Sa-i oferi postul de viceprimar al Capitalei unui samsar de terenuri, cercetat de DNA, care umbla cu valiza cu milioane de euro dupa el, este o sfidare care-i va costa scump pe oamenii lui Traian Basescu la proximele alegeri parlamentare.

In tabara adversa, liderii PSD si PNL joaca, cu succes, piesa apoliticilor interesati doar de „buna administrare“ a orasului. „Nu facem aliante, votam proiectele bune pentru Bucuresti“ este lozinca oamenilor din spatele lui Oprescu. Nimeni nu stie care sunt aceste proiecte, dar suna bine si probabil ca lumea ii crede, asa cum a crezut si in „candidatul independent“.

Si care este raspunsul PDL la aceasta tactica? Se combina cu Gigi Becali, fara alta explicatie decat aceea ca impreuna vor sa inhate cele doua posturi de viceprimari. Una din functii va fi a lui Razvan Murgeanu, cel care marturisea spasit, la BBC, micile sale jocuri cu fosta Securitate. Ulterior, omul a demonstrat ca si-a pastrat bunele obiceiuri si a declarat ca l-ar fi inregistrat, pe sest, pe contracandidatul Elenei Basescu la functia de secretar general al organizatiei de tineret a PDL.

Biografia potentialului viceprimar PNG, Robert Ionescu, este aproape la fel de interesanta: director adjunct al unui ONG denumit Institutul de Studii si Cercetari ale Terorismului. In campania electorala, s-a facut remarcat reclamand faptul ca a fost calcat pe picior de o masina a serviciului secret al Ministerului de Interne. Pe scurt, omul este perfect calificat pentru a administra un oras de peste doua milioane de locuitori.

Cu greu putea PDL sa-l ajute mai bine pe primarul „independent“ Sorin Oprescu. El va putea acum sa pozeze in postura de victima a unei aliante conjuncturale, care-i va bloca, in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, mai toate proiectele.

De altfel, cand interesele personale o vor cere, sunt convins ca cei de la PNG, plus traseistii pe care PDL i-a adus in consiliu, gen Vasile Gherasim, vor vota cot la cot cu PSD si PNL.

Nu-i de mirare ca putin peste 10% dintre locuitorii acestui oras au mai votat cu PDL. Peste doua treimi au preferat sa nu se prezinte la alegeri. Bucurestiul este inca un loc in care cuvinte precum etica si morala nu si-au pierdut sensul, chiar si atunci cand sunt asociate cu politica. Nu poti sa-ti declari sustinerea pentru seful DNA, Daniel Morar, dar sa te aliezi cu un politician grobian si primitiv, care le spune procurorilor ca sunt „carpe“, „gunoaie“ si „slugi“ care actioneaza la comanda ungureasca. Cine mai poate sa-i contrazica acum pe cei care sustin ca PDL nu vrea nimic altceva decat sa continue sa molfaie din ciolanul de la Primaria Capitalei?

Stiu ca acest oras merita un pic mai mult decat pe Oprescu, fantele mahalagiilor din Primaverii, printul autostrazilor suspendate si pastorul caprioarelor ce pasc la Mall. Dar cred ca si cei de la PDL si-au meritat din plin sutul aplicat de alegatori in partea mai moale a corpului.

Evenimentul Zilei