Alegerile pentru primaria Capitalei au fost demonstratia perfecta a zicalei: sa fugi de dracu' si sa dai de tat'su - iar demonstratia a apartinut coalitiei antiprezidentiale care dupa ce l-a demonizat non-stop pe dl Basescu l-a sustinut pe dl Oprescu, care-l intrece cu brio la toate defectele. Ca PSD si PRM au preferat raul cel mare (desi PSD stia cum e dl Oprescu, de-aia nu l-a desemnat) numai ca sa-i dea peste nas presedintelui, nu e de mirare: interesul comun nu e specialitatea lor.

Ca electoratul a preferat si el circoteca Oprescu, este de inteles (dar nu de aplaudat) - din moment ce "elegantul" premier Tariceanu, care stramba din nas la indecentele presedintelui, a inghitit cu drag falsurile si vulgaritatile dlui Oprescu. Incat, te intrebi: ce-i deranja pe acesti snobi ai "mistoului" (cuvant preferat de premier cand se afla in tren de lux)? Scaparile dlui Basescu sau faptul ca nu sunt indeajuns de grosiere ca ale dlui Oprescu? Sa fii premierul Romaniei, sa-l cunosti pe dl Blaga, sa-i stii seriozitatea si eficienta, si totusi, din ura personala, sa te pretezi la a sustine un personaj fara idei si fara logica, inseamna o abandonare a oricarei idei despre valoare. Au avut ce-au avut cu dl Basescu - dar cu orasul ce-au avut?

Si daca politicienii de varf au preferat mascarada, sa ne mai miram ca si bucurestenii si-au lasat balta toate interesele preferand falsurile vesele? Tendinta s-a mentinut si la singurul sector (4) care si-a schimbat primarul optand pentru alt circar antrenat pe tarabele PSD, actualmente garat in PC: celebrul agramat Piedone, cu trei case sociale inhatate pe nedrept si cu permis de conducere luat in Arges - raiul permiselor auto obtinute pe bani si pile. Un politist implicat in acest trafic tocmai s-a sinucis cazand astfel pe frontul piedonal.

Nu-i vorba ca nici PD-L nu s-a ostenit sa-i opuna un candidat ca lumea ci doar un incompetent placid si antipatic. Evident, si nonvaloarea lui Piedone a fost sustinuta de liderii PNL si PSD. Cum zicea dl Basescu? "Poporul nu valideaza mafioti?" Aiurea! Populatia s-a obisnuit si ea cu coruptia, asa ca o voteaza linistita mai ales daca e distractiva si da si ea ceva de mancare de sarbatori. Asadar, ca sa castigi astazi un mandat trebuie un cumul de defecte: nu ajunge sa fii numai corupt sau numai incompetent ci trebuie sa le imbini. Dar e bine (pentru cei foarte exigenti!) sa mai fii si mincinos si vesel: sa nu existe mafioti cu fete triste, ca ne strica parastasele.

Curentul