Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu i-a reprosat vicepresedintelui Crin Antonescu iesirea publica legata de necesitatea sustinerii lui Sorin Oprescu de catre PNL, au declarat, pentru NewsIn, surse din cadrul PNL.

"De ce te-ai apucat sa spui asta?", i-ar fi reprosat Tariceanu vicepresedintelui liberal, chiar la debutul sedintei de luni seara a Biroului Politic Central. Seful PNL a spus ca nu-l intereseaza sustinerea niciunuia dintre cei doi ramasi in cursa pentru Bucuresti si ca aceasta trebuie sa fie atitudinea PNL, argumentand ca partidul s-ar expune inutil daca si-a exprima sprijinul pentru Sorin Oprescu sau pentru contracandidatul sau Vasile Blaga, nu ar castiga absolut nimic si ar fi perceput ca aflandu-se la remorca unuia dintre cei doi.

Liberalii au comentat insa malitios mesajul de campanie al democrat-liberalilor referitor la faptul ca Oprescu este omul lui Iliescu si, indirect, responsabil de mineriadele din anii 90. Vicepresedintele Dan Radu Rusanu a comentat ca, in acea perioada, Blaga era "cel care batea oamenii", iar Iliescu l-a facut prefect si parlamentar, Rusanu referindu-se la candidatul PD-L ca la un "comunist".

Romania Libera