Ce e de facut cand stresul sarbatorilor te copleseste. De Craciun, exista doua surse mari de stres: pregatirile si cadourile. Acestea devin o problema atunci cand punem pe noi presiunea ca totul sa iasa cat mai bine, chiar perfect: 1. Standarde nerealiste: "Totul trebuie sa fie perfect... macar in perioada asta a Craciunului". Cu totii ne gandim la Craciun ca la o zi in care dorintele devin realitate, insa, presiunile pe care le punem asupra noastra ne schimba dispozitia si devenim mai irascibili, mai nelinistiti, avem dureri de cap, insomnii sau chiar conflicte cu familia. Ce este de facut? - Stabileste-ti obiective realiste; nu-ti propune foarte multe de facut deoarece asta conduce la epuizare si, ca urmare, la irascibilitate, deprimare. Nu-ti crea asteptari prea mari de la tine in scurtul timp care-ti va fi la dispozitie. Continuarea in Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

5 solutii eficiente daca ai probleme cu ochii. Ochi rosii, lacrimosi, vedere incetosata... Toate aceste probleme oftalmologice au rezolvare. Insa e important sa alegi metoda de tratament potrivita. 1. "Ma mananca ochii" Intepaturi, mancarimi, ochi rosii... Este foarte probabil sa fie vorba de o conjunctivita. Ea dureaza in medie o saptamana, dar poate persista si cateva luni. Pentru tratament, se recomanda curatarea ochiului cu o compresa cu ser fiziologic (atentie, nu cu apa de la robinet!) si apoi aplicarea unui unguent: antialergic (conjunctivita alergica), antiseptic (conjunctivita de origine virala) sau antibiotic (conjunctivita bacteriana), noteaza Libertatea.

Cat timp este contagioasa o persoana cu gripa? Gripa este o boala extrem de contagioasa, care se transmite cel mai adesea, de la un om bolnav la un om sanatos prin tuse, stranut, vorbit sau prin utilizarea in comun a unor obiecte contaminate recent. O persoana infectata cu virusul gripal poate transmite boala inainte sa aiba primele simptome. In majoritatea cazurilor, vei deveni contagios in 24-72 ore de la contactarea virusului gripal si vei ramane asa timp de cinci zile de la aparitia simptomelor. Insa, copiii si persoanele cu un sistem imunitar slabit raman contagioase timp de doua saptamani, scrie doctorulzilei.ro

Somnul impulsioneaza creativitatea: asociatii bizare ale viselor, in viata reala. Somnul este o metoda de a impulsiona creativitatea testata cu succes de catre scriitori, poeti si chiar pictori. Dar oare psihologii pot explica de ce primele momente dupa trezire sunt si cele mai pline de creativitate? Cea mai buna dovada pe care o avem despre starea noastra mintala din timpul somnului este acel fenomen ciudat care se numeste "vis". Sunt foarte multe necunoscute in materie de vise, dar un lucru este sigur: visele sunt ciudate. Mai mult, sa asculti visele altcuiva este de-a dreptul plictisitor: un tren care nu era tren, de fapt era o petrecere si fratele meu era acolo dar si o fata cu care n-am mai vorbit din scoala generala care era aceeasi cu o colega de serviciu... Insa, pentru cel care viseaza, totul este foarte important si, mai ales, are o legatura. Pentru restul care asculta povesti despre vise, totul este foarte plictisitor, informeaza Adevarul.

Redu stresul la job: iata ce poti face. Locul de munca poate fi o sursa inepuizabila de stres. Fie ca ai un sef care iti pune in brate tot felul de taskuri solicitante, fie ca esti constrans de deadlineuri, fie ca ai de terminat un proiect important, jobul te poate aduce in pragul disperarii. Din cauza stresului, tinzi sa fii mai nervos, mai prost dispus si, evident, dai mai putin randament. Din fericire, exista mai multe modalitati prin care poti reduce stresul la job fara sa depui prea mult efort. 1. Fa curatenie pe birou Dezordinea de pe birou este un factor suplimentar de stres, chiar daca nu iti dai seama de acest lucru. Incearca sa-ti faci curatenie printre hartii si sa scapi de lucrurile care nu iti sunt utile si vei vedea ca vei dobandi instant o stare mai buna, anunta Libertatea.