Nici victoria in alegerile pentru Primaria Capitalei nu i-ar fi folosit lui Sorin Oprescu cat decizia BEM de a-i respinge candidatura. Si daca va castiga si daca va pierde in instanta, Doctorul mistocar tot erou ramane in ochii alegatorilor sensibilizati deja de discursul antitot al lui Traian Basescu. O victima a politicii murdare si a sistemului ticalosit, in jurul careia PSD poate construi o alternativa „independenta“ la Traian Basescu, nu intamplator unul dintre politicienii suspectati public ca ar pune bete in roate candidaturii lui Sorin Oprescu, impreuna cu liderul PSD Mircea Geoana. Si astfel, Ion Iliescu, parintele spiritual al candidatului, se poate razbuna pe seful statului, furandu-i si retorica, si electoratul. In trecere il poate decapita si pe Mircea Geoana, daca va mai fi cazul. Sau ii poate lua jumatate din PSD, ca tot a ramas alaturi de Cristian Diaconescu doar cu trupul.

Sorin Oprescu a fost ieri prea bun pentru a fi adevarat, a fost mai mult ca Oprescu, cel de toate zilele. A vorbit la fel de credibil ca seful statului in zilele lui bune despre o campanie de zvonuri, despre boicot media, despre complotul politicienilor. Un discurs pentru inima alegatorilor care, daca si-ar folosi mintile, ar sesiza falsul. Insusi candidatul este cel care a lansat marti seara, informatia privind invaliditatea semnaturilor. Cat despre boicot mediatic, sa fim seriosi! A fost de zece ori mai prezent, in persoana sau ca subiect de dezbatere, pe Realitatea TV si pe Antena 3 decat orice alt aspirant la Primaria Capitalei. Nici complotul politicienilor nu sta in picioare. De ce ar dori contracandidatii Vasile Blaga si Cristian Diaconescu sa-l transforme in victima, o partitura cu succes de casa in Romania postdecembrista? Singura conspiratie impotriva lui Sorin Oprescu a fost neseriozitatea operatorilor care strangeau semnaturi contra cost pentru inscrierea sa in cursa electorala.

Sorin Oprescu n-a venit la conferinta de presa asa cum merge de obicei la televizor, ci bine pregatit de oameni care stiu ce fac. De cine? Vladimir Pasti si-a asumat public, intr-o declaratie de presa, rolul de consultant. Proaspatul consultant al unui candidat respins este cel care l-a reinventat politic in 2000 pe Theodor Stolojan, fost lider al Grupului „Un viitor pentru Romania“, laboratorul politico-ideologic al FSN si fost director la INSOMAR-ul lui Sorin Ovidiu Vintu.

Reprezentatia data in fata camerelor de luat vederi, precum si anuntul ca se va adresa Curtii Constitutionale in cazul in care tribunalul nu-i da dreptate sunt semnele unui plan pe termen lung, ce nu poate fi pus doar pe seama orgoliului nemasurat al lui Sorin Oprescu. Poate fi un indiciu ca intentioneaza sa joace rolul de victima a politicienilor murdari si a sistemului ticalosit, independent de candidatura sa la Primaria Capitalei. Si cu, si fara Primaria Capitalei in portofoliu, Sorin Oprescu tinteste mai sus, si nu in nume propriu. Probabil chiar la presedintie.

Integral in EvZ.