Invazia extraterestra ameninta Uniunea Europeana. Animalele, plantele si microorganismele provenite din alte regiuni geografice si stabilite pe teritoriul UE provoaca anual pagube de miliarde. Specialistii vor sa combata aceste invazii prin intermediul unor legi menite sa protejeze speciile locale. O serie de experti de renume in domeniul biodiversitatii au solicitat recent Uniunii Europene adoptarea, pana anul viitor, a unor legi pentru combaterea "speciilor invazive" (denumite si "extraterestre"), care le ameninta pe cele indigene, scrie Click!.

faze tariFoto: Colaj foto

Fondatorul Facebook sta cu chirie. Mark Zuckerberg, fondatorul retelei de socializare Facebook, care are o avere de 6,9 miliarde de dolari la doar 26 de ani, a permis, recent, in premiera, accesul unei echipe de filmari in casa lui din Palo Alto, California. Oprah Winfrey, celebra realizatoare tv, a fost cea care l-a convins pe Zuckerberg sa arate lumii ca duce o viata normala si modesta. In loc sa aiba o resedinta uriasa, ultramoderna si luxoasa, Mark a ales o casa modesta, mobilata simplu si deloc pretentios, in care locuieste cu iubita lui, chinezoaica Priscilla Chan, pe care a cunoscut- o pe cand erau colegi la prestigioasa universitate Harvard, relateaza Libertatea.

Un boxer s-a lasat muscat de un sarpe ca sa salveze un copilas. Un baiat de un si patru luni era sa fie muscat de un sarpe cu clopotei, in timp ce se juca prin curte, daca boxerul familiei nu intervenea. Dillon, baiatul familiei McArthur din Pflugerville, Texas, se juca in gradina din spatele casei cand a calcat pe un sarpe cu clopotei. El a fost salvat de Vandy, cateaua familiei, un boxer in varsta de sase ani, care a sarit intre copil si sarpe si s-a lasat muscata. Ochiul animalului s-a innegrit, gatul i s-a umflat, iar Vandy a avut nevoie de ingrijiri medicale pentru a fi salvata. "Este mica noastra eroina acum", a marturisit tatal baiatului, Darryl McArthur, scrie Click!.

Au tras MIG-ul "pe sfoara"!. Nazar Pavliv si Roman Shmyhelskiy, doi ucraineni fortosi, pot fi considerati demni urmasi ai legendarului Hercule. Zilele trecute, barbatii au facut dovada incredibilei lor puteri, tragand dupa ei un avion de lupta Mig 29, care cantareste 11 tone, pe o distanta de 36 de metri in doar un minut si 21 de secunde. Evenimentul a avut loc in orasul Ivano-Frankivsk, sub privirile curioase a sute de ucraineni veniti sa ii incurajeze pe Pavliv si Shmyhelskiy in incercarea de a deveni recordmeni nationali, scrie Cancan.

Dovleac de jumatate de tona, prezentat la o expozitie de profil din SUA. Dovleac de 530 de kilograme, adica o circumferinta de 3 metri. Atat a cantarit una dintre legumele gigant expuse intr-un concurs din Statele Unite. Cei mai multi dovleci au fost ridicati de participanti cu macaraua. Sute de oameni au venit sa vada gigantii si s-au gandit si sa ia cate unul acasa. Aveau insa o problema cu transportul. Favoritul a si castigat concursul. Este vorba despre un fermier din Utah care a venit cu un dovleac care a cantarit nu mai putin de 530 de kilograme. Barbatul spune ca a muncit din greu ca sa cultive legumele dar nu ar fi reusit fara o reteta speciala, informeaza Click!.

S-a casatorit cu sora lui, cu care are doi copii. Doi irlandezi, frate si sora, s-au casatorit si asteapta cel de-al doilea copil al lor. Cei doi au aflat ce grad de rudenie exista intre ei abia dupa ce femeia a nascut primul lor copil. Irlandezii se iubesc atat de mult incat sunt hotarati sa-si petreaca restul zilelor impreuna ca un cuplu, chiar daca este ilegal. Legea irlandeza interzice clar casatoriile intre frati. Daca vor fi descoperiti cei doi vor fi cercetati pentru implicare intr-o relatie incestuoasa, anunta Cancan.

Cel mai ravnit job - animator de vacute. In aceasta toamna, localnicii au pornit in cautarea celui mai priceput animator de vacute. Se cauta o persoana inventiva si mereu vesela, care sa poata molipsi cu buna dispozitie vacutele din Alpenlachen. Vi se pare bizar? Daca stam sa ne gandim ca laptele din Alpenlachen este ingredientul special pentru cea mai fina ciocolata din Alpi, efortul satenilor nu mai pare deloc deplasat. Acum sute de ani, oamenii din Alpenlachen au descoperit un secret care i-a facut celebri: cu cat vacutele sunt mai fericite si mai rasfatate, cu atat laptele lor este mai savuros. In timp, aceasta informatie pretioasa a dat nastere traditiei de a cauta animatori de vacute in fiecare an. Astfel, localnicii se asigura ca vacutele sunt nespus de fericite si dau cel mai delicios lapte. Si ce mod mai bun de a pune in valoare un lapte nemaipomenit de gustos, decat a-l face principalul ingredient al celei mai fine ciocolate din Alpi, scrie Romania libera.

A castigat 54 de milioane de dolari la loto, dar n-a renuntat la slujba de gardian. Garina Fearon, gardian la penitenciarul Rikers Island, si-a dat seama de fabulosul castig de 54 de milioane de dolari in timp ce astepta autobuzul pentru a merge acasa. A tipat cat a putut de tare si a inceput sa fuga prin parcarea din apropiere. Cu toate acestea, a doua zi s-a dus la munca. Garina se simte datoare fata de actualul loc de munca, care a salvat-o de la saracie. In urma cu sase ani, inainte sa se angajeze la inchisoare mai avea 25 de dolari in buzunar. Tot atunci, casa ei a fost pradata de hoti, iar ea a ramas cu mai nimic, relateaza Click!.