Dupa ce a abdicat spontan din functia de presedinte pentru a rabufni in chip "de cap de familie" asurzit de ziaristi-tonomat care inghit fisa ca sa toarne melodia, si dlui Basescu i-a picat fi-sa pe jos: presedintele a fost silit sa observe ca schimbul nu e deloc rentabil. Ca presedinte, te injura unii cateodata si altii mereu. Dar ca simplu cap de familie te injura toata lumea, tot timpul. Specialistii in trucuri electorale sustin insa ca iesirea presedintelui a fost premeditata si determinata de o scadere alarmanta in sondajele secrete.

Prin urmare, dl Basescu avea nevoie urgenta de niste adversari puternici si de-asta a starnit presa asupra sa - ca sa se poata victimiza atragand simpatia publicului: singur impotriva tuturor, toti contra unul, unde-i unul nu-i putere, doar necaz si cu durere. S-ar putea sa fie adevarat dar scenariul e prea sofisticat pentru dl Basescu. Pare mai degraba o rabufnire deloc calculata pentru ca pierderile sunt mai mari decat castigurile: chiar daca are dreptate, presedintele n-are dreptul sa treaca la munca de jos stergand podelele cu ziare si emisiuni.

Asta-i situatia: mogulii sunt particulari, au dat banul si comanda orchestra. Cui nu-i place nu danseaza. Ca la botez. Racorit dupa ce a spart cateva tonomate (unele oricum stricate), presedintele s-a dus la botezul "micutului Maximus" (cum i-a zis mamica lui) Prigoana unde a dansat alaturi de alti invitati de marca ai celebrei familii-model pentru scandalurile din Alianta. Erau acolo si primarii Videanu si Negoita dar - surpriza! - si multi ziaristi, intre care si cel caruia dl Basescu ii trasese un cap de familie in gura-i de canal tv deloc mogulitor la adresa sa.

Nasul, deputat PSD si mandru de meseria de "gunoier", i-a ursit finului sa urmeze traditia dar urarea cea mai serioasa a venit din partea junelui Honorius Prigoana, fratele botezatului, student in SUA, care i-a urat bebelusului: "sanatate si putere de munca!". Asa, vezi! Ce-nseamna o educatie americana! La munca, Maximus! Micutus are deja trei luni de cand sta degeaba. Era acolo si un personaj care a reusit sa danseze cu paharul pe cap.

Sa fie vreun viitor demnitar? Consilier? Intre timp, PIN a lansat "lista lui Cosmin" (adica a dlui Gusa care candideaza la Primaria Capitalei) prin care invita amatorii la un casting pentru rolurile de consilier. Angajatorii au uitat sa precizeze cum ii platesc: cu ora, cu luna sau pe emisiune? Fiindca emisiunile s-or plati in lei dar se negociaza in euro.

Curentul