Utile: Zece simptome ale accidentului vascular cerebral pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca; Legatura surprinzatoare dintre somn si kilogramele in plus; Busuiocul, un tonic pentru trup si pentru suflet
Legatura surprinzatoare dintre somn si kilogramele in plus. Oamenii de stiinta constatasera deja ca exista o legatura intre diminuarea duratei somnului si cresterea rapida a obezitatii in tarile industrializate, dar nu reusisera sa afle si care era motivul. Utilizand aparate IRM (imagistica prin rezonanta magnetica), o echipa de la Universitatea din California a studiat creierul a 23 de persoane care au fost private de somn. Activitatea creierului in cazul acestora a fost examinata in doua randuri, dupa o noapte completa de somn si dupa o noapte in cursul careia nu au putut sa doarma deloc. Perturbarile au fost observate in regiunile cortexului ce controleaza satietatea, in timp ce dimpotriva zonele asociate cu poftele irezistibile erau puternic stimulate, anunta EVZ.
Pazea! Dau navala toxiinfectiile alimentare. Vara, riscul de a contracta o toxiinfectie alimentara creste direct proportional cu numarul gradelor celsius afisate de termometre. Asa ca trebuie te asiguri ca achizitionezi produse alimentare in cea mai buna stare si ca le depozitezi, la tine acasa, in conditii igienice. Medici, nutritionisti, specialisti de la protectia consumatorilor, toti ne spun, pe toate canalele media, doar-doar vom baga la cap, sa nu cumparam cu alimente de pe strada: fie ca stau direct pe trotuar, fie ca sunt oferite, chipurile, mai "curat", de pe cutii din carton sau alt soi de mese impovizate, sau direct din... portbagajul masinii, trebuie sa ne gandim ca stau in conditii total neigienice. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca nu exista nicio garantie a calitatii, de vreme ce nici o autoritate sanitar-veterinara nu va supune expertizei astfel de alimente, vandute, oricum "la negru", informeaza Libertatea.
Busuiocul, un tonic pentru trup si pentru suflet. Este anotimpul busuiocului! Aceasta floare, atat de indragita in popor, este apreciata pentru virtutile ei medicinale, religioase si afective . Pe plan afectiv, romantica floare de busuioc este considerata si mesagera norocului. In traditia populara, oferim flori de busuioc, mai ales in ziua sarbatorii de Schimbare la Fata a Domnului! ! In aceasta zi, o dorinta fierbinte se poate implini daca rostim o rugaciune , adresata patronului nostru spiritual, si daca aducem in caminul nostru busuioc sfintit. Acest ritual atit de simplu, implinit in ziua Schimbarii la Fata a Domnului, dar si in ziua urmatoare a marelui praznic imparatesc, ne poate schimba viata in bine. Romantica floare de busuioc este considerata si mesagera norocului. Indragostitii ofera busuioc celei mai dragi persoane din viata lor, ca un simbol al iubirii si al celor mai pure sentimente . In viata relationala, oferim flori de busuioc in aceasta zi de Schimbare la Fata a Domnului prietenilor, colegilor , rudelor, tuturor persoanelor pe care le pretuim , urandu-le ca viata lor sa se schimbe in bine, sa li se implineasca tot ceea ce-si doresc, scrie Click.
Zece simptome ale accidentului vascular cerebral pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca. Accidentul vascular cerebral este una dintre cele mai periculoase afectiuni cu care te poti confrunta de-a lungul vietii, motiv pentru care este important sa detectezi problema imediat ce organismul iti transmite primele semnale ca ceva este in neregula. Daca vei stii sa recunosti simptomele accidentului vascular cerebral poti actiona rapid, pentru a diminua efectele negative ale acestuia asupra starii de sanatate, anunta DoctorulZilei.ro.
Ce nu stiai despre transpiratie. Transpiratia este modul in care organismul se "ventileaza", adica dicteaza cum se raceste si cum se incalzeste. Pentru a intelege cat mai bine acest proces exista cateva lucruri, mai putin cunoscute, pe care nu strica sa le aflam. Un om are in jur de patru milioane de glande sudoripare, femeia avand mai multe ca barbatul. Insa glandele sudoripare ale barbatului produc mai multa transpiratie, noteaza "Huffington Post". Transpiratia poate rezulta din cauza caldurii, dupa efort sau din cauza stresului si este diferita din punct de vedere chimic. Cea mai urat mirositoare este transpiratia cauzata de stres. Acest lucru se intampla deoarece transpiratia care miroase urat este produsa de una dintre cele doua tipuri de glande sudoripare, numite glande apocrine. Aceste glande se regasesc, de obicei, in zone cu mult par, cum ar fi subratul, zona inghinala sau scalpul. Mirosul neplacut este rezultatul bacteriilor care ajung la suprafata pielii odata cu transpiratia, informeaza Adevarul.

Cu excepția a două județe, în România un adult din patru e pensionar. Campioana e Hunedoara, unde aproape jumătate din adulți sunt pensionari
Parenting pe timp de pandemie - cum au supraviețuit părinții lunilor de școală online
K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid