Reversul unei diete foarte la modă! Femeile se îngrașă și sunt nefericite. Medicul nutriționist Magdalena Wszelaki este consternată de evoluția dietelor vegetariene și este de părere că acestea au dus oamenii într-o stare de confuzie generală, potrivit unui articol DailyMail, și trage un semnal de alarmă: oamenii ignoră avertismentele specialiștilor, urmând un stil de viață idealizat, ceva ce li se pare lor că ”de bine”. Magdalena Wszelaki nu crede în rețete unice sau într-o rețetă ideală a alimentației sănătoase, potrivit doctorulzilei.ro.

SanatateFoto: Colaj foto

Răguşeala sau umflăturile persistente din gură trebuie să ne trimită urgent la medic. Două din trei persoane cu cancer de cap sau gât sunt diagosticate tardiv. Cancerul localizat în zona capului sau a gâtului este al şaselea cel mai răspândit tip de cancer. Orice simptom precum usturimi, dureri, inflamaţii, ulceraţii sau umflături la nivelul gurii sau a gâtului, pete roşii sau albe, blocarea căilor nazale sau sângerarea acestora, răguşeală sau dureri care se întind pe o perioadă de peste trei săptămâni sunt un semnal de alarmă şi trebuie supus unui control de specialitate, stomatologic sau ORL, atrag atenţia medicii specialişti, potrivit Adevărul.

Dispozitive implantabile şi biodegradabile au grăbit regenerarea nervilor periferici. Leziunile la nivelul nervilor pot lăsa oamenii cu paralizie locală. Din acest motiv, cercetătorii de la Washington University School of Medicine şi Northwestern University au creat un dispozitiv implantabil şi care poate fi absorbit de organism pentru a grăbi recuperarea la şoareci, prin stimularea cu electricitate a nervilor periferici. Cu noile dispozitive, nervii din membrele şoarecilor au fost refăcuţi mai rapid, astfel că recuperarea a durat mai puţin, potrivit Descoperă.

Nu amesteca fructele cu legumele! Nu pune în castron legume şi fructe la întâmplare, ci ţine cont că sunt şi combinaţii neinspirate, care îţi îngreunează digestia. Iată ce nu poţi consuma niciodată împreună. Lămâile cu papaya. Acest amestec nu este deloc reuşit. Specialiştii spun că poate creşte riscul de anemie şi nivelul hemoglobinei. Fructele acide cu cele dulci. Încearcă să nu amesteci fructe acide (grepfruit sau căpşuni) sau fructe semiacide (mere, rodii sau piersici) cu fructe dulci, cum sunt bananele, scrie Click.

Unul dintre cele mai puternice remedii împotriva DIABETULUI! Combate și colesterolul rău, dar și oboseala. Okra sau bama, datorită profilului său nutritiv, era folosită ca remediu natural pentru o multitudine de probleme de sănătate. Oamenii o consumau pentru a scădea colesterolul rău, pentru a ține diabetul sub control, pentru o senzație de sațietate, dar chiar și pentru a distruge celulele canceroase! Fiindcă este alcătuită din fibre, vei avea o senzație de sațietate, dacă o consumi. Așadar, vei avea mai puține pofte alimentare și îți vei menține o greutate a corpului optimă, potrivit doctorulzilei.ro.