Cifre si litere minuscule, descoperite in ochii Mona Lisei. Cercetatorul Silvano Vinceti este de parere ca se pot zari initiale in ochiul stang al picturii "Mona Lisa" de Leonardo Da Vinci. Pictura ar contine cateva coduri, oferind indicii asupra identitatii modelului. Cercetatorul italian a lansat o noua teorie in privinta celei mai celebre picturi din lume, spunand ca Leonardo da Vinci a pictat litere subtiri in ochii Giocondei, care ar lamuri in cele din urma identitatea atat de disputata a modelului, scrie Agerpres. "Invizibile cu ochiul liber si pictate cu negru pe cafeniu apar literele LV pe pupila dreapta, evident initialele lui Leonardo. Inca si mai interesant este ceea ce se gaseste in pupila stanga", spune Vinceti, presedinte al Comitetului national italian pentru mostenirea culturala, citat de Libertatea.

faze tariFoto: Colaj foto

O inima de vampir este scoasa la licitatie pe ebay! Un vanzator ofera prin licitatie "Inima vampirului Auguste Delagrange, ucis pe 7 Aprilie 1912". "Va oferim inima mumificata a vampirului Auguste Delagrange. Inainte de distrugerea sa in 1912, Delagrange a fost responsabil pentru moartea a peste 40 de oameni din Statele Unite. A fost identificat si vanat de un preot catolic si un preot voodoo. Cei doi au distrus sistematic cuiburile de vampiri, fortandu-l pe Delagrange sa se refugieze intr-o ferma de la marginea orasului Louisiana. Acolo a fost trecut un tarus prin inima sa, iar corpul a fost distrus. Tot ce-a ramas e inima pe care o vedeti". Acesta este textul care insoteste "produsul" scos la vanzare, anunta Cancan.

Arheologii chinezi au descoperit o supa preparata acum 2.400 de ani. O oala din bronz ce contine o supa preparata in urma cu 2.400 de ani a fost descoperita de arheologii chinezi, a anuntat presa publica, citata de BBC. Descoperirea a fost facuta intr-un mormant din orasul Xian (nordul Chinei), o fosta capitala chineza si actuala capitala a provinciei Shaanxi, relateaza Adevarul. Specialistii chinezi vor sa identifice ingredientele folosite pentru prepararea acestei supe. Astfel ca, in zilele urmatoare, lichidul va fi supus unor analize, potrivit Click.

Un preot indian i-a cerut anestezistului o perna in timp ce era operat pe cord deschis! Nu putini oameni au curajul de a se supune unei interventii chirurgicale, cu atat mai mult unei pe cord deschis, in stare de constienta totala, putand astfel dialoga cu medicii. Preotul Bolmax Pereira nu este inzestrat cu puteri supranaturale, ci a acceptat sa i se faca o injectie epidurala, pentru a nu simti nimic de la gat in jos, fiind astfel constient pe durata intregii operatii. "Am emotii. Va fi interesant sa fiu treaz pe parcursul operatiei. Poate o sa-mi vad propria inima", a declarat Bolmax inainte sa intre in sala de operatii. Numai ca medicii de la Spitalul Fortis din Bangalone, India, au facut in asa fel incat proetul sa nu poata vedea nimic, Bolmax a putut insa vorbi cu medicul anestezist in timpul interventiei chirurgicale, cerandu-i acestuia, la un moment dat, o perna, relateaza Cancan.

I-a tras-o in sala de clasa, fara rusine. Se pare ca violenta in scoli nu este singura problema cu care se confrunta sistemele de invatamant din intreaga lume. Astfel, doi adolescenti din Columbia au fost filmati in timp ce faceau sex chiar in sala de clasa. Se pare ca cei doi elevi se aflau de fapt in sala de detentie si de plictiseala au ales sa se delecteze cu o partida de sex. Ceea ce nu stiau a fost faptul ca in tot acest timp au fost filmati de un coleg mai indraznet care a postat clipul pe internet, scrie Click.