Scheletul cumparat pentru Halloween era chiar unul real. Halloween, sarbatoarea cand paranormalul este normal, lucrurile socante devin familiale si scheletii sunt atat de obisnuiti... daca nu ar fi reali! Asa cum au descoperit sotii Mitchell si Jodie Fletcher, un cuplu din Florida. Barbatul a cumparat un schelet la scara reala dintr-un targ de vechituri pentru 8 dolari. Cand l-a despachetat acasa, sotiei sale nu i-a venit sa creada cat de real pare. La o examinare mai atenta, Jodie Fletcher a realizat ca scheletul este chiar unul uman. Un pic speriati, cei doi batrani au chemat autoritatile. Legistii au confirmat si ei ca este vorba despre un schelet uman si se fac cercetari pentru a se determina provenienta sa, titreaza Libertatea.

faze tariFoto: Colaj foto

O femeie urla de disperare ca i-a intrat o vaca in casa. A tras o sperietura pe cinste cand s-a trezit cu vaca in casa peste ea. O femeie din Spania s-a ingrozit cand s-a trezit cu animalul peste ea. Nestiind ce sa faca pentru a scapa de pericol aceasta a tipat dupa ajutor si a incercat sa stranga cu usa vaca, la propriu. Femeia chiar incepe sa planga cand se vede strivita de usa impinsa de animal, scrie Cancan.

S-au ascuns in lada cu scule a unui automarfar, pentru a iesi ilegal din tara. Cinci cetateni turci au fost retinuti de politistii de frontiera din Varsand, judetul Arad, dupa ce au fost gasiti ascunsi in lada de scule a unui automarfar, incercand sa iasa ilegal din Romania. Azi dimineata, in jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand - jud. Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara, cetateanul roman Claudiu C, in varsta de 23 ani, conducand un automarfar marca "Iveco" inmatriculat in Romania. Automarfarul se deplasa fara incarcatura din Romania in Ungaria, insa in urma efectuarii controlului specific asupra vehiculului, politistii de frontiera au descoperit, in lada de scule a acestuia, cinci persoane de sex masculin care se sustrageau controlului de frontiera. Persoanele gasite ascunse sunt cetateni din Turcia cu varste cuprinse intre 25 si 30 ani, care intentionau sa se sustraga controlului de frontiera in vederea deplasarii in Spatiul Schengen. Cei cinci turci sunt cercetati penal sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei, informeaza Libertatea.

Dezbracat in fata presedintelui. Curaj. Juan James Rodriguez, un tanar in varsta de 24 de ani, a ajuns pe mana politistilor din Philadelphia dupa ce, in timpul unui miting, a renuntat la haine cu intentia de a alerga gol in fata presedintelui american Barack Obama. Barbatul le-a explicat autoritatilor ca nu incerca sa fie lipsit de politete fata de liderul de la Casa Alba, ci sa puna mana pe premiul de un milion de dolari pus la bataie de magnatul Alki David. In vara, afaceristul a anuntat ca ofera generoasa suma persoanei care va indrazni sa apara goala in fata presedintelui, relateaza Cancan.

Femeile insarcinate si cele aflate la menstruatie nu au voie sa viziteze un muzeu din Noua Zeelanda. Un muzeu din Noua Zeelanda a starnit agitatie in randul populatiei, dupa ce le-a recomandat femeilor insarcinate sau care sunt la menstruatie sa nu viziteze o mostra de arta maori, deoarece acest lucru se poate dovedi a fi "periculos". Michelle Hippolite, 'kaihautu' sau liderul indigen care ofera sfaturi de specialitate la Muzeul 'Te Papa' din Wellington, a explicat ca unele dintre artefactele maori prezentate in cadrul expozitiei ar fi putut fi utilizate in razboaie, in 'tangi' sau practici funerare. Unele triburi maori considera ca admirarea acestui tip de relicve poate fi daunator pentru fertilitate si sarcina. Exista astfel credinta ca 'taonga' au un spirit "wairua" in interior, care le poate aparea femeilor gravide sau aflate la menstruatie, motiv pentru care muzeul le cere sa se abtina sa viziteze expozitia in aceasta perioada, anunta Libertatea.

Invata in autobuz. Din cauza faptului ca directorul scolii in care invata nu are suficiente fonduri pentru a extinde institutia de invatamant, elevii merg la studiu intr-un autobuz supraetajat. Criza financiara a lasat urme adanci in bugetul unei scoli din Helston, Marea Britanie, asa ca directorul a fost nevoit sa gaseasca o solutie. Pentru ca nu a reusit sa faca rost de aproximativ 16.000 de euro pentru extinderea institutiei de invatamant, omul a achizitionat de pe ebay, contra a 4.000 de euro, un autobuz supraetajat pe care l-a transformat in sali de clasa. La nivelul inferior, directia va amenaja un laborator de stiinta, iar celelalte cursuri, la care pot participa maximum 12 elevi odata, se tin deja la etaj, scrie Cancan.

S-a nascut prematur la ora 10:10:10, pe data de 10.10.2010. Ceea ce parea sa dea mari batai de cap parintilor, s-a transformat intr-un inceput de viata de nota 10. Cel putin asa spera parintii micutei Niamh Bond, o fetita nascuta prematur, dar intr-un moment plin de simboluri. Keelie Hearne, 20 de ani, mamica norocoasei fetite, asa cum spera toata lumea, a fost dusa de urgenta la spital sambata seara. Niamh nu trebuia sa vina pe lume decat peste opt saptamani, dar socoteala parintilor nu s-a potrivit cu dorinta micutei. Asa ca a ales sa aiba o zi de nastere de care nimeni sa nu poata spune ca a uitat. Duminica dimineata, in a zecea zi a celei de-a zecea luni din anul 2010, la aproximativ 10 secunde dupa ora 10:10, tanara mamica a adus pe lume o fetita de numai 1,56 kg. Keelie exulta de bucurie cand a realizat cati de 10 a primit fetita sa inca de la nastere, desi una prematura. Ea s-a putut bucura alaturi de partenerul sau, Dean, care a sosit, probabil, cu 10 minute inainte de nasterea copilului, scrie Libertatea.