Am scris, in 22 decembrie 2005, un articol intitulat Zece pentru Cintarea Romaniei. Mihai Tatulici m-a amenintat ca ma da in judecata, si chiar a facut-o. M-a tirit prin tribunale pentru o opinie. Am cistigat pe fond, mai ramine de judecat recursul, inaintat tot de Tatulici. Am recitit articolul. E perfect valabil si pentru azi.

In virtutea dreptului la opinie, pe care nu mi-l poate interzice Mihai Tatulici, spun din nou: Spectacolul de vineri de la Ateneu a raspindit o atmosfera utecista, reminiscenta din celebrele Joi ale tineretului. Un festivism cu multe note false, un clasament fara surprize placute.

Un talmesh-balmesh strident. Nu mi-a placut. E opinia mea. S-ar putea sa gresesc si pentru unii sa fi fost un spectacol stralucitor, inteligent, stenic si imbucurator. Inseamna ca Festivalul National Cintarea Romaniei nu a murit de tot. Si nici publicul lui!

Titlul e inselator: Tatulici nu merita nota zece pentru asta. Ba, mai mult, cred ca daca tot spectacolul era prezentat de altcineva, impresia de falsitate nu ar mai fi fost atit de prezenta!

dezbate pe blogul lui Ioan T. Morar