Una dintre disputele cele mai aprinse ale momentului e cauzata de taxa de prima inmatriculare, supranumita si taxa de mediu. Denumirea completa ar fi taxa de mediu de afaceri - intrucat protejeaza importurile de masini noi de suratele lor mai batrane. În plus, nimeni n-a putut sa spuna ce s-a facut pentru "mediu" cu banii colectati de peste un an pe prima formula a taxei.

Initial, taxa ardea masinile mai vechi (si mai ieftine) intrucat, dupa cum explica premierul Tariceanu, Romania nu trebuie sa devina groapa de gunoi pentru toate harburile Europei. Considerata disciminatorie de C.E., taxa a facut stanga-mprejur si a atacat masinile ceva mai noi pe motiv ca traiesc si polueaza mai mult decat harburile. Intrata in campania electorala, taxa a fost luata la pumni de PD-L si PSD (vitejii parinti ai abuzivei roviniete) care cer anularea noii formule si restituirea banilor luati pe formula unu.

Hai, poate inventati si taxa pe rovinieta! Disputa intre cele doua garaje politice are - dincolo de satisfactia de a-i vedea pe demnitari seara de seara la teava de esapament, inecandu-se in fum si balbaindu-se in calcule - ceva din aerul iresponsabil al curselor ilegale facute noaptea de rechinii soselelor. Transformate in urne mobile, masinile intra astfel in raliul electoral - chiar daca PD-L, PSD si PNL nu si-au desemnat inca pilotii care incearca sa ajunga nevatamati la Primaria Capitalei. Avand in vedere traficul infernal din Bucuresti, toate echipajele au probleme.

PD-L, detinatorul trofeului, oscileaza intre dl Videanu care nu mai vrea, dl Blaga care nu vrea si dl Murgeanu care nu poate iar PNL a optat pentru dl Orban care oscileaza in jurul propriei persoane si decreteaza: "Bucurestiul are nevoie de un om cu viziune". Partea cu viziunea e cam abstracta. Mai depinde si ce viziuni are persoana. Dl Videanu are o viziune mai redusa: "cine a facut un surub in acest oras va castiga". Aiurea! Dl Basescu n-a facut niciun surub la viata lui dar a castigat si Primaria (de doua ori) si Presedintia.

Dlui Basescu abia acum incep sa-i sara suruburile: presedintele a invocat exemplul manelistului Adi de la Valcea (pe care Consiliul antidiscriminare l-a iertat de cuvantul "cioara") pentru a cere ridicarea sanctiunii primite din pricina expresiei "tiganca imputita" rostita intr-un telefon privat. Sa fii presedintele tarii si sa ceri egalitate cu un manelist de duzina - reprezinta culmea autosuspendarii din functie! Iata ca se poate si fara referendum.

Curentul