Un miliardar le cere autoritatilor americane sa-i mareasca taxele. Miliardarul american Warren Buffett cere Washingtonului sa nu-i mai menajeze pe mega-bogatii Americii. Intr-un comentariu publicat in "The New York Times", Buffett - al treilea pe lista Forbes a celor mai bogati oameni din lume -, noteaza ca nici el, nici prietenii sai cu foarte multi bani nu simt ca participa la sacrificiul cerut de autoritati tuturor americanilor pentru a depasi criza. "In timp ce saracii si cei din clasa de mijloc lupta pentru noi in Afganistan, in timp ce majoritatea americanilor se lupta sa supravietuiasca, noi, mega-bogatii, beneficiem in continuare de scutiri la plata taxelor", scrie Buffett, un cunoscut filantrop. "E placut sa ai prieteni sus-pusi", noteaza el, referindu-se la congresmeni. A venit insa timpul sa nu mai fim protejati si tratati ca o specie pe cale de disparitie, scrie Click.

Faze TariFoto: Colaj foto

Doua femei din Marea Britanie sunt vecine de 76 de ani. Bunicutele Catherine Bradley si Violet Price, din Marea Britanie, pot spune ca si-au trait viata la indigo. Dupa ce s-au nascut in case aflate la numai 45 de metri distanta, cele doua s-au mutat una langa alta pe 2 aprilie 1935 si, 76 de ani mai tarziu, sunt tot vecine. Catherine, de 86 de ani, si Violet, de 88 de ani, au invatat la aceeasi scoala, au frecventat aceeasi biserica, au iesit impreuna in oras, au lucrat in agricultura, culegatoare de cartofi, in acelasi loc, au mers la nuntile din familia fiecareia si, acum, la batranete, merg amandoua sa joace bingo, anunta Cancan.

Ce se mai vinde pe eBay? Aer din Australia. Inventivitatea comerciantilor nu cunoaste limite atunci cand vine vorba despre castiguri, ajungandu-se, mai nou, sa fie vandut chiar si...aerul. Astfel, o societate australiana vinde "bucati din atmosfera", la metru cub, pe eBay. Pentru o suma cuprinsa intre 70 si 700 de euro, oricine poate deveni proprietarul unor "portiuni" din troposfera, stratosfera sau termosfera, aflate deasupra orasului Sidney. Este vorba, de fapt, despre o operatiune de compensare a emisiilor de dioxid de carbon. In loc sa dea bani pentru poluarea cu dioxid de carbon, companiile cumpara la licitatie "portii de aer", iar banii sunt donati intreprinderilor care au proiecte de mediu, cum ar fi, de exemplu, impaduririle, informeaza Libertatea.

Vulcanul Etna erupe, turistii se bronzeaza. Cunoscutul vulcan Etna a erupt din nou cu forta, dar acest aspect nu pare sa-i deranjeze pe turistii aflati pe plajele Siciliei. Iata cele mai interesante fotografii realizat in acest sfarsit de saptamana. Turistii ce-si petrec vacanta in Sicilia nu au frica de nimeni si de nimic. Sunt foarte dornici sa se simta bine si sa se bronzeze, incat nici macat cenusa scoasa de Etna nu-i alunga de pe malul marii. "Sau poate deja a intervenit obisnuinta, pentru ca vulcanul erupe pentru a sasea oara in ultima luna". Etna nu mai prezinta un pericol pentru turisti. Din contra, vulcanul ii atrage in numar si mai mare. Iubitorii de senzatii tari s-au apropiat cat au putut de mult de craterul vulcanului, in limita permisa, pentru cateva instantenee inedite, scrie Click.

Un delfin poarta o meduza pe post de palarie. E lucru stiut - delfinii se numara printre cele mai inteligente mamifere. Ceea ce nu se stia pana la aparitia acestei fotografii, insa, este ca dragalasele creaturi sunt si cochete din cale-afara. Un delfin ingenios a facut salturi prin apa din Chanonry Point, Scotia, purtand pe cap o meduza. Cand s-a plictisit de accesoriul sau, mamiferul a dat de cateva ori din cap si i l-a pasat unui alt delfin, de parca jucau frisbee cu meduza, anunta Cancan.

Spionii englezi voiau sa ii dea lui Hitler hormoni feminini. Incercarile de a-l dobori pe Hitler au fost numeroase si unele foarte ciudate. Cateva dintre ele, puse la cale de spionii englezi, au fost dezvaluite recent de un profesor de la universitatea Cardiff. Astfel, potrivit profesorului Ford, spionii voiau sa ii puna lui Hitler, in mancare, hormonul feminin estrogen, deoarece sperau ca astfel sa il mai calmeze si sa il faca mai docil. In Londra tocmai incepusera teste la care se folosea acest hormon si care s-au dovedit utile in schimbarea comportamentului unei persoane. Ideea era considerata buna si pentru ca estrogenul nu are gust sau miros si nu ar fi fost detectat de cei care testau mancarea lui Adolf Hitler. O alta tatica se referea la punerea de lipici pe pamant, in zonele prin care ar fi trecut trupele naziste, pentru ca militarii sa se lipeasca acolo. La fel de aberanta a fost ideea de a deghiza bombe in diverse fructe, ce ar fi fost ulterior detonate, informeaza Libertatea.

N-o sa ghicesti pentru ce protesteaza aceasta mireasa goala. Sfarsitul saptamanii trecute a prilejuit desfasurarea in Berlin a unui important mars de protest impotriva abuzului sexual, intitulat sugestiv SlutWalk (in traducere aproximativa Marsul Tarfelor). Miscarea atrage mii de participanti anual in centrul capitalei Germaniei si atrage atentia asupra nedreptatilor la care sunt supuse victimele violurilor, considerate uneori mai vinovate de fapta decat agresorii, relateaza Reuters. Anul acesta, una dintre participante a purtat doar un val de mireasa pe cap pentru a sugera agresiunea sexuala domestica, scrie Click.