Marele Zid Chinezesc e facut cu supa de orez. Muncitorii care au lucrat in secolul V i.Hr. la ridicarea Marelui Zid Chinezesc, singura constructie vizibila din spatiu, au folosit in compozitia mortarului o supa din orez, alimentul de baza al chinezilor. Dupa ani de studii si riguroase analize de laborator, oamenii de stiinta au reusit, intr-un final, sa descopere secretul "longevitatii" Marelui Zid Chinezesc. Potrivit cercetatorilor, constructorii care au trait in secolul V i.Hr. si au ridicat impresionantul edificiu au introdus in compozitia mortarului un ingredient-surpriza. Este vorba despre o supa de orez si var stins, care au fost incalzite la o temperatura ridicata si apoi expuse apei. Ineditul mortar, care s-a dovedit a fi foarte stabil, a fost ulterior folosit de chinezi si pentru a construi morminte, pagode si ziduri de aparare, numeroase dintre aceste edificii fiind si astazi in picioare. Marelele Zid, singurul edificiu ridicat de om vizibil din spatiu, este o constructie strategica cu o lungime de 6.350 de kilometri, care a fost facuta cu scopul de aparare a granitei imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade din nordul regiunii, scrie Cancan.

Faze TariFoto: Colaj foto

Un nigerian a furat, cu ajutorul magiei, penisurile a doi barbati. Un barbat din Jos, Nigeria, a fost acuzat de... furt dupa ce ar fi sustras, cu ajutorul magiei negre, penisurile a doi vanzatori. Potrivit The Morning Star, barbatul i-a abordat pe cei doi pentru a-i intreba daca nu pot sa il ajute cu niste bani, deoarece nu este din zona si a fost chemat sa participe la o slujba la o biserica. In timp ce vanzatorii stateau de vorba cu presupusul hot, unul dintre ei a ineput sa tipe ca i-a disparut organul genital. Apoi, dupa ce a verificat, si celalalt vanzator a spus la fel, ca a ramas fara penis. Imediat, cei doi au dat vina pe cel cu care purtau discutia, spunand ca strainul le-a luat penisurile folosind magia neagra. Cazul este investigat de autoritati. In Nigeria apar deseori cazuri ciudate, de oameni care sustin ca le dispar organele genitale, fiindu-le furate cu ajutorul fortelor oculte, anunta Libertatea.

Doi romani din Spania s-au batut pe o friptura! Unul dintre ei este in coma. Doi romani din Spania s-au luat la bataie de la un motiv cat se poate de bizar, o friptura. Unul dintre ei a ajuns in stare grava la spital, iar medicii sunt rezervati in privinta sanselor de supravietuire. Cei doi erau colegi de apartament in Coslada, Spania. Barbatul, in varsta de 44 de ani a consumat mancarea colegului de apartament, dupa care l-a batut. "Marian ii manca friptura lui Gheorge, iar acesta i-a reprosat. In momentul in care s-a intors cu spatele, Marian, care era beat, l-a lovit in cap cu o lopata si pe urma cu o bucata de gresie. I-am spus ca voi povesti totul politiei si m-a amenintat cu un cutit, apoi cu o toporisca. A fugit dupa mine, dar am reusit sa scap", a povestit un martor la incident. Agresorul, in stare de ebrietate, a fost retinut de politie, informeaza Cancan.

A aterizat cu avionul pe autostrada. Soferii care circulau pe o autostrada aglomerata care leaga orasul Brno de Svitavy au avut parte de o surpriza de proportii. Un avion de mici dimensiuni a aterizat perfect pe sosea fara sa produca vreun accident. Pilotul a dovedit o maiestrie iesita din comun in manevrele complexe pe care le-a facut. Aterizarea a avut loc in apropiere de hipermarketul Globus, nu departe de suburbiile de la nord de Brno, scrie Click.

Culmea condamnarii la moarte! A asteptat 30 de ani sa fie executat si a murit de batranete. Un american a fost condamnat la moarte in urma cu 30 de ani pentru rapire si omor si de atunci astepta sa fie executat numai ca a fost gasit ieri dimineata mort in celula sa. Ronald Chambers avea 55 de ani, iar medicii legisti vor avea rezultatul autopsiei in 6-12 saptamani, insa sunt convinsi ca a decedat din cauza multiplelor afectiuni pe care le avea. Chambers avea 19 ani cand, impreuna cu Clarence Ray Williams, i-a rapit pe Mike McMahon si pe prietena sa dintr-o parcare a unui club de noapte din Dallas, apoi i-a dus pe malul unui rau si, dupa ce le-a furat bunurile, i-a impuscat. Fata a supravietuit si a povestit totul. In decembrie 1975 acesta a fost gasit vinovat si a fost condamnat la moarte. Decizia tribunalului a fost contestata in repetate randuri, iar in primavara lui 2011 urma ca dosarul sa fie analizat din nou, informeaza Cancan.