Vampirul misterios impuscat in gradina. O creatura misterioasa a fost impuscata si ucisa in Lebanon Junction, Kentucky (SUA). Animalul ciudat a venit din padure si a fost descoperit in gradina unei case, inainte de a fi omorat. Este o creatura fara blana, de culoare gri, cu urechi mari si coada lunga si se crede ca ar putea fi legendara chupacabra. "Chupacabra" inseamna in limba spaniola "sugator de capre" si este o denumire atribuita unei fiare ce ar ataca animalele domestice, despre existenta careia nu se stie insa cu certitudine. Aparitia unor astfel de creaturi a fost raportata pentru prima data in 1994, in Puerto Rico, apoi in Mexic si SUA, scrie Click.

Faze TariFoto: Colaj foto

Excrementele umane, la mare cautare in Coreea de Nord. Kim Young-Soo, un profesor de la Universitatea Sogang din Seul, sustine ca in unele magazine din Coreea de Nord se vand excremente umane. Aceasta anomalie a fost cauzata de o lipsa acuta de ingrasaminte in aceasta tara supusa embargoului, a afirmat cadrul universitar in timpul unui seminar desfasurat marti. Lipsa de ingrasaminte a devenit acuta dupa stoparea in 2008 a livrarilor anuale de orez si produse de fertilizare catre Coreea de Nord, in contextul degradarii relatiilor intre cele doua tari, care se afla oficial in razboi. "In fiecare gospodarie se folosesc excremente umane ca ingrasamant, dar, pentru ca nu este usor sa te descurci cu asemenea cantitati, au aparut standuri de vanzare in piete", a mai spus Kim, expert in problemele ce vizeaza Coreea de Nord, anunta Libertatea.

Taj Mahal se ingalbeneste din cauza poluarii. Un nou studiu realizat de Ministerul Mediului indian arata ca nivelul de poluare din Agra, unde se afla Taj Mahal, a crescut foarte mult in ultimii ani. Autoturismele au fost interzise in zone din apropierea monumentului, iar ricsele pe diesel au fost inlocuite cu masini mai verzi. Poluarea a ajuns la un nivel in care emisiile de oxid de azot sunt mult mai mari decat in urma cu 12 ani. Masuratorile au fost lansate in 1998 pentru a preveni daune mai mari la Taj Mahal - fatada sa incepuse deja sa se ingalbeneasca. Problema a primit atentie internationala dupa ce presedintele de atunci al SUA, Bill Clinton, a declarat ca poluarea a facut ceea ce 350 de ani de razboaie, invazii si dezastre naturale nu au reusit - adica sa marcheze peretii superbi ai Taj Mahalului. Oamenii de stiinta aplica acum un tratament cu argila pentru a incerca sa mentina albul marmurei si a indeparta galbeneala depusa de poluare, informeaza Cancan.

Te duci in chiloti la magazin si pleci acasa imbracat, gratis. Sarbatorile de Iarna trezesc spiritul inovativ in multi comercianti iar unii merg atat de departe incat initiativa lor ajunge imediat subiect pentru presa. Acesta este si cazul unui magazin din Portugalia care a lansat o campanie cel putin ciudata cu ocazia Craciunului. Astfel, primii 100 de clienti care s-au dus la Desigual Store din Lisabona, imbracati doar in chiloti, au primit haine pe gratis, scrie Click.

Adolescentii din China poarta prezervative pe post de breloc, la telefoanele mobile. Ultima moda aparuta in randul tinerilor din China: isi agata de telefoanele mobile brelocuri cu prezervative. Se pare ca tendinta i-a atras pe adolescenti atat de tare, ca foarte putini sunt cei care nu au asemenea "amulete". Parintii si profesorii pot profita de aceasta ocazie ca sa imbunatateasca educatia sexuala a tinerilor si sa-i invete sa se protejeze, indeamna psihologii chinezi. Pe de alta parte, alti oficiali se tem de calitatea acestor produse. Unii medicii sunt de parere ca prezervativele, vandute la preturi foarte mici, ar putea sa nu isi indeplineasca scopul - de a proteja impotriva sarcinilor nedorite, pe langa altele. De asemenea, brelocurile au desene cu diferite personaje de desene animate sau cu zodii, iar pe ambalaje nu este trecuta data cand expira, anunta Libertatea.

Unii oameni dau bani grei pentru a ajunge in iadul de pe pamant. Incercati sa descoperiti un loc misto pentru urmatoarea vacanta? Credeti ca le-ati vazut pe toate? Mai ganditi-va o data. Desertul Danakil din Etiopia o sa va lase cu gura cascata. Gazele toxice, vulcanii violenti, lacurile sulfuroase si temperaturile infioratoare ale aerului fac din acest loc ceea ce unii ar considera cazanul iadului pe pamant. Cu toate ca e unul dintre cele neospitaliere locatii din lume, multi sunt cei care ar fi fericiti sa plateasca pentru un tur de doua saptamani. La dispozitia turistilor se afla initiatorul acestui proiect, Tom Pfeiffer, vulcanolog german. Dorinta curiosilor este aceea de a ajunge pe alta planeta, acest desert fiind perfect pentru senzatii extrapamantene. Amatorii de astfel de plimbari prin iad trebuie sa scoata din buzunar 4.600 de dolari. Turul incepe din orasul Addis Abeba, o locatie in care hotelurile de patru stele nu exista. Iata ce peisaje veti intalni in Desertul Danakil, "cel mai dur loc de pe Terra", conform celor de la National Geographic. Caldura teribila si mirosurile ciudate raman sa fie testate la fata locului, informeaza Click.