PSD s-a numărat printre ultimele partide ce au depus listele cu candidații pentru viitorul Parlament al României. Poate și ca un semn că dl. Marcel Ciolacu&co cred că prin cine știe ce minune se va adeveri în cazul social-democraților români zicerea că cei din urmă vor fi cei dintâi. Indiciu clar că pesediștii nu au învățat nimic din usturătoarea înfrângere la Primăria Capitalei a d-nei Gabriela Firea, de unde și circul la care se dedau zilnic doar-doar vor întârzia preluarea mandatului de către dl. Nicușor Dan, dar și descoperirea matrapazlâcurilor în serie comise de dansatoarea de Jerusalema și liota ei de frați, veri, cumnați, cumetri plătiți degeaba din bani publici. Din impozitele și taxele bucureștenilor.

Marți, 20 octombrie, Consiliul Politic Național al PSD a aprobat configurația definitivă a listei candidaților pesediști. Mai corect spus, recent inventatul organism de pretinsă conducere colectivă a partidului a făcut exact ceea ce a dorit președintele Marcel Ciolacu. Posibil, pe alocuri, la sfatul fostului său profesor, genialul strateg clujean Vasile Dîncu. Bănuiala mea fiind aceea că sociologul înstelat a fost cel ce a avut ideea de a împăna lista cu tot felul de medici, toți cu titluri universitare. Căci cum s-ar explica altfel că președintele Marcel Ciolacu l-a trecut pe liste pe dl. prof. univ dr. Leonard Azamfirei, rectorul “la cub ” al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, fără măcar să îi cunoască cumsecade numele, botezându-l Ambrozie? Alături de dl. Azamfirei, insul care pare a semănă leit, fie și numai prin faptul că se dovedește teribil de ahtiat după funcții, cu alt rector și nu oricare, ci chiar cu rectorul rectorilor, dl. Sorin Câmpeanu, traseistul politic prețuit de PNL în frunte cu dl. Ludovic Orban (fomiștii și-au găsit loc și scorburi și în anul acesta în toate partidele), au mai apărut pe listele pesediștilor, alți câțiva importanți domni doctori. Experților în epidemiologie Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel li s-a alăturat glorios clujeanul Patriciu Achimaș-Cadariu, fost ministru al Sănătății în guvernul tehnocrat condus de dl. Dacian Cioloș. Care a preferat să nu facă nimic, chiar să își dea demisia, rămasă enigmatică până astăzi, în clipa în care s-a îngroșat gluma în dubioasa afacere Hexi-Pharma și au început să apară indicii că chestiunea aceea urât mirositoare este strâns legată de mafia ce își face de cap în marile spitale din România.

De ce a edictat oare dl. Ciolacu “lăsați doctorii să vină la mine”? Deoarece au început să îi placă intelectualii? Nici vorbă. Fiindcă e mai mult ca sigur că tema principală a campaniei electorale va fi lupta cu pandemia, așa că d-lor Azamfirei, Achimaș-Cadariu, Rafila și Streinu-Cercel le va reveni indubitabil misiunea de a contesta toate măsurile luate de guvernul PNL și de ministrul Sănătății, dl. Nelu Tătaru. Cum nu mai ține să încerci să spui că îmbolnăvirea cu SARS-COV-2 nu este defel o mare primejdie, ci doar o invenție a liberalilor, pesediștii susțin deja contrariul și se dau de ceasul morții să submineze orice măsură a guvernului, punându-i sub semnul întrebării eficiența.

Asemenea d-lui Ludovic Orban, dl. Marcel Ciolacu a avut de plătit datorii. A trebuit să le găsească câte un loc eligibil în primul rând aldiștilor rămași fără partid. Și uite așa se face că pe lista socialiștilor se află nu doar pretinsul „liberal pur sânge” Călin Popescu-Tăriceanu, ci și doamna Steluța Cătăniciu, declarată incompatibilă de ANI și care încă din 2016 nu mai avea dreptul să ocupe nici o funcție publică sau maratonista politică Leocadia Grațiela Gavrilescu, insa care la 54 de anișori bătuți pe muche a trecut deja prin 6 partide.

Cele arătate mai sus, dar și faptul că pe liste se regăsesc pe mai departe inși precum plagiatorul dovedit Florian Bodog, și el doctor, dovedesc că pretinsa curățenie mare pe care a promis că o va face în partid dl. Marcel Ciolacu este doar una de formă. Un gest de ochii lumii. Iar absența de pe liste a celor mai gureși susținători ai lui Liviu Nicolae Dragnea, pe vremea când aceșta era în plină glorie- Marian Oprișan, Șerban Nicolae (care, Doamne păzește și iartă! Delirează și se autodefinește drept un Hagi al politicii), Viorica Dăncilă, Decebal Făgădău, Liviu Pop (Genunche), Carmen Dan, Liviu Pleșoianu, Cătălin Rădulescu (Mitralieră), Iulian Iancu , ca și aceea a Ecaterinei Andronescu (care din 1997 încoace a făcut frumos la toată lumea, de la Adrian Năstase la Mircea Geoană, de la Victor Ponta până la Dragnea mai ales după ce acesta a miluit-o iar cu postul de ministru, și Ciolacu) este doar un simplu plătit de polițe. Un ecarisaj determinat de inamiciții personale.

Citeste intreg articolul si comenteaza pe Contributors.ro