Bine ca a inceput campania electorala in mod oficial! Asa, au intrat in vigoare restrictiile privind aparitiile pe sticla ale candidatilor si am scapat de dl Oprescu! Pana sa intre la regim, n-a fost chip sa scapam de candidatul "independent" al PSD, care luptand, chipurile, impotriva sistemului ticalosit, a fost cultivat sistematic pe toate micile ecrane. N-a mai fost Pasti, n-a mai fost 1 Mai, n-a mai fost post care sa nu fie ocupat pana la refuz de "calvarul lui Oprescu", "patimile lui Oprescu" asa incat pana si catindatul a ajuns sa incununeze blasfemia vorbind despre "Golgota sa" si sa se prezinte la persoana a treia: Oprescu nu e mazeta, Oprescu nu face, Oprescu drege, vine si Oprescu etc - ceea ce denota anumite probleme medicale ale persoanei dar si ale televiziunilor care au devenit simultan OTV, respectiv Oprescu TV.

De, unde nu intra soarele pe usa, intra doctorul pe geam. Probleme de sanatate are, din pricina doctorului, si PSD: prezentandu-se la Primarie si cu legitimul Diaconescu si cu ilegitimul Oprescu, respectiv si cu nevasta si cu amanta in numele PSD si IPSD (Independent PSD), social-democratii isi confirma si fisurile si duplicitatea. Declaratiile dlui Mitrea ("daca dl Oprescu castiga, lucru pe care i-l dorim, este a doua dorinta a noastra") si ale dlui Oprescu ("eu stiam ca sunt prima optiune") il pun intr-o situatie delicata pe dl Diaconescu, infatisat astfel ca semicandidat - jumatatea plina fiind dr Oprescu al carui staff e plin cu personalul din aripa veche a partidului, puternic afectat de boala cronica a dlui Iliescu pe dl Geoana.

Culmea ar fi ca umbland cu doi pepeni intr-o mana, PSD sa-i scape pe amandoi. Per total avem 19 candidati la Primaria Capitalei iar in cursa electorala pe tara sunt inscrise 54 de formatiuni politice. 54! De unde-or fi rasarit? Unde-au stat pana acum? In ce carciumi si buticuri? Profitand de vacanta de Pasti, dl Nastase si-a numarat singur ouale si a constatat ca ar putea candida din nou la presedintia tarii daca PSD n-are alta propunere. Eventual tot ca a doua dorinta a dlui Iliescu. A treia a fost prevestita in ziare de "printul" Radu Duda: "am ajuns astazi sa discutam despre posibilitatea candidaturii mele la presedintia Romaniei" intrucat "Casa Regala a fost creata pentru a livra sefi de stat" iar "Ion Iliescu vine din cand in cand la regele Mihai la palatul Elisabeta". Pardon?! Si atunci cine "livreaza" sefi de stat? Tot cei care au transformat uniformele in livrele?

Integral in Curentul.