din gradina zoologica din Viena. Fotografiile urangutanului Nonja au fost facute de animal in timp ce era catarat in copacii din gradina zoologica, in timp ce manca sau se uita la vizitatori, scrie Gardianul.