De ziua internationala a indragostitilor, zeul Cupidon si zeii cupiditatii si-au disputat aproape simultan inimile si proprietatile consumatorilor: sentimentele, resentimentele si hormonii s-au dezlantuit cuprinzandu-i, fireste, si pe politicieni a caror dragoste de putere si iubire de mosii au spart toate normele.

Pana si premierul Tariceanu, de obicei retinut, intalnindu-se cu o teleintrebare suava ("ce obiective neindeplinite v-ar impiedica sa demisionati?") a devenit galant - "vai, ce intrebare draguta!" - coplesind-o cu promisiuni ("nu voi demisiona") pe care de obicei i le rezerva dlui Geoana.

Intalnirea de taina unde dnii Tariceanu si Geoana au abandonat anticipatele a starnit gelozia dlui Cezar Preda (PD-L) care a insinuat ca PSD se lasa "umilit" de premier. Enervat de aluziile la adresa cuplului Geoana-Tariceanu, liberalul Fenechiu a replicat ca Mita ("ba al dumitale, obraznico!") inventand pe loc un alibi: "eu stiam ca Geoana s-a intalnit aseara cu Basescu".

Sa-l confunzi pe dl Tariceanu cu dl Basescu e, din partea unui liberal, chiar o crima. Cert este ca dl Geoana s-a intors la sediul conjugal atat de impacat incat le-a dat de lucru si dlor Mitrea si Nastase - un fel de reeducare prin munca in folosul comunitatii - punandu-i sa-i impinga masina electorala.

Surprinsa, presa a catalogat miscarea drept "o restauratie", desi termenul e impropriu, in general. Restauratia ar presupune ca baietii destepti si acoperiti ai dictaturii proletariatului, care isi pregatesc acum dictatura patronatului, ar fi disparut vreo etapa din peisaj. Nici vorba! Au fost mereu la posturi.

Asa incat, dl Geoana l-a informat pe dl Tariceanu ca presedintele Basescu ar demisiona inainte de alegerile generale. Intrebat de unde stie ce-i in mintea dlui Basescu, dl Geoana a marturisit: "o pasarica mi-a soptit". Ceea ce inseamna ca dl Geoana a avut o noapte fierbinte si ca pasarica i-a ciripit niste lucruri pe care dansul i le-a dus rapid in cioc dlui Tariceanu.

Premierul are si el pasarica lui - asa ca printr-o Hotarare de Guvern care infiinteaza sistemul de coordonare a afacerilor europene, dl Tariceanu i-a smuls presedintelui tarii toate atributiile de reprezentare, decizie si informare in acest domeniu sub motiv ca integrarea tine de "politica interna".

Presedintele Romaniei, care are atributiuni constitutionale de politica externa, este astfel expulzat din UE de Guvernul roman. Iata o miscare de care si Putin ar fi mandru. Lucrata la meserie.

Curentul