Super-fructele care pregatesc imunitatea pentru vremea rece.Sunt mai eficiente decat paracetamolul si combat imbatranirea. Gustoase, colorate si parfumate, fructele de padure aduc un plus de savoare deserturilor, dar si foarte multe beneficii pentru sanatate. Specialistii ofera o lista cu fructele de padure indicate in anotimpul de tranzitie catre sezonul rece si explica in ce cantitati si sub ce forma trebuie consumate pentru ca efectul sa fie cel scontat. Murele previn aparitia cancerului Murele au multiple efecte benefice asupra sanatatii organismului care merg de la intarzierea imbatranirii la prevenirea aparitiei cancerului. Murele sunt extraordinar de bogate in antioxidanti si contin acid elagic, foarte bun in preventia cancerului. Ele sunt bune si in prevenirea stresului oxidativ generat de radicalii liberi, responsabil pentru producerea bolilor cronice, scrie doctorulzilei.ro.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Mic dejunul format doar dintr-o... cafea, impotriva tuturor metabolismelor umane. Ce efecte negative are asupra organismului. Obiceiul va poate ingrasa. In acelasi timp, pot sa apara valori crescute ale glicemiei. Aflam imediat cum va respectati sanatatea cu prima masa a zilei. Un mic dejun sanatos ar trebui sa contina lapte, de fapt produse lactate fermentate, plus produse cerealiere de diverse tipuri. Nu sunt rare persoanele care obisnuiesc sa consume salata de fructe uscate sau chiar fructe proaspete. Cam asa ar trebui sa fie micul dumneavoastra dejun. Lactatele cu cereale integrale pot fi inlocuite, in alta zi, de o omleta sanatoasa sau de diferite tipuri de peste, in combinatie cu legume. Alte idei? Bruschetele integrale, combinate ori cu rosii si oregano, ori cu plante aromatice si cascaval ras. Sau cu urda, amestecata cu unt. Apoi, feliile de paine cu un strat gros de pasta de naut cu susan, potrivit stirileprotv.ro.

Semne care iti spun ca ai probleme cu tiroida. Glanda tiroida secreta hormoni (TSH, FT3, FT4) care joaca roluri majore in organism. Cand au loc dereglari ale hormonilor tiroidieni, corpul semnaleaza aceste modificari prin urmatoarele simptome. Esti obosita si nu te poti odihni In cazul in care suferi de hipotiroidism (glanda tiroida nu secreta suficienti hormoni tiroidieni), oboseala este un simptom major pe care ar trebui sa-l iei in calcul. Daca ai hipertiroidism (cand glanda secreta hormoni tiroidieni in exces), este posibil sa suferi de insomnie, din cauza pulsului marit si a anxietatii. Te confrunti cu fluctuatii ale greutatii corporale In hipotiroidism iei in greutate sau iti este destul de greu sa slabesti, potrivit Click.ro.

Afectiunea ascunsa care te ingrasa pana la 10 kilograme. Mananci sanatos si faci sport dar te ingrasi? De vina ar putea fi o alergie alimentara. Potrivit doctorului OZ este posibil sa va ingrasati si 10 kilograme intr-un an daca aveti o alergie nedepistata. Se estimeaza ca 50% din populatie este alergica la un anumit aliment, fara sa o stie. "Daca aveti alergie la anumite alimente, acestea provoaca inmultirea bacteriilor periculoase in sistemul digestiv. Acestea produc toxine care provoaca inflamatii la nivelul intestinelor si acestea nu mai functioneaza corect", explica dr. Oz, potrivit doctorulzilei.ro.

Endometrioza, a doua cauza de infertilitate la varsta tanara. Masurile preventive recomandate de medici. Endometrioza este a doua cauza de infertilitate la varsta tanara. Partea pozitiva este ca si intr-o asemenea situatie o sarcina se poate dezvolta normal. In interiorul sau, uterul este tapetat de o mucoasa care se numeste endometru. Sub influenta hormonilor, aceasta se mareste in fiecare luna, ca sa primeasca o sarcina. Nu apare sarcina, mucoasa se elimina si astfel se declanseaza menstruatia. Dr. Ioan Stoian, medic primar ginecolog: "Trebuie sa se controleze anual, genital, sa-si masoare endometrul cu sonda ecografica, sa vada daca endomentru se ingroasa." 8 pana la 10 milimetri este grosimea normala a acestei mucoase, in momentul eliminarii. In alte faze ale ciclului menstrual, aceeasi grosime poate sugera boli. E normal sa o gasim doar in interiorul uterului. Uneori este prezenta in tot abdomenul, potrivit stirileprotv.ro