S-a inventat soneria care pacaleste hotii ca proprietarii sunt acasa. Un baiat de 13 ani din Marea Britanie a inventat o sonerie care ii face pe hoti sa creada ca proprietarii sunt acasa, chiar daca locuinta este goala. Laurence Rook a inventat Smart Bell, un dispozitiv care apeleaza numarul de telefon al proprietarului atunci cand cineva foloseste soneria, ceea ce le permite oamenilor sa vorbeasca cu cei care ii cauta ca si cand ar fi fizic prezenti in casa. Dispozitivul, care se foloseste de o cartela SIM si tehnologia telefoanelor mobile, produce chiar si un sunet care ii face pe musafirii nepoftiti sa creada ca vorbesc prin intermediul unui intefon. Laurence a vandut deja 20.000 de dispozitive si ar putea semna un contract pentru producerea in masa a aparatelor, contract care i-ar putea aduce 250.000 de lire sterline, scrie Cancan.

Faze TariFoto: Colaj foto

Dai 60 de dolari si-ti trimite moartea la pachet. De mai bine de 5 ani, bunicuta Sharlotte Hydorn, de 91 de ani, a ajutat sute de bolnavi in faza terminala sa-si incheie socotelile cu viata. Conform FBI, ea le trimitea prin posta un colet cu ajutorul caruia isi puneau singuri capat zilelor. "Uitati-va la mine. Nu sunt o criminala. Ii ajut doar sa scape de suferinta pe cei care sunt disperati", a declarat bunicuta din localitatea californiana El Cajon. Ea este anchetata in prezent de FBI dupa ce politia a descoperit, in decembrie 2010, cadavrul unui tanar de 29 de ani, care avea pe cap o punga de plastic. "Victima suferea de o boala incurabila si voia sa-si puna capat zilelor. I-a trimis o scrisoare Sharlottei prin care ii cerea ajutorul. A platit 60 de dolari si a respectat instructiunile din coletul mortii trimis de batrana", au declarat anchetatorii pentru Los Angeles Times, anunta Click.

Ce mai infuleca Obama! In timp ce sotia lui ii indeamna pe americani sa manance cat mai sanatos si sa evite produsele de tip fast-food, presedintele SUA, Barack Obama, se delecteaza cu hotdog. El a fost surprins, vineri, in timpul unei vizite la o fabrica de masini din Ohio, infulecand de zor cartofi prajiti si hot-dog cu sos de chili la cantina de acolo, informeaza Libertatea.

O organizatie de mediu a confectionat balena din gunoaie. Mamiferul a fost confectionat din PET-uri si tot felul de gunoaie si a fost plasat pe o plaja din Peru. Intr-o incercare de a atrage atentia intr-un mod inedit asupra pericolelor pe care le reprezinta poluarea, o organizatie de mediu peruviana a realizat o balena din deseuri, scrie Cancan.

Nemtii folosesc vulturi dresati pentru descoperirea de cadavre. Ii imprumutam pentru Elodia? Politia germana a antrenat trei vulturi care au devenit de acum detectivi specializati in gasirea cadavrelor. Pasarile au un simt al mirosului mult mai bun decat cel al cainilor, un vaz foarte dezvoltat si faptul ca descopera "obiectivul" din zbor este mult mai eficient. Vulturii detectivi ridica acum si o problema de etica, scrie BBC, citat de Adevarul. Se poate ca pasarile necrofage sa inceapa sa se infrupte din cadavrul respectiv, odata ce l-au gasit. In Romania, de exemplu, cazul disparitiei avocatei Elodia Marilena Ghinescu este celebru si inca nesolutionat. Ea a disparut in seara zilei de 29 august 2007. Cazul a deschis o lunga ancheta a politiei si procuraturii, puternic mediatizata in presa romaneasca, anunta Click.

De 18 ani mananca zilnic borcane intregi de amidon. Nikki Myles, o femeie de 34 de ani din SUA, a uimit pe toata lumea dupa ce a recunoscut ca de 18 ani este dependenta de consumul zilnic al unei doze de amidon de porumb egala cu cantitatea pe care un on normal o consuma an aproximativ 6 saptamani. Ea spune ca totul a inceput acum 18 ani, pe vremea cand avea 16 ani si era insarcinata, iar pentru a calma o pofta pe care o avea a consumat o cutie de amidon de porumb. Cum i-a placut foarte mult, a inceput sa guste isi satisfaca aceasta pofta zilnic, ajungand acum sa consume chiar si 3 cutii pe zi, informeaza Libertatea.

Uite ce amuzanti sunt cainii care fac surf! Plajele din San Diego au fost populate de zeci de caini, participanti la un concurs de surf. Cea de-a sasea editie a competitiei canine de surf a strans zeci de concurenti care s-au intrecut atat singuri, cat si in echipe, spre deliciul spectatorilor. Castigatorul, o femela din rasa Kelpie Australian, va pleca impreuna cu stapanul sau intr-o vacanta de cateva zile intr-o statiune insorita. Banii stransi in urma competitiei vor donati in scop caritabil, scrie Cancan.