Gruparea radicala din PNL, a carei marioneta pare ca a devenit premierul, este singura din Romania care se face ca nu intelege ca tovarasa Nicolai nu are ce cauta la Justitie. Nicolai nu doar ca are doua pete profesionalo-morale in trecut, mari, negre si urat mirositoare ca deversarile de petrol din conductele subterane ale lui Patriciu, ci minte cu lejeritate si tupeu. Iarasi, nu este singura. Minte, incercand sa se apere cu Securitatea, care, ironie, devine dupa aproape douazeci de ani pavaza pentru ilegalitatile si zelosenia unora in servirea regimului comunist. Norica nu este prima care, prinsa cu mata-n sac, pozeaza in victima Securitatii. Afirmatiile sale ca mapele profesionale sunt "facaturi ale Securitatii" si ca n-a incalcat in 1991 legea, pe care, oricum, singura marturiseste ca n-o cunoaste, sunt incercari penibile de distorsionare a adevarului.

Documentele prezentate de Basescu si publicate deja de mai multe ziare si site-uri sunt din dosarul de judecata (nr. 599 din 3.11.1987) al lui Ionita Valerica, acel amarat arestat ilegal pentru ca a furat cativa saci cu porumb de la CAP-ul din Budesti, plus Ordinul de sanctionare pe linie profesionala, semnat de procurorul-sef din Oltenita, Gheorghe Geana. Cu exceptia cazurilor politice, Securitatea nu se ocupa cu falsificarea dosarelor de hotie din "avutul obstesc" aflate in instanta si nici nu semna olograf in locul procurorilor sefi. De altfel, la acelasi dosar exista inclusiv recursul facut de procuroarea Clinci, nemultumita ca inculpatului i se gratiasera cei trei ani de inchisoare pe care ii primise, si Nota explicativa adresata in 1998 procurorului inspector Zvancu, in care recunoaste ca a modificat mandatul de arestare pentru Valerica, adevaratul infractor. Nota cu pricina e semnata chiar de Norica Clinci si nu ne-ar mira s-o vedem la televizor pe actuala Norica miorlaindu-se cum "ea ca femeie" a fost obligata cu pistolul la tampla de vreun securist sa-si semneze propria Nota.

Ca sa nu mai discutam ca este putin probabil ca in 1991, cand tovarasa Clinci juca in dublu rol, de procuror si de avocat, intr-un proces de adoptie, ca tot Securitatea, prin urmasa sa de la acea vreme, SRI-ul, sa-i fi falsificat semnatura tot de pe o Nota explicativa in care afirma ca nu stia ca legea ii interzice sa fie in conflict de interese.

Nu stiu ce e mai grav, sa avem un ministru al Justitiei cu asemenea antecedente sau unul care minte cu sfruntare si prostie, nedandu-si seama ca toate acestea sunt extrem de usor verificabile. Cred ca ambele, pentru ca cele doua coroborate arata profilul personajului. Tovarasa Clinci, cea care baga la zdup hotii din avutul CAP-urilor, care incalca pana si nenorocitele legi ale lui Ceausescu, care incasa bani grei din adoptii – se stie ca in perioada respectiva Romania era raiul infierilor ilegale, adevarate retele formate din procurori, judecatori, avocati, agentii, aflate mana in mana cu autoritatile statului au vandut sute de copii, atragand asupra Romaniei oprobriul lumii si actuala lege restrictiva a adoptiilor – este aceeasi cu senatoarea Nicolai, care doar cu dovada in fata a recunoscut ca si-a lasat nepoata sa voteze. Nicolai nu s-a schimbat cu nimic de pe vremea cand era procuroare la Oltenita. Tot ea e cea care s-a luptat pentru eliminarea liderilor PCR din legea lustratiei, pentru pastrarea calomniei in Codul Penal, care a votat impotriva infiintarii DNA si pentru reducerea prerogativelor acestuia, care si-a luat locuinta sociala intr-un cartier de lux al Bucurestiului. Tot Norica Clinci a facut zid in jurul caltabosilor lui Remes si nu vede nici un deranj in afacerile sotului cu Tender si Haiduc.

Sustinerea oarba a liberalilor pleaca de la ura patologica impotriva lui Basescu si de la disperarea de a avea la Justitie un om care sa le puna botnita procurorilor si sa desavarseasca opera de blocare a anchetelor incepute de Chiuariu. Probabil acesta este si sensul ascuns al comunicatului lui Patriciu, care sustine ca Norica ministru va fi "o garantie" ca nimanui nu i se va intampla ceea ce i s-a intamplat lui. Sunt convinsa!

Romania libera