Un japonez a inventat jacheta cu aer conditionat. Calatoria in mijloace de transport in comun este o experienta destul de sufocanta pe parcursul intregului an, insa devine si mai neplacuta odata cu sosirea verii. Iata, insa, ca un cercetator japonez s-a gandit si la acest aspect si a inventat jacheta dotata cu propriul sistem de aer conditionat. Noua piesa vestimentara, echipata cu doua mici ventilatoare cusute in partea din spate, asigura o "briza proaspata" in jurul corpului, indiferent daca persoana care poarta jacheta se afla pe strada sau la birou, ajutand propriul sistem de racire al organismului, scrie Adevarul.

Faze TariFoto: Colaj foto

Tantalaul si gogomanul. Doi barbati au fost arestati dupa ce s-au blocat singuri in duba politiei. Doi tineri in stare de ebrietate din South Jersey, Philadelphia, au gasit o duba de politie deschisa si au decis sa intre in ea ca sa se distreze. Cei doi s-au fotografiat in vehicul in postura de arestati, au fumat mai multe tigari si s-au prostit o vreme pentru ca in cele din urma sa realizeze ca s-au blocat singuri in duba. Politistul in a carui duba au ramas captivi i-a arestat pe cei doi tineri in zorii zilei, scrie Daily Mail. Cei doi barbati, de 21 si 22 de ani, paraseau o petrecere intr-o vineri seara cand au gasit o duba de politie deschisa. Au profitat de moment pentru a intra in vehicul si pentru a se prosti putin. S-au fotografiat reciproc in ipostaze de arestati, pentru ca putin mai incolo sa li se si implineasca "visul". Dupa o vreme, un prieten a iesit sa ii caute si a observat ca cei doi sunt blocati in dubita de politie, scrie Gandul.

A profitat de o chichita legislativa! Si-a luat o super-vila cu 16 dolari. Un american ramas pe drumuri s-a ales cu o casa de 300.000 de dolari, dupa ce a citit cu atentie o lege referitoare la drepturile de proprietate in Texas si a depus la primarie un formular de numai 16 dolari, cu ajutorul caruia a intrat in posesia casei. Informatia inseamna putere si, mai nou, si avere. Aceasta pare sa fie lectia pe care ne-o da americanul Kenneth Robinson, care, de pe drumuri, a ajuns sa locuiasca intr-o vila evaluata la 300.000 de dolari. Barbatul a aflat ca proprietarii respectivei locuinte au fost evacuati, pentru ca nu si-au platit ipoteca la timp, iar banca nu a reusit sa gaseasca un cumparator si a dat si faliment. Dupa ce a citit o lege a statului american Texas, referitoare la drepturile de proprietate in asemenea conditii exceptionale, barbatul a descoperit ca legal casa nu mai apartinea nimanui si putea sa o solicite cu ajutorul unui simplu formular de 16 dolari, scrie Cancan.

Valiza-scuter, transport rapid pana la aeroport. O firma britanica a inventat o valiza motorizata, care poate fi o solutie pentru evitarea intarzierilor pana la aeroport, scrie cotidianul britanic "The Daily Mail". Avand la baza un microscuter de dimensiunea unei trotinete, Micro-Luggage, al carui pret ajunge la 283 de euro, poate sa isi transporte proprietarul individual sau cu bagajul atasat. Cu o capacitate de 26 de litri, valiza nu este destinata voiajelor indelungate, ci mai degraba calatoriilor de afaceri. Scuterul poate fi luat ca bagaj de mana, dupa ce valiza a fost predata la imbarcare, designul permitandu-i sa incapa in compartimentele de stocare din avioane. De asemenea, valiza poate fi folosita individual, nefiind diferita de una obisnuita, scrie Adevarul.

Ardei in forma de penis. Daca sunteti in cautare de ceva iute cu un aspect nebunatic care sa va coloreze masa, nu mai cautati. Solutia este ardeiul sculptat Chilly Willy. Ati spune repede ca avem de-a face cu photoshop sau planta modificata genetic. Serios acum. Chilly Willy este un ardei natural 100%, un soi care nu a fost modificat in niciun fel. Pur si simplu asa arata ei. Planta in sine e foarte rara si este originara din state precum Texas si Louisiana. In prezent, se afla in colectia privata a mai multor fermieri. Din fericire, oricine poate creste acesti ardei in forma de penis pentru ca a aparut trusa Chilly Willy ce vine cu instructiuni de crestere, scrie Click.

Un urs a scapat pentru a sasea oara de la un parc national din SUA pentru a-si cauta o partenera. Un urs de la Parcul National din New Jersey a scapat pentru a sasea oara de sub supravegherea paznicilor pentru a-si cauta o partenera. Animalul a fost gasit la aproape 160 de kilometri departare de parc, intr-un orasel din celalalt colt al statului american. Tanarul urs a fugit in cautarea unei partenere deoarece, din cauza varstei fragede, nu reusea sa faca fata concurentei din habitatul sau, scrie Gandul.

Cum dai culoare unei intersectii aglomerate. Cand vine vorba de idei trasnite, pe nemti nu-i poate intrece nimeni. Iata mai jos cum au vrut ei sa demonstreze ca traficul dintr-o intersectie poate fi si colorat. Mai multi participanti la acest test au varsat 500 de litri de vopsea organica pe arterele ce se strangeau in respectiva intersectie pentru ca masinile ce-si faceau rost pe acolo sa lase in urma lor dare de culoare. 2.000 de masini au lucrat ca un pictor cu talent si au desenat mai multe trasee si zone fierbinti ale acestei intersectii din Berlin, Rosenthaler Platz mai precis, scrie Click.