Campania pentru locale, care se zbate intre puseurile de austeritate anuntate de dl Tariceanu prin renuntarea la unele achizitii si la tichetele de cadou si cadourile electorale comandate de dl Geoana de Pasti, risca sa fie complet bulversata de explozia pagana a preturilor. Painea noastra cea de toate zilele se va scumpi, uleiul, mielul si ouale asijderea - si nici gazele nu se mai abtin.

Revansa preturilor asupra protectiei sociale indica (daca mai era nevoie) faptul ca legile concurentei si politicile de monopol au intrat intr-un razboi total, mult mai dur si mai amenintator decat cel electoral - in care propunerile dlui Geoana privind reducerea TVA la alimentele de baza la 5%, devansarea maririi pensiilor etc. vor pieri intr-un singur sezon sub tirul preturilor asa cum (prin simetrie) masurile de "austeritate" anuntate de premier sunt prea firave, tardive si secundare pentru a rezista si pentru a redresa un buget suprasolicitat si ultraabuzat la nivel central. Exact ca in politica unde nici promisiunile si nici candidatii nu mai beneficiaza de bugetul de incredere de altadata.

Chiar daca presedintele Basescu s-a aratat convins ca "Blaga il pulverizeaza pe Mitrea" in lupta pentru Primaria Capitalei, asta nu ne consoleaza deloc pentru pulverizarea Capitalei. Faptul ca dl Blaga e mai bun decat Mitrea nu mai e de ajuns. Ar trebui sa fie bun pentru Bucuresti - si nu numai pentru PD-L si pentru dl Basescu: "Blaga e ca un buldog. Daca stabileste ca un pasaj e o prioritate, va asigur ca zi si noapte e in capul podului". Si cum ajunge acolo? Poate cu elicopterul. Sau alergand ca buldogul, printre masini.

Inainte de a incapea in coltii dlui Blaga, dl Mitrea a intrat sub cutitul doctorului Oprescu care n-are niciun chef sa accepte consolarea de a-i fi sef de campanie: "ce sunt eu, un fel de maimuta? Sa zica lumea fiti atenti ca a venit Mitrea cu maimuta?". Ma rog, Vanghelie ar fi zis "maimutoi implementati" iar dl Nastase ar fi vorbit despre maimutele care-si arata fundul colorat.

Procesul maimutelor va avea loc la Comitetul Executiv de astazi cand dl Oprescu va decide daca ramane in cusca sau candideaza separat de dl Mitrea, care intre timp s-a dus la dl Gusa pentru niste consultari pe care dl Geoana le-a considerat normale pentru aceasta perioada: "vorbesc candidatii intre ei, isi iau pulsul, isi iau tensiunea, isi iau inaltimea, isi iau procentele". Cu cat le iau? Cam cat mai costa acum un procent? Ca sa stim cu cat il dam.

Curentul