In ciuda numeroaselor dispute in care este angrenat, presedintele Basescu nu si-a pierdut umorul. Prezent la lansarea pe piata a unei noi promotii de politisti, dl Basescu a declarat ca "politia a devenit una din emblemele transformarii Romaniei intr-un stat pe deplin european". Iata o gluma buna! Probabil ca si politistii au gustat-o. Cel mai tare probabil ca au ras cei din Arges care au dat, "pe deplin" inconstienti, permise auto pe spaga. Sau cei care au facut sa dispara apoi dosarele respective.

Ori cei care au izbutit sa-si ridice ditamai vilele "pe deplin europene" dintr-un biet salariu romanesc. Cand lauda, dl Basescu n-o prea nimereste, cand critica, o pateste - iar partea criticata infloreste. Nici votul uninominal, laudat si cantat de presedinte in ultimul an, nu i-a priit partidului sau de suflet, PD-L. Izolandu-l complet, Coalitia si-a tras colegiile electorale pe strazile ei, pe unde-si are primariile si proprietatile.

Chiar si asa, surprizele n-au putut fi excluse iar cea mai mare i-a revenit dlui Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, care s-a trezit refuzat de PNL - sectorul 1, acolo unde voia sa candideze. Iata ca dupa ce-a pierdut alegerile pentru postul de vicepresedinte in propriul partid, dl Olteanu e respins la colegiu de propriii colegi care-i reproseaza lipsa studiilor elementare de educatie: "in 4 ani nu l-am vazut la organizatie".

A fost omul ocupat, a avut alte obligatii: si-a schimbat locuinta, si-a schimbat partenerii politici, si-a mai schimbat opiniile. E putin lucru sa anihilezi CNSAS si dosarele ministrilor intr-un singur an? Finul premierului nu e singurul candidat repudiat de colegi: si dna Elena Udrea, trimisa de PD-L sa resusciteze filiala din Constanta, scufundata in alegeri de scafandrul Onaca (ex-PRM), a incasat un refuz.

Membrii filialei au cerut PD-L s-o retraga pe dna Udrea din conducerea lor interimara - desi aceasta parasise litoralul si anuntase ca va candida in Capitala. Poate la un Colegiu particular. Oferta e slaba si la PSD - daca a ajuns sa candideze pana si purtatorul de cuvant al dlui Vacaroiu, zis si Andrei Alexandru. De ce i-o fi trebuit dlui Vacaroiu un purtator de cuvant fara dictie si complet ininteligibil nu se stie. Probabil ca sa nu afle nimeni ce spune. E clar, pentru unii candidati ar fi tare bune niste Colegii cu Internat. Mai ales ca unii candideaza pentru Parlament doar ca sa aiba si ei de unde sa chiuleasca. Probabil fiindca sunt mult mai utili cand lipsesc.

Curentul