Cel care a reusit sa-si puna pe jar atat unii colegi din PSD cat si o anumita parte a presei care i-a ramas devotata (nu se stie de ce dar, ma rog, fiecare cu gusturile lui) a fost dl Iliescu. Acesta a sugerat ca s-ar putea sa nu mai candideze pentru viitorul Parlament intrucat are alte proiecte, intre care si scrierea memoriilor. Altele? Pesemne ca are multe de ascuns daca trebuie sa scrie atatea volume.

Liderii PSD s-au ferit sa-i comenteze anuntul avand alte chestiuni arzatoare la ordinea zilei si anume suspendarea "dizolvarii" unor filiale prin trimiterea unor emisari coagulanti de la centru. Acestia au misiunea sa impace spiritele si sa reformeze crizele. La Cluj, bunaoara, a fost trimis dl Cristian Diaconescu (el insusi invins dar nu dizolvat) care a fost intampinat de gazde cu demisiile din partid pe masa.

Modelul revizorului a fost folosit si de PD-L care a trimis-o la filiala de la Constanta pe dna Elena Udrea, a carei competenta organizatorica se situeaza deocamdata la nivelul barfelor. Ca sa previna un tratament similar si sa evite vizita "unor domni si doamne de la Bucuresti la Dolj ca sa ia masuri", dl Berceanu a demisionat singur din fruntea organizatiei care l-a reales mintenas.

Cum s-ar zice, dl Berceanu si-a luat singur masurile de protectie, ca orice barbat prudent cand are de-a face cu persoane nesigure. Prevazatoare si ea, Coalitia PSD-PNL plus PC si UDMR si-a luat singura masurile si apoi a croit colegiile pentru vot uninominal (total 469 de harti) dupa tiparele propriilor dimensiuni si interese reusind sa izoleze PD-L si sa-l scoata din harti.

Dupa ce si-au impus primele 10 harti ale Coalitiei, membrii acesteia au suspendat sedinta Comisiei de cod electoral unde harta pe harti le strica viteza: "Hai, ma, lasa-ne sa votam, ca e vot politic" i-a cerut pesedistul Zgonea reprezentantului PD-L. Normal. Cine-mparte, harta-si face. Cat de bine se pricep politicienii nostri cand e vorba sa-si apere propriile interese, propriile dosare, propriile averi, propriile functii! Cate tertipuri nascocesc, cate cai de salvare descopera, cate solutii inventeaza!

De ce n-or avea aceeasi ingeniozitate si pentru cele bune - si nu doar ca sa si le spele pe cele rele? Noroc ca dl Orban e multumit: "efectele guvernarii PNL asupra vietii de zi cu zi a romanilor sunt extrem de benefice". Pentru guvernanti, familie si prieteni. Si poate si pentru cei care practica sporturile extreme in viata de zi cu zi platind cu viata dreptul de a fi.

Curentul