Si-a pus sotia pe lista suspectilor de terorism ca sa scape de ea. Cazul unui ofiter de la Biroul de Imigrari din Marea Britanie, care si a pus sotia pe lista suspectilor de terorism pentru a scapa de ea, a socat pe toata lumea. Femeia a plecat in urma cu trei ani sa-si viziteze rudele din Pakistan, iar sotul ei, profitand de functia pe care o avea la Biroul de Imigrari din Marea Britanie, a trecut-o pe lista persoanelor suspecte de terorism. Era un mod mai usor de a scapa de ea, in locul unui divort si al unui partaj, scrie Libertatea.

faze tariFoto: Colaj foto

Nunta la -30 de grade Celsius in fluviul Enisei din Siberia. Neobisnuitul eveniment a avut loc in urma cu o saptamana, in orasul siberian Krasnoyarsk, Sergei Kaunov si logodnica lui, Irina Kuzmenko, fiind cei care au trecut cu zambetul pe buze peste gerul de afara si apa rece in care si-au unit destinele. Sergei dintotdeauna si-a dorit o nunta in conditii extreme, dar iubita lui nu a fost niciodata o fana a frigului si a anotimpului rece. Totusi, dragostea pentru Sergei a facut-o sa accepte propunerea, noteaza Click.

Si orbii pot sofa. Mark Riccobono, un american in varsta de 34 de ani, tocmai a devenit primul nevazator din lume care s-a urcat la volanul unei masini, pe care a condus-o cu succes, dandu-le clasa chiar si soferilor profesionisti si care nu au deficiente de vedere. Experimentul a avut loc pe vestitul circuit de la Daytona. Secretul lui Mark, care este orb de la varsta de cinci ani, este extrem de simplu. Barbatul a condus o masina special adaptata la nevoile lui, dotata cu un computer inteligent si trei randuri de senzori cu laser, informeaza Cancan.

Ham, Ham! Eu simt daca ai cancer! Cercetatorii japonezi au descoperit ca patrupedele detecteaza cu o precizie de 98% aparitia groaznicei maladii. In cazul labradorilor precizia diagnosticului este de 98%, in conditiile in care biopsia de laborator are marja de eroare de aproximativ 33%. O echipa de cercetatori japonezi a intreprins o serie de teste pe labradori punandu-i sa miroasa mai multe mostre de respiratie, relateaza Click.

In Brazilia s-a descoperit un trib rupt de lumea civilizata. Femei, barbati si copii imbracati sumar, cu fetele si trupurile pictate, care vaneaza pentru ca sa aiba hrana si isi produc singuri tot: de la unelte si pana la obiecte ornamentale. Aceasta idee pare pierduta undeva in negurile vremii, dar intr-o lume in care totul e la un click distanta, mai exista oameni care nu au cunoscut nici macar o farama de civilizatie, precizeaza Libertatea.

Ce tacaniti! Hotel pentru gaini deschis in Cornwall. Tot felul de hoteluri ciudate s-au deschis in trecut, dar acesta e de departe unul trasnit. Chicken Hotel, creat de David Roberts (31 de ani), este o locatie ca toate celelalte cu doar o mare diferenta: nu oamenii vin la relaxare, ci gainile stresate si obosite. Suna ca o gluma, dar locatia din vestul Angliei este reala, si aparent are mare succes, scrie Click.