CARTIANU: "In timp ce Jandarmeria Romana si serviciile secrete pierd vremea luandu-se la tranta cu cativa bezmetici anti-NATO veniti dinspre Apus, un senator scapat de la balamuc isi face de cap in buricul Capitalei."

Corneliu Vadim Tudor, caci despre dansul este vorba, a comis multe nemernicii de-a lungul vremii, dar de data asta a depasit chiar si stadiul camasii de forta.

Miercuri, cand toata floarea cea vestita a omenirii si-a dat intalnire la Bucuresti, iar presedintele Americii ni s-a adresat prieteneste de la Neptun, tarabele cu ziare au fost spurcate de o fituica imunda: „Romania Mare“. Scarbosenia acestei tiparituri e deja traditionala, dar acum si-a batut propriile recorduri de abjectie.

Pe prima pagina, sub manseta pe care scrie „Redactor-sef: Corneliu Vadim Tudor“, a fost tiparit, cu litere de-o schioapa, urmatorul mesaj: „Traiasca si infloreasca Summit-ul NATO, farul calauzitor al Omenirii, condus catre noi culmi de civilizatie si progres de teroristul nr. 1 al Planetei, George W. Bush!“. Totul, intr-un chenar flancat, in cele patru colturi, de doua svastici naziste si de doua insemne comuniste, „secera si ciocanul“.

Dincolo de grosolania mesajului, e clar ca autorul acestei grozavii are nevoie fie de o vizita a politiei, fie de un control psihiatric. Caci, ca sa asociezi America sau NATO cu nazismul si cu comunismul, trebuie sa ai circuitele deranjate rau. Istoria retine faptul ca Statele Unite ale Americii au condus coalitia antihitlerista in cel de-al Doilea Razboi Mondial si au purtat Razboiul Rece impotriva Uniunii Sovietice, inima comunismului mondial.

Daca Romania este acum o tara libera, in care inclusiv C.V. Tudor se poate exprima fara oprelisti, s-ar cuveni sa multumim in primul rand Americii. Si nu numai noi, ci mai multe natiuni europene. Daca nu existau trupele americane si apoi Planul Marshall, intreaga Germanie ar fi fost comunizata, iar de pe Rhin se vedea Parisul. Daca nu exista fermitatea americano-britanica, Grecia ar fi avut soarta noastra. Austria a scapat la mustata, iar Turcia a simtit mereu pofta Moscovei de a pune mana pe Bosfor si Dardanele.

Ne-am obisnuit, in ultimele decenii, ca pruncul Securitatii, clocit in incubatorul revistei „Saptamana“ si vidanjat postdecembrist in „Romania Mare“, sa rastoarne haznaua patriotarda in capul „tradatorilor“ bastinasi. Au patit-o, la vremea lor, si Corneliu Coposu, Ion Ratiu, Regele Mihai, Emil Constantinescu sau Traian Basescu, si Petre Tutea, Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Lucia Hossu-Longin, Mircea Cartarescu, Mircea Dinescu sau Emil Hurezeanu.

Acum insa, nemernicia a fost externalizata. George W. Bush - el e teroristul! America - ea e inamicul! De fapt, nu e nicio noutate: si in anii ’80, cand manca rahat cu polonicul la „Saptamana“ securista, Vadim avea aceeasi ocupatie. Injura vartos America, Occidentul, Europa Libera, Vocea Americii si pe disidentii anticeausisti.

Diferenta e ca, acum, acest personaj nociv e vicepresedinte al Senatului si reprezinta Romania! Iar din aceasta pozitie, de inalt demnitar, isi permite sa-l intampine pe presedintele SUA, la Summitul NATO de la Bucuresti, cu o injuratura ordinara.

Daca acest individ va mai intra vreodata in Parlamentul Romaniei, atunci imi voi pune si eu catelul sa candideze: in mod sigur va ajunge senator!

Evenimentul Zilei