Romanii n-au fost dezbinati de Ziua Nationala, in schimb a existat la parada militara un "grup izolat" care a stabilit un sistem de control si protectie, prin care s-a departat foarte mult de romani, a afirmat, joi, presedintele PSD, Liviu Dragnea.

"Romanii n-au fost dezbinati astazi, au fost foarte uniti. In schimb, a fost un grup care s-a izolat, si care erau destul de stingheri acolo, si care au stabilit un sistem de protectie si de control departandu-se foarte mult de romani. Dar de ce le era frica de romani? Vorbim de autoritati ale statului roman. Cum sa le fie frica de romani? Romanii sunt oameni pasnici", a declarat Dragnea, la Romania TV.

In ceea ce priveste "asa-zisele scenarii", liderul PSD a semnalat un aspect pe care l-a calificat ca fiind "foarte grav".

"Ieri dimineata, la sedinta care a avut loc de organizare, unde a fost invitata si Primaria, SPP-ul a spus ca au informatii ca in jurul meu si al lui Gabi Firea vor fi o mie de oameni adusi de la Voluntari, care vor fi pregatiti cu bate si sa produca ambuscade. Langa la noi era un domn de la Bistrita-Nasaud care canta foarte frumos, care este artist, niste copii, niste mame si niste oameni obisnuiti. N-a fost niciun fel de aranjament. (...) Dar, pentru prima data de Ziua Nationala, nu s-a mai aplaudat cand a trecut parada militara. Si noi am intrebat la un moment dat ce se intampla. Mi-a spus o doamna: Mi-e frica sa si aplaud. Cu totii am auzit ca ne filmeaza, ca ne fileaza, ca asa a zis SPP-ul ￯ ca vor fi filmati toti care stau in jurul nostru, vor fi filati, vor fi inregistrati. (...) Pe de alta parte, aceste filtre nenorocite, mult prea dure, copii controlati, mame controlate si in poseta... Bun, daca ai hotarat sa te indepartezi atat de mult de romani, e decizia ta dar, totusi, daca ai facut acest filtraj, pune suficienti oameni ca sa faca asta. Si, dincolo de asta, au si indraznit sa spuna oamenilor care erau din ce in ce mai nervosi: "Primaria a organizat asta, Primaria a predat amplasamentul". Nici macar nu-si asuma lucrul asta", a sustinut presedintele PSD.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat ca joi, cu un sfert de ora inainte de parada militara, a primit o serie de mesaje de la institutiile statului care se ocupa cu protectia demnitarilor.

"La 11 fara un sfert, deci cu 15 minute inainte de inceperea paradei, am primit mai multe mesaje ca ma cauta si pe mine institutiile statului care se ocupa cu protectia demnitarilor si il cautau si pe dl. presedinte, ca au realizat ca si noi ar trebui sa fim fim protejati, nu doar cei din tribuna. Si am spus ca nu am nevoie de nicio protectie, ce sa ni se intample printre niste copii, printre tineri, printre oameni veniti din toata tara? Dar la 11 fara un sfert erau dati in urmarire generala dl. presedinte Liviu Dragnea, dl. presedinte al Senatului, primarul general, ca au realizat ca, totusi, noi, fiind printre oameni, beneficiem de aceleasi drepturi ca si cei din tribuna. Dar uitasera, si-au adus aminte la 11 fara un sfert. Bineinteles ca nu am avut nevoie de nimic", a detaliat edilul.

Vicepresedintele PSD a subliniat ca de Ziua Nationala nu au avut loc evenimente electorale sau distributie de materiale de campanie, ceea ce nu s-a intamplat in cazul altor formatiuni politice.

"Pe masura ce presiunea creste si intensitatea unei campanii electorale, cei care sunt in prim-planul partidelor incearca sa intre in dialog contondent cu dl. presedinte Liviu Dragnea. Inclusiv ieri, mistificari lansate pe piata ca dl. presedinte organizeaza un miting de protest la Arcul de Triumf impotriva presedintelui. Presa, astazi, a fost la Romexpo sa caute autocarele chemate de dl. Liviu Dragnea si gazduite de mine si au gasit parcarea goala. Sa vii inainte de Ziua Nationala cu astfel de dezinformari si sa dai astfel de asa zise bombe, cu certitudine arata modul toxic in care se gandeste si probabil ca, in perioada urmatoare, vor mai fi astfel de provocari. Si eu si familia mea am fost tinta in ultimele zile. Sunt amenintari foarte dure in sensul ca nu-mi voi termina mandatul. (...) Sunt forte care nu doresc sa-mi inchei acest mandat", a afirmat Gabriela Firea.