Cap si picioare (de Tia Serbanescu)
Adevarul este ca, spre deosebire de radicalii dlui Crin Antonescu care invoca pericolul "dictaturii" dlui Basescu pentru a-si putea justifica si declara deschis complicitatile cu PSD, ceilalti liberali, in frunte cu premierul Tariceanu, se feresc sa le recunoasca de teama sa nu-si piarda zestrea electorala. Singurul care ordona regulat trecerea Prutului spre PSD este Antonescu: "prefer PSD-ul de acum si nu PD-L ca sa nu defilez la picioarele Elenei Udrea si ale Elenei Basescu".
Sincer vorbind, cele doua Elene au picioare mai frumoase si mai inofensive decat dnii Iliescu, Nastase, Mitrea si Hrebenciuc - adica "PSD-ul de acum!" - care n-au ezitat sa si le foloseasca in sens contondent. Dar asta-i farmecul democratiei: fiecare e liber sa-si aleaga picioarele care-i dau suturi in fund, oricine e liber sa-si aleaga picioarele unde sa-si plece capul si orice cap poate sa inteleaga prin dictatura ce vrea: de exemplu, dictator e cel pe care-l poti suspenda si injura cand vrei.
In fine, unde nu-i cap, vai de picioare: in aceeasi zi, dra Elena Basescu si-a pus buzele siliconate la contributie rostind cu mari poticneli primul sau discurs la Tineretul PD-L. Dl Antonescu se temea degeaba de picioarele drei Basescu: sunt cam impiedicate si aduna greseala dupa greseala in contul tatalui sau scazandu-i din "succesuri" si adaugandu-i "oameni care nu vor sa vorbesc cu tine" - spre deosebire de picioarele dlui Iliescu care faulteaza din orice pozitie.
S-ar zice ca in pregatirea alegerilor, toate partidele scot la inaintare ce-i mai rau. Dl Orban e hotarat sa castige "reduta pe care pana acum PNL n-a castigat-o niciodata si anume Primaria Capitalei". Sarmanul, a uitat de Halaicu! Degeaba castigi, daca uiti! Din tabara cealalta, dl Flutur numara de zor orele pana ajunge PD-L la putere: "mai sunt 1977 de ore si 33 de minute". Depinde pe unde o ia.
Plus ca dupa 1977 de ore de drum s-ar putea sa nu mai fii bun de nimic.
Curentul

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Orban: Cine atacă premierul trebuie să plece acasă /Cîțu: Le aduc aminte colegilor din coaliție că au de făcut o nominalizare pentru Ministerul Sănătății / Mandatul cu care USR-PLUS merge în ședința coaliției
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani