Ziua mondiala a protectiei mediului a fost serbata de mediul politic (cel mai mare agresor al sau) cu ipocrizia necesara: s-au stins luminile timp de o ora in memoria victimei iar membrii Guvernului s-au deplasat (la sugestia premierului) la Palatul Victoria pe doua roti, pe doua picioare ("ca si stramosii nostri daci si romani, voi merge pe jos", a marturisit ministrul Melescanu) sau gratis.

Cine protejeaza mediul - de mediul politic, ramane insa o intrebare tot mai retorica din moment ce aliantele dintre partide sau candidati incep sa semene cu comasarea terenurilor, unificarea codrilor si completarea resurselor. Incercand sa se detaseze de ele, dl Oprescu invoca "panica" pe care ar fi trezit-o mafiotilor aparitia sa in preajma primariei Capitalei. Ei, da, mor de panica! De-atata panica, tocmai au aprobat zece blocuri-turn (la Razoare) din care doua vor fi chiar pe terenul dlui Videanu - ceea ce reprezinta un semn ca frica de Oprescu le-a ridicat febra imobiliara cu cateva etaje.

Dl Geoana insusi a dat cateva detalii despre "independenta" dlui Oprescu precizand ca acesta "are in spate o structura" si ca misteriosul bogatas Costel Bobic, la care toti liderii politici se refera cu oarecare teama (pesemne ca asta o fi panica de care vorbeste dl Oprescu), este "conectat si relational". Aha! Conectat, superbogat si relational! Sunt multi jucatori politici, a adaugat dl Geoana, care "investesc in orb in politicieni care ar putea candida in 2009 la presedintie". Interesante speculatii, numai ca "investitiile in orb" n-au adus - de la duminica orbului incoace - beneficii populatiei ci numai oculistilor si ocultei: dar cum orb la orb nu-si scoate ochii, ideea ca dl Oprescu (ori altul) ar scoate mafia din primarie este curata gargara.

Presupunerea ca dl Oprescu ataca primaria cu gandul la presedintie (desi e cam hazardata) ar explica atat iesirile nervoase ale dlui Basescu impotriva "papusii lui Iliescu" cat si atacurile sporite impotriva dlui Basescu, considerat prea vulgar pentru dealul Cotrocenilor - prin comparatie cu nobletea din "vale" a dlui Iliescu care-si snopea adversarii cu batele minerilor si le taia scurt microfonul, dupa care le facea favoarea de a-i asimila, anihila si ierta. Faptul ca "alternativele" noastre (toate clocite) au tupeul sa-si dispute acum Piata Universitatii arata ca si-au plasat din timp ouale in toate cosurile politice si civice. Acum sunt in faza cand sparg niste oua ca sa-si faca omleta. Omerta, adica.

Integral in Curentul.