Vadim si partidul lui populat cu securisti se afla mult sub pragul electoral. E un produs expirat, si asta e singura veste buna in ceea ce-l priveste.

Corneliu Vadim Tudor nu mai surprinde de mult. Sunt putine mizerii pe care inca nu le-a facut; una in plus nu vine decat sa contureze portretul. Nu i-a mirat pe multi nici intamplarea de joi seara, cand a facut show ca la usa cortului si intr-un studio al televiziunii publice, in timpul unei transmisii live. Suparator nu e ce murdarii produce mintea acestui Daunator; alarmant e ca ne-am obisnuit atat de mult cu abjectiile de sorginte CVT, incat le consideram ceva banal si trecem mai departe.

Timp de zece ani, mass-media din Romania, societatea, au ales sa-l ignore. Abia daca-l bagam in seama ii facem jocul, ii oferim tribuna, spuneau inteleptii vremii. Strategia a fost gresita. Multi oameni simpli si de buna-credinta au crezut ca, daca nu i se da replica, netrebnicul are dreptate. Abia dupa dusul rece de la alegerile din anul 2000, cand credea ca se va muta de la vila-fortareata din Cotroceni tocmai sus, la Palatul Cotroceni, lumea a inceput sa vada cat e de gaunos personajul, de las, de demn de dispret.

Procentele i-au scazut, tupeul i-a crescut. Faptul ca inca nu l-a pus nimeni la punct in justitie tine de sistemul juridic din Romania (care permite taraganarea la nesfarsit a unui proces) si de bunul-simt al celor care se simt jenati sa aiba de-a face cu un asemenea ins.

Joi seara, personajul s-a dat in stamba la televiziunea publica, jignind n-are a face pe cine, folosind un limbaj de mahala si vorbind la per tu cu oameni care i se adresasera civilizat. A facut asa cum face in Parlamentul Romaniei (cand da pe acolo). Daca ar fi fost pe stadion, presupun ca l-ar fi umflat jandarmii. La TVR, nimeni n-a putut face nimic. Libertate de expresie deplina. Nimeni n-a avut curaj sa-l ia de guler, civilizat, si sa-i arate usa. „Exista cineva in stare sa-l evacueze pe acest om?“, intreba realizatorul Liviu Mihaiu.

Raspunsul, prieteni, nu-l cautati la TVR-ul lui Sassu. Aveti putintica rabdare. Vadim si partidul lui populat cu securisti se afla mult sub pragul electoral. Asta inseamna ca: a) de aceea face crize, sa-l bage lumea in seama, dar ca b) nu mai prosteste pe nimeni. Nu sunt de acord ca trebuie sa ne tinem clovnii aproape, ca trebuie si extremistii lipsei de bun-simt sa fie reprezentati in parlament.

Raul nu trebuie intretinut, trebuie dat afara! Este ca o spuma la gura de care nimeni nu are nevoie. E un produs expirat si asta e singura veste buna in ceea ce-l priveste.

Evenimentul Zilei